Οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές του κόσμου αυτή τη στιγμή

Σύμφωνα πάντοτε με τη βάση δεδομένων του International Center for Sport Studies και για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Σε περίπτωση που δεν είχες ακούσει ποτέ πριν στο παρελθόν για το CIES Football Observatory, μάθε πως πρόκειται για έναν ανεξάρτητο ερευνητικό οργανισμό με έδρα το Neuchatel της Ελβετίας, που ειδικεύεται στην καταγραφή κάποιων πολύ συγκεκριμένων στατιστικών και δεδομένων για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μεταξύ άλλων δημοσιεύει κάθε τρίμηνο το report αξιολόγησης των ποδοσφαιριστών των 5 κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης (Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία).

Η μεθοδολογία του CIES (International Center for Sport Studies) δημιουργεί ένα συνολικό σκορ για κάθε ποδοσφαιριστή, λαμβάνοντας στοιχεία από διάφορες στατιστικές κατηγορίες, συνδυαστικά με τον χρόνο που αγωνίζεται, την ηλικία του, το ύψος του συμβολαίου του κ.α. 

Ο Messi στην κορυφή

Έτσι, για το πρώτο τρίμηνο του 2021 και ανάμεσα στους παίκτες 98 ομάδων εκείνος που ξεχωρίζει είναι ο Lionel Messi, με βαθμολογία 92,5/100, αποδεικνύοντας πως όσο είναι σε θέση να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, θα παραμένει ο κορυφαίος.

Τον Αργεντινό σταρ της Μπαρτσελόνα ακολουθεί ο Robert Lewandowski της Μπάγερν Μονάχου και ο Jorginho της Τσέλσι - και οι δύο με 89,5- ενώ την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνουν οι Rúben Dias (Μάντσεστερ Σίτι - 89,4) και Cristiano Ronaldo (Γιουβέντους - 89,3).

Οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές του κόσμου αυτή τη στιγμήGetty Images
ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ 2021 ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙGetty Images

Οι υπόλοιποι και οι ηχηρές απουσίες

Για την ιστορία, η κορυφαία 20άδα για το πρώτο τέταρτο του έτους που διανύουμε, φιλοξενεί ακόμη τα ονόματα των Nabil Fekir (Ρεάλ Μπέτις), Toni Kroos (Ρεάλ Μαδρίτης), André Silva (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Lorenzo Insigne (Νάπολι), Jadon Sancho (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Guillermo Maripán (Μονακό), Marcelo Brozović (Ίντερ), Wilfred Ndidi (Λέστερ), Robin Gosens (Αταλάντα), Luis Alberto (Λάτσιο), José Fonte (Λιλ), Alexander Isak (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Luis Suárez (Ατλέτικο Μαδρίτης), Maximilian Arnold (Βολφσμπουργκ) και Marcel Halstenberg (Λειψία).

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ 2021 ΤΟΝΙ ΚΡΟΟΣGetty Images

Αξίζει να αναφερθεί ότι πουθενά στις 50 πρώτες θέσεις δεν υπάρχουν οι Erling Braut Haaland και Kylian Mbappe, δύο από τα πιο καυτά ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή, κάτι που καταδεικνύει πως το CIES θα πρέπει να λάβει υπόψιν και μερικούς ακόμη παράγοντες στην αξιολόγησή του.

Μπορείς να δεις αναλυτικά τη λίστα εδώ.

 


Διάβασε ακόμη για την ημέρα που ο Sergio Aguero άλλαξε την ιστορία της Premier League, τον τελευταίο των Galácticos Sergio Ramos και το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σχολείο του κόσμου.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος