Τρελές ιστορίες από τη Φούσκα του ΝΒΑ

Διαγωνισμοί ψαρέματος και μπύρας, πειραματισμοί και πολύ μπάσκετ, λίγο πριν το NBA επιστρέψει στη δράση.

Το NBA μετρά αντίστροφα για την επιστροφή στη δράση, με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη να πραγματοποιεί το δικό του restart τα ξημερώματα της 31ης Ιουλίου στη Disney World του Ορλάντο και στο ιδιόμορφο τουρνουά που θα κρίνει τον πρωταθλητή της σεζόν 2019-2020.

Ήδη από τις αρχές του μήνα, οι 22 ομάδες που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση (13 από τη Δύση και 9 από την Ανατολή) βρίσκονται στη Φλόριντα, διαμένοντας και κάνοντας προπονήσεις στην περίφημη Φούσκα (Bubble) που έχει δημιουργήσει το ΝΒΑ, δηλαδή το δίκτυο γηπέδων, ξενοδοχείων και εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τα σχεδόν 1.500 άτομα που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τη συνέχεια του πρωταθλήματος - και από την οποία κανείς δεν μπορεί να φύγει και να ξαναμπεί αν δε συντρέχει πολύ σοβαρός λόγος. Μοιραία, σε αυτές τις συνθήκες άτυπης καραντίνας, δημιουργούνται ωραίες ιστορίες.

Ο Γιάννης φτιάχνει το τρίποντο

Ξέρεις τι είναι πιο τρομακτικό από το να βρεθεί ο οποιοσδήποτε μπροστά στον Greek Freak όταν ξεκινά drive; Να αρχίσει να σουτάρει με συνέπεια πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Και ο ίδιος ο MVP του ΝΒΑ γνωρίζει καλά ποια είναι τα αδύναμα σημεία στο παιχνίδι του και κάνει ότι μπορεί για να τα διορθώσει. Αν αρχίσει πάντως ο Γιάννης να βάζει τη μπάλα στο καλάθι και από μακριά, δύσκολα θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να τον σταματήσει. Όποιος κι αν είναι αυτός.

Κανένα small ball για τους Nuggets

Εδώ και μία περίπου εβδομάδα έχουν αρχίσει και τα φιλικά παιχνίδια στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ομάδων για το τελικό τουρνουά. Στο ματς ανάμεσα στους Denver Nuggets και τους Washington Wizards, ο προπονητής των πρώτων Michael Malone αποφάσισε να κατεβάσει μία πεντάδα με τους Nikola Jokic (2,13 μ.), Jerami Grant (2,04 μ.), Paul Millsap (2,02 μ.), Bol Bol (2,17 μ.) και Mason Plumlee (2,11 μ.), δηλαδή ένα σχήμα με 2 φόργουορντ και 3 σέντερ, επιλέγοντας τον Σέρβο αρτίστα για point guard.

Τα vlogs του JaVale McGee

Ο αμφιλεγόμενος σέντερ των Los Angeles Lakers τυγχάνει να είναι και ένας από τους πιο διασκεδαστικούς παίκτες της λίγκας, άλλοτε για τους σωστούς και άλλοτε για τους λάθος λόγους. Σε κάθε περίπτωση ο JaVale McGee ξέρει πώς να τραβά πάνω του τα φώτα. Όπως και πολλοί άλλοι παίκτες, βρίσκεται στη Φούσκα μαζί με την οικογένειά του και από την πρώτη ημέρα έχει ξεκινήσει ένα vlog στο Youtube με όσα διαδραματίζονται εκεί. 

Το έριξαν στο ψάρεμα

Paul George και Luka Doncic φαίνεται πως ξεκίνησαν έναν άτυπο διαγωνισμό ψαρέματος στη λίμνη Buena Vista που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων. Αρχικά, ο σταρ των Clippers παρουσίασε το τεράστιο ψάρι που έβγαλε, για να του απαντήσει το παιδί-θαύμα των Mavericks. 

Το beer-chugging του JJ Redick

Από την πλευρά του, ο φονικός σουτέρ των New Orleans Pelicans JJ Redick προτίμησε τη δροσιά της φουσκωτής (!) πισίνας του, όπου επιδόθηκε σε διαγωνισμό μπύρας. Γιατί όχι;

Η μοναξιά του Dwight Howard

Το Σάββατο 11 Ιουλίου, το ΝΒΑ διοργάνωσε μία βραδιά με ζωντανή μουσική και ποτά στο Grand Destino Tower. Πόσοι παίκτες βρέθηκαν; Ένας: Ο Dwight Howard, με τον σέντερ των Lakers να κάνει ένα δίωρο live στο Instagram καταγράφοντας τα πάντα καθώς δεν υπήρχε κανένας άλλος παίκτης για να μιλήσει. Περιττό να αναφέρουμε πως έγινε ήδη cult του νεορεαλισμού στην εποχή των social media.


Διάβασε ακόμη για την ιστορία του Gary Payton, τα Zoom Freak 2 του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τα 10 χρόνια μετά το The Decision και τον προγραμματισμένο για να κερδίζει Kawhi Leonard.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.