Η επανάσταση του ρολίστα Alex Caruso

Ο γκαρντ των Lakers και η εξέλιξή του από meme σε Πρωταθλητή του ΝΒΑ.

The Insurance Salesman, The Accountant, The Bald Eagle, The Bald Mamba, The CaruShow. Αυτά είναι μόνο λίγα από τα παρατσούκλια που συνοδεύουν τον Alex Caruso. Ο 26χρονος γκαρντ των Los Angeles Lakers αποτελούσε για αρκετό καιρό έναν μικρό ήρωα του ίντερνετ και των social media, με την όψη του να θυμίζει πολλά άλλα πράγματα όμως σίγουρα όχι έναν σταρ του ΝΒΑ.

Η επανάσταση του ρολίστα Alex Caruso

Πλέον είναι πρωταθλητής και μάλιστα με σημαντική συνεισφορά στα γεγονότα της Φούσκας, αποδεικνύοντας πως είναι ένας εξαιρετικά χρήσιμος παίκτης για μία ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα. 

CaruShow στη Φούσκα

Στο ιδιαίτερο τουρνουά του Ορλάντο, ο Alex Caruso έπαιξε το καλύτερο, μέχρι τώρα, μπάσκετ της ζωής του. Πέρα από τους αριθμούς (6,5 π., 2,3 ρ., 2,8 ασ. και 1,1 κλ. σε 24,3' κατά μέσο όρο) ήταν μία διαρκής πηγή ενέργειας για τους Lakers και εκείνος ο lockdown defender που αναλάμβανε να "δείρει" συνήθως τον καλύτερο αντίπαλο γκαρντ. O μάλλον αντιτουριστικός Caruso πρόσφερε και αρκετό θέαμα, όπως άλλωστε μαρτυρά και το βίντεο που ετοίμασε το ΝΒΑ γι' αυτόν από την post-season της Φλόριντα.

Ένα μόνιμο meme

Η socialmediaκή κοινότητα έχει εδώ και καιρό λατρέψει τον Caruso, με εκατομμύρια memes, tweets και posts να τον έχουν ως πρωταγωνιστή. Το παρουσιαστικό του, τα λιγοστά μαλλιά του και κάποιες άβολες ή ατυχείς συγκυρίες στις οποίες φέρεται να πρωταγωνιστεί τον έκαναν αμέσως σταρ του ίντερνετ. Η αρχή είχε γίνει ουσιαστικά στις 7 Μαρτίου 2019, όταν ο LeBron James πέρασε στην 4η θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών.

Όλοι οι συμπαίκτες του έσπευσαν να τον συγχαρούν, κάτι που έκανε και ο Alex, ο οποίος υποτίθεται πως συστήθηκε, κυριολεκτικά, στον Βασιλιά. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν είναι η δική του φωνή στο βίντεο αλλά αυτό ελάχιστα ενδιέφερε. Ο ίδιος ο Caruso ανέβασε το βίντεο στους λογαριασμούς του στα social media, αποδεικνύοντας πως είναι cool τύπος. Έκτοτε, ο LeBron τον αποκαλεί GOAT.

Όλα τα παραπάνω όμως ουσιαστικά έχτιζαν τον ενθουσιασμό που θα ακολουθούσε όταν ξεκίνησε να παίζει και κυρίως όταν άρχιζε να χαρίζει μαγικές φάσεις, συνήθως με κάποια εκκωφαντικά καρφώματα. Τα memes πάντως δεν σταματούν ποτέ.

Ο δημοφιλέστερος στην ιστορία του Texas A&M

Khris Middleton, DeAndre Jordan, Acie Law, Danuel House, Robert Williams. To Texas A&M έχει δώσει κάποιους σημαντικούς παίκτες στο ΝΒΑ. Ο Caruso μοιάζει ήδη να τους έχει ξεπεράσει όλους σε δημοφιλία. Αλλά και η παρουσία του στους Aggies δεν ήταν αμελητέα. Εξαντλώντας την 4ετία του, έγραψε κατά μέσο όρο 8 π., 4,7 ασ., 3,7 ρ. και 2 κλ. - οι αριθμοί του δεν σαγηνεύουν ακριβώς αλλά είναι ενδεικτικοί της πληθωρικής παρουσίας του. Μέχρι σήμερα έχει τα ρεκόρ των περισσότερων ασίστ και κλεψιμάτων. Παρεμπιπτόντως, αποφοίτησε έχοντας πάρει πτυχίο sports management.

Ιστορικό δίδυμο με τον LeBron

Μπορεί διαβάζοντας τον παραπάνω μεσότιτλο να γέλασες. Αλλά διάβασε τις παρακάτω γραμμές. Η Wall Street Journal έγραψε πρόσφατα γι' αυτόν πως είναι "ένας "LeBron που παίζει μαζί με τον LeBron". Κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα αναλύοντας τα στατιστικά του Βασιλιά συνδυαστικά με τη συνύπαρξή του στο παρκέ με πολλούς συμπαίκτες του στο παρελθόν και στο παρόν. Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει πως το duo James-Caruso έχει το καλύτερο net rating (διαφορά πόντων ανά 100 κατοχές), με +18,6 πόντους.

ΑΛΕΞ ΚΑΡΟΥΣΟ ΝΒΑ 1

Ο LeBron δεν έφτασε ποτέ σε τέτοια επίπεδα με συμπαίκτες τύπους όπως οι Dwyane Wade, Chris Bosh, Kevin Love και Kyrie Irving. Το skill set του Caruso από μόνο του μοιάζει να ταιριάζει απόλυτα με εκείνο του συμπαίκτη του με το νο.23: Δεν χρειάζεται την μπάλα για να είναι αποτελεσματικός, μπορεί να πάρει spot up σουτ, να συνεργαστεί στο pick-n-roll και να διεκδικήσει κάθε επιθετικό ριμπάουντ.

Σε κάθε περίπτωση, The CaruShow must go on.


φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.