Όλοι αγαπούν τον N'Golo Kante

Ο Γάλλος μέσος και ένα από τα πιο καλά παιδιά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κλείνει σήμερα τα 30.

Στις 29 Μαρτίου του 1991 ερχόταν στη ζωή ο N'Golo Kante, στο Παρίσι. 30 χρόνια μετά, ο Γάλλος με καταγωγή από το Μάλι μέσος θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, την Premier League, αλλά και μία αστείρευτη πηγή θετικής ενέργειας στις 4 γραμμές του γηπέδου - και έξω από αυτές.

Από τα προάστια του Παρισιού στην Premier League

Ο N'Golo Kante γεννήθηκε και μεγάλωσε στο 10ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Παρισιού. Στα δυτικά της Πόλης του Φωτός συνήθιζε να παίζει σαν παιδί μπάλα στο δρόμο, την ίδια στιγμή που βοηθούσε τον πατέρα του να εντοπίσει κάτι που να έχει αξία, ψάχνοντας στα σκουπίδια. 

Το ταλέντο του όμως ήταν πάντοτε εκεί και αυτό το αντιλήφθηκαν άμεσα οι άνθρωποι της τοπικής JS Suresnes, από την οποία αργότερα μεταπήδησε στην Μπουλόν, με την οποία υπέγραψε αρχικά ερασιτεχνικό συμβόλαιο. Σύντομα έγινε βασικός στη Ligue 2 και σταδιακά άρχισε να ξεχωρίζει.

Όλοι αγαπούν τον N'Golo KanteGetty Images

Ακολούθησε η μεταγραφή του στην Καέν, το 2013, με την οποία έπαιξε και για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, πραγματοποιώντας πάρα πολύ καλές εμφανίσεις. Τόσο καλές, που πολλοί έσπευσαν να πουν ότι θα γίνει καλύτερος παίκτης από τον Claude Makélélé. Παράλληλα, όλοι απαιτούσαν την κλήση του στην εθνική Γαλλίας.

Από την Premier League στην κορυφή του κόσμου

Το 2015 ήταν πια προφανές για τι ποδοσφαιριστή μιλάμε: Ένας ακούραστος κεντρικός μέσος, πειθαρχημένος και άψογος τακτικά, με τρομερή ικανότητα στο να κερδίζει μπάλες και να βγαίνει σωστά μπροστά. Ένας μοντέρνος box-to-box, με έξοχο διάβασμα του παιχνιδιού. 

ΝΓΚΟΛΟ ΚΑΝΤΕ 2Getty Images

Όλα τα παραπάνω τα εντόπισε εγκαίρως ο Steve Walsh. Ο scouter της Λέστερ που είναι ο άνθρωπος που μεταξύ άλλων ανέδειξε τους Jamie Vardy και Riyad Mahrez, έπεισε άπαντες στα East Midlands πως ο Kante δεν πρέπει να χαθεί. Και δεν χάθηκε. 

Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή. Η Λέστερ κέρδισε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2015-16, ο Γάλλος διεθνής (πια) πήρε μεταγραφή για την Τσέλσι, με την οποία ξαναπήρε το πρωτάθλημα την αμέσως επόμενη χρονιά (και στην οποία συνεχίζει ακόμη την καριέρα του), ενώ το 2018 στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τους Τρικολόρ στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ένας πολύ cool τύπος

Όλα τα παραπάνω έχουν από μόνα τους πολύ μεγάλη αξία. Αλλά αποκτούν μεγαλύτερη σημασία αν προσθέσεις σε αυτά και τον εξαιρετικό χαρακτήρα του N'Golo Kante. 

Μιλάμε για έναν διαρκώς χαμογελαστό και θετικό τύπο, αρκετά ντροπαλό για σταρ αυτού του βεληνεκούς. Οι οπαδοί της Τσέλσι και της Λέστερ τον λατρεύουν και όλοι οι αντίπαλοι τον συμπαθούν.

Μάλιστα, υπάρχει μία χαρακτηριστική ιστορία από τον Σεπτέμβριο του 2018. Ο Kante είχε πάει σε ένα τζαμί του King’s Cross να προσευχηθεί. Εκεί τον αναγνώρισε ένας οπαδός της Άρσεναλ, ο  Badlur Rahman Jalil, ο οποίος μάλιστα τον κάλεσε και στο σπίτι του. Θα περίμενε κανείς από τον Γάλλο να αρνηθεί ευγενικά. Αντ' αυτού, αποδέχτηκε την πρόσκληση και πέρασε δύο ώρες παίζοντας PlayStation και συζητώντας με τον Jalil και τους φίλους του.

Να τα εκατοστήσεις NG.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.