Τα playoffs στη Φούσκα του ΝΒΑ συνεχίζονται με τεράστιο ενδιαφέρον και επικά ματς αλλά για μία ακόμη χρονιά η σεζόν για τους Milwaukee Bucks ολοκληρώθηκε πολύ πιο γρήγορα από όσο ήλπιζαν, καθώς δεν κατάφεραν -και πάλι- να βρεθούν στους πολυπόθητους Τελικούς. Ο αποκλεισμός τους από τους υπέροχους Miami Heat ανοίγει πολλά θέματα στο Μιλγουόκι. Ένα εκ των σημαντικότερων είναι το τι θα γίνει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος μένει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι, με σχεδόν κάθε σοβαρό franchise στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου να επιθυμεί να τον εντάξει στο ρόστερ του. 

"Ελπίζω πως θα μάθουμε από τη φετινή σεζόν και θα βελτιωθούμε ως ομάδα, θα γυρίσουμε την επόμενη σεζόν για να χτίσουμε κουλτούρα νικητή στο Μιλγουόκι και θα διεκδικούμε πρωταθλήματα τα επόμενα πολλά χρόνια" δήλωσε ο ίδιος ο Έλληνας φόργουορντ μετά το Game 5 με τους Heat, κάνοντας κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη την πρόθεσή του να παραμείνει στο Ουισκόνσιν και την ομάδα που τον επίλεξε στο νο. 15 του draft, το 2013.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, οι Bucks σχεδιάζουν να προσφέρουν στον Γιάννη ένα νέο 5ετές συμβόλαιο αμέσως μόλις ξεκινήσει η free agency της σεζόν 2020/21, χωρίς να είναι ακόμη ξεκάθαρα τα ακριβή ποσά. Η προτεινόμενη συμφωνία θα κυμανθεί μεταξύ 220 εκατ. και 250 εκτ. δολαρίων, με το καινούριο deal -αν συμφωνήσουν οι δύο πλευρές- να έχει ισχύ από την αγωνιστική περίοδο 2021/22. Πολλά θα εξαρτηθούν και από το αν το salary cap θα αυξηθεί ή θα παραμείνει σταθερό. Πρακτικά, για την προσφορά των Bucks αυτό σημαίνει πως θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στον παίκτη μίνιμουμ αποδοχές από $36.750.000-$43.750.000/έτος και μάξιμουμ από $48.510.000-$57.750.000. Συνήθως, τα ποσά ανά έτος ακολουθούν κλιμακούμενη διαβάθμιση.

Την υπόθεση του Γιάννη Αντετοκούνμπο πάντως παρακολουθούν αρκετές ομάδες, με τους Golden State Warriors, Miami Heat και Toronto Raptors να μοιάζουν ως οι επικρατέστεροι οργανισμοί που διαθέτουν είτε αρκετό χώρο στο salary cap είτε ελκυστικά πακέτα παικτών και draft picks για ανταλλαγή, προκειμένου να δελεάσουν τον παίκτη - από αυτόν εξαρτάται περισσότερο άλλωστε το πού θα συνεχίσει την καριέρα του.