5 φορές που ο James Milner ήταν υπέροχος

Ο Figo του Δυτικού Γιορκσάιρ κλείνει σήμερα τα 36.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 04 Ιανουαρίου 2022

Λένε πως τις πραγματικά σπουδαίες ομάδες δεν τις κάνουν μόνο οι σταρ αλλά και εκείνοι που δουλεύουν αθόρυβα μέσα στο γήπεδο προς όφελος του συνόλου. Ακριβώς τέτοιος είναι και ο James Milner, ο μέσος της Λίβερπουλ που σήμερα κλείνει τα 36 του χρόνια (γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου του 1986 στο Λιντς) και που αποτελεί βασικό γρανάζι στην πιο επιτυχημένη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας των Κόκκινων του Μέρσεϊσάιντ. Εντός γηπέδου, ο Milner είναι ένας ακούραστος παίκτης που διακρίνεται κυρίως για το versatility και την ικανότητά του να ανταποκρίνεται σε πολλούς ρόλους - έχει παίξει από ακραίος μπακ μέχρι εξτρέμ, αν και η θέση του πλέον βρίσκεται (κυρίως) στο κέντρο.

Εκτός των 4 γραμμών, είναι ένας ήσυχος και πάρα πολύ ωραίος τύπος. Όπως μαρτυρούν άλλωστε και οι ιστορίες που ακολουθούν.

Η ιστορία του Andrew Devine

Ο Andrew Devine είναι όλη του τη ζωή οπαδός της Λίβερπουλ. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν σοβαρά στην τραγωδία του Χίλσμπορο και έκτοτε (1989) παραμένει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, έχοντας ανάγκη 24ωρη βοήθεια και φροντίδα. Τον Ιούνιο του 2019, η Λίβερπουλ  κατέκτησε το τρόπαιο του Champions League εναντίον της Τότεναμ, στον τελικό του Wanda Metropolitano. Την επόμενη ημέρα και μετά την επιστροφή της στο Λίβερπουλ, ακολούθησε ο γύρος του θριάμβου με το κύπελλο στους δρόμους της πόλης, με ανοικτό λεωφορείο. 

Ο James Milner παρότρυνε τον οδηγό του λεωφορείου να παρεκκλίνει από την αρχική διαδρομή και να περάσει έξω από το σπίτι του Devine, για να μοιραστεί και αυτός τη χαρά μαζί με τους πρωταγωνιστές.

Το The James Milner Foundation

Το 2011, ο Milner ίδρυσε τη δική του οργάνωση, το ίδρυμα που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει νεαρούς από το Ηνωμένο Βασίλειο να λάβουν σωστή αθλητική και κοινωνική παιδεία, συνδυαστικά με το σχολείο. Εκτός από αυτό, το The James Milner Foundation συγκεντρώνει χρήματα μέσω διάφορων εκδηλώσεων που δίνονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Από τους πιο υποτιμημένους που υπάρχουν

Η συνέπεια ήταν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά, τόσο του χαρακτήρα του όσο και της παρουσίας του μέσα στο γήπεδο με τις φανέλες της Λιντς, της Νιούκασλ, της Άστον Βίλα, της Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ.

5 φορές που ο James Milner ήταν υπέροχοςGetty Images

Μόλις 4 παίκτες έχουν περισσότερα ματς στην ιστορία της Premier League - οι Gareth Barry, Ryan Giggs, Frank Lampard και David James- από αυτόν, ενώ έχει πάρει πρωτάθλημα τόσο με την Σίτι όσο και με την τωρινή του ομάδα. Το 2015, η Telegraph τον κατέταξε στο νο.7 της λίστας της με τους πιο under-rated footballers όλων των εποχών.

Τα social media

Στον uber-serious και ego-driven διαδικτυακό κόσμο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, ευτυχώς υπάρχουν λογαριασμοί με έξυπνο χιούμορ, όπως ακριβώς αυτοί του James Milner σε Twitter και Instagram.

Το Boring James Milner

Εκτός από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, υπάρχει και το καταπληκτικό parody account Boring James Milner (όπου οι πληροφορίες από το Νησί λένε πως εμπλέκεται και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής). Εκεί όπου θα βρεις tweets σαν κι αυτά:

Χρόνια πολλά James, μην αλλάξεις ποτέ.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.