Ο Federico Chiesa πήρε το ρίσκο της Γιουβέντους

Ο 23χρονος Ιταλός επιθετικός ακολούθησε το δρομολόγιο Φλωρεντία-Τορίνο. Κανείς όμως δεν μπορεί να του εγγυηθεί πως θα πετύχει.

O Federico Chiesa στη Γιουβέντους. Σίγουρα μία από τις πιο εντυπωσιακές μετακινήσεις στις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών και όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους. Η Γηραιά Κυρία απέκτησε έναν από τους πιο ταλαντούχους Ιταλούς ποδοσφαιριστές και παράλληλα τοποθέτησε ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της αντιπαλότητάς της με τους Βιόλα. Ή πιο σωστά, με τον κόσμο της Φιορεντίνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η πρωταθλήτρια Ιταλίας ουσιαστικά αρπάζει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του Artemio Franchi και πιθανότατα ούτε η τελευταία. Στην ουσία του πράγματος όμως, έκανε τη σωστή επιλογή ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής;

Η ίδια η Γιουβέντους θυσίασε κάποια σημαντικά μέλη της προκειμένου να τον αποκτήσει: Ο Mattia De Sciglio πουλήθηκε στη Λυών, ο Daniele Rugani δόθηκε δανεικός στη Ρεν και ο Douglas Costa επέστρεψε στην Μπάγερν Μονάχου. Με τους πόρους που εξοικονομήθηκαν αλλά και τον χώρο που δημιουργήθηκε στο ρόστερ, αποκτήθηκε ο 23χρονος ακραίος επιθετικός, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στη θέση του στην Ευρώπη. Το deal τον θέλει να πηγαίνει ως δανεικός για δύο χρόνια στο Τορίνο, με υποχρεωτική ρήτρα αγοράς ένα ποσό κοντά στα €60.000.000. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🖌 𝗢𝗙𝗙𝗜𝗖𝗜𝗔𝗟 @fedexchiesa is Bianconero! ⚪⚫ #WelcomeChiesa #LiveAhead

A post shared by Juventus (@juventus) on

Όλα αυτά δεν σημαίνουν πως ο δρόμος για την αρχική 11άδα είναι ανοιχτός για τον Chiesa. Εν αντιθέσει με τη σχεδόν φυσιολογική "συνήθεια" στη Φιορεντίνα, ο παίκτης θα πρέπει να παλέψει σκληρά και να έχει υπομονή για κάτι τέτοιο. Η Γιουβέντους (και) στην περίπτωσή του έκανε αυτό που πάντοτε συνηθίζει, πέραν του να αποκτά έναν ικανότατο ποδοσφαιριστή: Έδειξε την κυριαρχία της και εκτός γηπέδου, στερώντας από κάθε πιθανό μνηστήρα τη δυνατότητα να μπει στη διαδικασία απόκτησής του.

Ουσιαστικά αποκόπτει την πιθανότητα ενίσχυσης στους άμεσους αντιπάλους, όπως για παράδειγμα είχε κάνει με τον Κροάτη Marko Pjaca το 2016. Ο Pjaca ήταν σχεδόν μία ανάσα από τη Μιλάν, όταν τελικά η Γιούβε τον έκανε την ακριβότερη πώληση στην ιστορία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έχει πάει δανεικός σε 4 διαφορετικές ομάδες μέχρι σήμερα, αγωνιζόμενος ελάχιστα με την ασπρόμαυρη φανέλα. Μία γρήγορη ανάγνωση θα έλεγε πως κάηκε από τις απαιτήσεις και τον ανταγωνισμό, προτού καν δοκιμαστεί. 

Ο Federico Chiesa πήρε το ρίσκο της Γιουβέντους

Ο Chiesa θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τρόπαια, κάτι που ήταν δύσκολο έως απίθανο στη Φιορεντίνα. Κανείς όμως δεν του εγγυάται πως θα βρίσκεται στο χορτάρι ή ακόμη και στον πάγκο όταν αυτό θα συμβαίνει. Αν η επιλογή του ήταν διαφορετική, εντός Ιταλίας, θα ήταν δεδομένο: Η Ίντερ, η Μίλαν ή ακόμη και η υπέροχη Αταλάντα του Gian Piero Gasperini μοιάζουν ως πιο "εύκολες" επιλογές όσον αφορά το χρόνο συμμετοχής του και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο. Το ρίσκο του Chiesa γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κάποιος το 3-4-3 που παίζει η Γιουβέντους. Χώρος γι' αυτόν μοιάζει να υπάρχει μόνο στις 4 θέσεις της μεσαίας γραμμής, σαν ακραίος.

Εκτός αν πιστεύει κάποιος ότι θα μετακινηθεί κάποιος εκ των Dybala και Ronaldo, θα παραβλεφθεί η εμπειρία του Morata ή το μομέντουμ του τρομερά ταλαντούχου Kulusevski. Προς το παρόν, δεν φαίνεται να υπάρχει διαθέσιμος χώρος στην επιθετική τριάδα. Ότι δηλαδή έχει συμβεί με τους Jovic και Mariano Diaz στη Ρεάλ Μαδρίτης. Νέοι παίκτες που θα έπρεπε να τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο αλλά πλέον θεωρούνται απλά πολύτιμα διαπραγματευτικά assets για επερχόμενες μεταγραφές.

ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΚΙΕΖΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 1

Οι δύο δρόμοι για τον γιο του Enrico Chiesa -ο οποίος παρεμπιπτόντως υπήρξε συμπαίκτης με τον Gianluigi Buffon στην Πάρμα- είναι πολύ συγκεκριμένοι: Ο ένας επιτάσσει πάρα πολλή δουλειά και υπομονή και πιθανότατα οδηγεί σε μεγαλείο, φήμη και επιτυχίες. Ο άλλος, στη λήθη. Για κάθε περίπτωση τύπου Dybala, υπάρχει και η αντίστοιχη του Bernardeschi. Θα τα μάθουμε όλα σύντομα.


φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος αμυντικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας μίλησε στο Esquire για δυσκολότερους αντιπάλους και αγαπημένους συμπαίκτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος είναι ο επόμενός σου στόχος;

Στα 24 του, ο striker του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας δε δείχνει καμία διάθεση να ξεκολλήσει το πόδι από το γκάζι. Λίγο πριν από το φινάλε του ελληνικού πρωταθλήματος σκοράρει (και) στο Esquire.

Γραφει Μπαμπης Δουκας