Haaland και Mbappe όπως λέμε Messi και Ronaldo

Haaland και Mbappe. Mbappe και Haaland. Η νέα εποχή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ίσως ήδη ξεκίνησε.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 18 Φεβρουαρίου 2021

Οι Erling Braut Haaland και Kylian Mbappe ήταν οι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές στους πρώτους αγώνες για τη φάση των "16" του Champions League. Ο Γάλλος σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν σημείωσε χατ τρικ εναντίον της Μπαρτσελόνα και μάλιστα στο Καμπ Νου, ενώ ο Νορβηγός striker της Μπορούσια Ντόρτμουντ πέτυχε δύο τέρματα απέναντι στη Σεβίλλη στο Ramon Sanchez Pizjuan. Έρχεται λοιπόν το μεγάλο ερώτημα: Μήπως η εποχή των Lionel Messi και Cristiano Ronaldo έχει ήδη τελειώσει και ανέτειλε ήδη αυτή των δύο προαναφερθέντων; 

Η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων

Ας δούμε τα πράγματα ψύχραιμα. Ο Αργεντινός αρχηγός της Μπαρτσελόνα είναι πλέον στα 33 του και ο Πορτογάλος σταρ της Γιουβέντους στα 36. Κυριάρχησαν στον ποδοσφαιρικό πλανήτη για πάνω από μία δεκαετία παίζοντας και οι δύο σε κορυφαία clubs, καταρρίπτοντας κάθε πιθανό και απίθανο ρεκόρ και κατακτώντας τα πάντα.

Ο Mbappe είναι 22. Ο Haaland, 20. Το νεαρό της ηλικίας τους δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην κλάση και την αξία τους αυτή τη στιγμή. Το αντίθετο συμβαίνει, με τα περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης να μοιάζουν απειλητικά και απεριόριστα. Καταλαβαίνεις λοιπόν, πως το μέλλον είναι εδώ. Γρήγορο, ασταμάτητο και ακριβές, όπως αυτοί οι δύο νέοι ποδοσφαιριστές. 

Είναι το νέο rivalry που χρειάζεται το παγκόσμιο ποδόσφαιρο;

"Όταν είναι τον Mbappe να βάζει τρία γκολ στο Καμπ Νου, απέκτησα κίνητρο. Ήθελα να παίξω καλύτερα, χάρη στα όσα έκανε" ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το χθεσινοβραδινό ματς ο Haaland. Αυτομάτως, ξεκίνησε το debate.

Ο Mbappe θεωρείται ήδη ένας από τους καλύτερους του πλανήτη εδώ και καιρό. Είναι τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Παρί Σεν Ζερμέν πίσω από τους Edinson Cavani και Zlatan Ibrahimovic, καθώς και Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την εθνική Γαλλίας. Η άνοδος του Haaland από την άλλη ήταν μάλλον απροσδόκητη. Μέχρι πρόπερσι δεν ήταν γνωστός πουθενά πέρα από την πατρίδα του, Νορβηγία, πριν αρχίσει να δημιουργεί hype στο Champions League. Πλέον, μετρά 18 γκολ σε 13 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση - έναν αριθμό που κανείς, ποτέ, δεν έχει πιάσει σε λιγότερα από 20 ματς.

"Έχουμε κάτι να ασχολούμαστε μετά τους Ronaldo και Messi. Μου θυμίζουν ήδη αυτούς τους δύο στα prime τους" είπε γλαφυρότατα στο BT Sport ο πάντοτε εύστοχος στο σχόλιό του Gary Lineker. Και κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει κάτι λάθος σε αυτό.

Όλοι πια είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα, αυτή των Erling Haaland και Kylian Mbappe.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος