Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο Hall of Fame της FIBA

Κορυφαία αναγνώριση για τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, που μπήκε στο Hall of Fame της FIBA.

Γράφει: Esquire Editors 02 Απριλίου 2021

Στο Hall of Fame της FIBA με την κλάση του 2021 εντάχθηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Η αναγνώριση στο πρόσωπο του "Δράκου" επισημοποιήθηκε το μεσημέρι, όταν η FIBA γνωστοποίησε τα ονόματα των νέων μελών του Hall of Fame. Μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, στο Hall of Fame της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, μπήκε μεταξύ άλλων ο θρυλικός προπονητής των Ντιτρόιτ Πίστονς και της Ντριμ Τιμ του 1992, Τσακ Ντέιλι, ο Έτορε Μεσίνα και ο Ντέτλεφ Σρεμπφ.

Η εκδήλωση τόσο για την κλάση του 2020, όσο και για εκείνη του 2021, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 18 Ιουνίου. Το Hall of Fame της FIBA δημιουργήθηκε το 2007 και μετράει ήδη περισσότερα από 100 μέλη.

Η χρυσή καριέρα του "Δράκου"

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία για την καριέρα του Παναγιώτη Γιαννάκη ως αθλητή και ως προπονητή, με αφορμή την ένταξης του στο Hall of Fame της FIBA.

Ο Γιαννάκης, ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ ως αρχηγός της εθνικής Ελλάδας (1987, Αθήνα) και ως Ομοσπονδιακός τεχνικός της (2005, Βελιγράδι) γίνεται ο 5ος Έλληνας στο Hall of Fame της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ, μετά τους Νίκο Γκάλη, Παναγιώτη Φασούλα, Κώστα Ρήγα και Κώστα Δήμου.

Η ΕΟΚ αναφέρει για την ένταξη του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Hall of Fame της FIBA:

"Στην πλούσια καριέρα του ως αθλητής κατέκτησε μεταξύ άλλων το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1987 και το ασημένιο μετάλλιο στην αντίστοιχη διοργάνωση του 1989 με την Εθνική Ανδρών, ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1996 με τον Παναθηναϊκό και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων το 1993 με τον Άρη, καθώς επίσης επτά Πρωταθλήματα Ελλάδας με τον Άρη και ισάριθμα Κύπελλα Ελλάδος (έξι με τον Άρη και ένα με τον Παναθηναϊκό). Είναι πρώτος σε συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών με 351 και πρώτος σκόρερ με 5.301 πόντους.

Ως προπονητής πανηγύρισε με την Εθνική Ομάδα την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2005 και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006, όπως κι ένα Κύπελλο Ελλάδας με τον Ολυμπιακό. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης γίνεται ο πέμπτος Έλληνας που μπαίνει στο Hall of Fame της FIBA μετά τους Νίκο Γκάλη, Παναγιώτη Φασούλα, Κώστα Ρήγα και Κώστα Δήμου".

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Σπορ