Ο Kylian Mbappe είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου

Όλα όσα κάνουν μοναδικό τον Γάλλο σούπερ σταρ που κλείνει σήμερα τα 22 του χρόνια.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 20 Δεκεμβρίου 2020

Tο απόγευμα της 15ης Ιουλίου του 2018 γραφόταν ο επίλογος του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου της ιστορίας. Η Γαλλία είχε μόλις κατακτήσει το δεύτερο Μουντιάλ της και όλοι είχαν στα χείλη τους ένα και μόνο όνομα. Εκείνο του Kylian Mbappé (ο οποίος γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα, στις 20 Δεκεμβρίου του 1998, στο Παρίσι), απολύτως δικαιολογημένα. Κάτι παραπάνω από δύο χρόνια μετά, ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν θεωρείται το πιο καυτό όνομα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και είναι εκείνος που κοστίζει όσο κανείς άλλος στο αθλητικό χρηματιστήριο - σύμφωνα με το Διεθνές Παρατηρητήριο Αθλητικών Ερευνών (CIES) η αξία του αγγίζει τα 260 εκατομμύρια Ευρώ.

Ένα πραγματικό φαινόμενο

Ο Γάλλος διεθνής είναι με διαφορά ο πιο ποθητός παίκτης από τους μεγάλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τουλάχιστον την τελευταία διετία. Μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας όλοι έκαναν συγκρίσεις μέχρι και με την "αποκάλυψη" του Pele, το 1958.

Ο Kylian Mbappe είναι το μέλλον του ποδοσφαίρουGetty Images
ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ 3Getty Images

Αυτό από μόνο του αρκεί για να κατανοήσει κάποιος την υπόσταση αλλά και το φαινομενικά άπειρο potential του παίκτη Mbappé. Από την άλλη, κανείς δεν αμφισβητεί πως μιλάμε για ένα world class project με κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά δείγματα γραφής.

Ήδη από τα 17 του ξεχώριζε στη Μονακό, δείχνοντας κάποια πολύ χαρακτηριστικά στοιχεία του παιχνιδιού του: Ταχύτητα, ντρίμπλα, δύναμη, έκρηξη, φαντασία, αποτελεσματικότητα. Κυρίως το τελευταίο. Κι αν αυτά μπορούν να βρεθούν σε αρκετούς ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές, εκείνο που τον έκανε πραγματικά ξεχωριστό σχεδόν από την πρώτη γνωριμία του με το ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό είναι η ωριμότητα στις αποφάσεις του (που συχνά έρχεται σε αντίθεση με τις στιλιστικές του προτιμήσεις) και η ταχύτητα επιλογής της κάθε φορά ορθότερης ενέργειας. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Το FourFourTwo έγραφε πριν μερικούς μήνες πως ούτε ο Lionel Messi ούτε ο Cristiano Ronaldo είχαν καταφέρει τόσα πολλά στην αντίστοιχη δική τους τριετία, μεταξύ 18-21 ετών. Αυτό δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα.

Το επόμενο βήμα

Επιπροσθέτως, έχουν κάνει εντύπωση και κάποιες, εξαιρετικά προσεκτικές και μετρημένες, δηλώσεις του. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ο ίδιος είναι αυτός που αποφασίζει πώς θα χειριστεί τα media ή αν έχει προσλάβει ανθρώπους που τον συμβουλεύουν. Ακόμη κι αν ισχύει το δεύτερο, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην επιλογή του.

ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ 2Getty Images

Τι του μένει για να εκτοξευτεί; Μα φυσικά το επόμενο βήμα. Η Παρί Σεν Ζερμέν παίζει ουσιαστικά μόνη της τα τελευταία χρόνια στο Γαλλικό Πρωτάθλημα, χωρίς να έχει καταφέρει να κάνει την πολυπόθητη υπέρβαση στο Champions League - μόλις την περασμένη σεζόν κατόρθωσε να φτάσει για πρώτη φορά στον τελικό. Οι ειδικοί πιστεύουν πως πλέον ο Mbappé έχει, πέρα από την κλάση, την προσωπικότητα να ηγηθεί σε ένα από τα κορυφαία ποδοσφαιρικά clubs.

Η Γιουβέντους, οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ καθώς και η Λίβερπουλ φέρονται να έχουν ήδη ασχοληθεί με την περίπτωσή του. Ίσως το κάνουν σύντομα, ακόμη πιο έντονα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος