Ο Julius Randle είναι ο πραγματικός MVP του φετινού ΝΒΑ

Ο 26χρονος φόργουορντ των New York Knicks θα κερδίσει το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν. Ίσως όμως να αξίζει και κάτι περισσότερο.

Ο Nikola Jokic των Denver Nuggets και ο Joel Embiid των Philadelphia 76ers είναι τα δύο πιο ισχυρά φαβορί για να διαδεχθούν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο θρόνο του MVP της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ. Απολύτως λογικό, καθώς και οι δύο δεινόσαυροι πραγματοποιούν τις μάλλον πιο ώριμες σεζόν της καριέρας τους. Υπάρχει όμως και κάποιος ακόμη που θα έπρεπε να μπει στην κουβέντα (και που μάλλον θα κερδίσει το NBA Most Improved Player Award): Ο Julius Randle των New York Knicks.

Το προφίλ

Ο γεννημένος στις 29 Νοεμβρίου 1994 στο Ντάλας Julius Deion Randle θεωρούνταν πίσω στο 2013 ένας από τους καλύτερους νέους παίκτες στις ΗΠΑ, μαζί με τους Andrew Wiggins, Jabari Parker, Andrew Harrison και Aaron Gordon. Ήταν η ίδια εποχή που επέλεγε το Kentucky για την κολεγιακή του καριέρα, προτού έναν χρόνο μετά και πιο συγκεκριμένα στο draft του 1994, οι Los Angeles Lakers τον επιλέξουν στο νο.7. 

Ο ύψους 2.03 μ. αριστερόχειρας φόργουορντ έπαιξε 4 σεζόν στους Λιμνάνθρωπους με συμπαθητικά στατιστικά, προτού γίνει ανταλλαγή στη Νέα Ορλέανη, στο πλαίσιο της μετακίνησης του Anthony Davis. Έπειτα από μία σεζόν στους Pelicans, 21,4 π. και 8,7 ρ. κατά μέσο όρο, ο δρόμος της επαγγελματικής του καριέρας τον οδήγησε στη Νέα Υόρκη. 

Οι Knicks ήταν μέχρι πρότινος -και για σχεδόν δύο δεκαετίες- το ανέκδοτο του ΝΒΑ. Οι τραγικές επιλογές σε κάθε κομμάτι είχαν καταστήσει την ομάδα την πιο αδιάφορη αγωνιστικά, παρότι πάντοτε παραμένει το πιο ακριβό franchise της καλύτερης μπασκετικής λίγκας του κόσμου.

Αυτό φαίνεται να αλλάζει φέτος, με βασικότερους υπεύθυνους τον coach Tom Thibodeau και τον νέο σταρ του Μεγάλου Μήλου, που δεν είναι άλλος από τον θηριώδη τύπο με το νο. 30 στη φανέλα.

Δεν είναι μόνο οι αριθμοί

Κατά τα δημοσιογραφικά κλισέ, οι αριθμοί δεν λένε πάντοτε την αλήθεια αλλά στην προκειμένη περίπτωση το κάνουν - παράλληλα και συμπληρωματικά με την κυρίαρχη εικόνα που ο Julius Randle βγάζει στο παρκέ. Ο μέσος όρος του μέχρι στιγμής γραφεί 23,7 π., 10,5 ρ. και 6,1 ασ., όμως δεν είναι μόνο αυτό.

Η παρουσία του είναι καταλυτική για μία ομάδα-φάντασμα που διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό της στα play-offs. Η ακριβώς προηγούμενη πρόταση μερικούς μήνες πριν ακουγόταν εξωπραγματική και αυτό ακριβώς είναι το impact του στους Knicks. 

Τα playmaking skills του, η προσήλωση στην άμυνα και το γεγονός πως μπορεί να σκοράρει από παντού (μεταξύ άλλων σουτάρει με 41% στο τρίποντο) τον καθιστούν έτοιμο να συμπεριλαμβάνεται πια στους καλύτερους του πρωταθλήματος, κουβαλώντας μία ομάδα που δεν δείχνει να έχει μόνο παρόν αλλά -παραδόξως- και μέλλον. Για εμάς είναι ήδη ο (αληθινός, ανεξαρτήτως αποτελέσματος) MVP.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.