Aπίθανα facts για τους φετινούς τελικούς του ΝΒΑ

Οι τελικοί του ΝΒΑ ξεκινούν σε λίγες ώρες, με τους Los Angeles Lakers και Miami Heat να ετοιμάζονται για πραγματικές μάχες.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 30 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Τελικοί του ΝΒΑ για τη σεζόν 2019/20 ξεκινούν τα ξημερώματα της Πέμπτης, έπειτα από την ολοκλήρωση της σεζόν και τα playoffs στη Φούσκα που δημιουργήθηκε στην Φλόριντα. Οι Los Angeles Lakers και οι Miami Heat επιστρέφουν στην τελική αναμέτρηση μετά από αρκετά χρόνια και ασφαλώς είναι πανέτοιμοι να τα δώσουν όλα για τον τίτλο. Τις δύο ομάδες συνδέουν πάρα πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων και κάποια άκρως ενδιαφέροντα έως τρελά γεγονότα και στατιστικά.

Οι δύο ομάδες δεν είχαν μπει στα περσινά playoffs

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This feels good. Hit the link in our bio to get your Eastern Conference Championship shirt and hat right now!

A post shared by Miami HEAT (@miamiheat) on

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ, στους Τελικούς θα βρεθούν δύο ομάδες οι οποίες την περασμένη σεζόν δεν κατόρθωσαν καν να βρεθούν στα playoffs. Οι μεν Lakers ήταν ούτως ή άλλως σε μεταβατική φάση (χωρίς τον Anthony Davis και με τον LeBron James τραυματία για μεγάλο διάστημα), οι δε Heat δεν είχαν πολύ μεγάλες προσδοκίες βρίσκοντας χρόνο για σωστά trades αλλά και για προσωπική βελτίωση κάποιων παικτών εξαιτίας της δουλειάς των experts του player development Octavio De La Grana και Chris Quinn. Εντελώς συμπτωματικά και οι δύο τερμάτισαν στην 10η θέση της περιφέρειάς τους τη σεζόν 2018/19.

Ο Pat Riley στους NBA Finals για 6η συνεχόμενη δεκαετία

 

Pat Riley has now been a part of a NBA Finals team for six consecutive decades. 1970s: Lakers player 1980s: Lakers Head...

Posted by Crazy Stats on Tuesday, September 29, 2020

Η μυθική μορφή που ακούει στο όνομα Pat Riley δικαιώνεται για μία ακόμη φορά για τη δουλειά του, ως πρόεδρος των Miami Heat. Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Νονός θα δώσει το παρών στους Τελικούς του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου για 6η συνεχόμενη δεκαετία. Το έκανε στα 70s σαν παίκτης των Los Angeles Lakers, στα 80s σαν προπονητής της ίδιας ομάδας, στα 90s σαν head coach των New York Knicks, στα 00s σαν αφεντικό στον πάγκο των Heat και κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες (10s και 20s) σαν πρόεδρος της ομάδας του Μαϊάμι.

Ο LeBron James των ρεκόρ

Aπίθανα facts για τους φετινούς τελικούς του ΝΒΑ

Ο Βασιλιάς κατάφερε να οδηγήσει τους Lakers στους Τελικούς του ΝΒΑ, δικαιώνοντας όσους τον εμπιστεύθηκαν αλλά κυρίως επιβεβαιώνοντας τον εαυτό του. Το αξιοσημείωτο είναι πως θα βρεθεί για 10η φορά σε NBA Finals και ένατη την τελευταία δεκαετία. Το ενδιαφέρον είναι πως έχει περισσότερες συμμετοχές σε Τελικούς από 27 ομάδες της λίγκας. Μόνο οι Los Angeles Lakers (32), οι Boston Celtics (21) και Golden State Warriors (11) έχουν περισσότερες.

Το σκοράρισμα γέρνει την πλάστιγγα υπέρ των Miami Heat

Οι Miami Heat έγιναν μία από τις λίγες ομάδες που κατάφεραν να έχουν έναν διαφορετικό πρώτο σκόρερ σε κάθε γύρο των φετινών playoffs: Στον πρώτο γύρο ήταν ο Goran Dragic, στους ημιτελικούς της Ανατολής ο Jimmy Butler και στους Conference Finals ο Bam Adebayo. Τα άλλα 4 franchises που έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο είναι οι LA Lakers (1984/85 και 1987/88), οι Detroit Pistons (1989/90) και οι San Antonio Spurs (1998/99). Για την ιστορία, όλες οι προαναφερθείσες ομάδες κατέκτησαν τον τίτλο τις συγκεκριμένες χρονιές.

Το legacy του Shaq

O Shaquille O'Neal έπαιξε σε Τελικούς 6 φορές στην καριέρα του: Μία με τους Orlando Magic, 4 με τους LA Lakers και μία με τους Miami Heat. Συνολικά οι συμπαίκτες του όμως έχουν καταφέρει να παίξουν σε NBA Finals για 37 σερί χρόνια.


φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος