Εκπλήξεις και απογοητεύσεις από το πρώτο μισό του ΝΒΑ

Μία πρώτη προσπάθεια αξιολόγησης για όλα όσα δεν περιμέναμε μέχρι στιγμής στην κορυφαία μπασκετική λίγκα του πλανήτη.

Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι το ΝΒΑ είναι πια λίγο προβλέψιμο όσον αφορά τις εξελίξεις και, κατ' επέκταση, την τελική του έκβαση - δηλαδή τον νικητή. Για παράδειγμα, θα πόνταρες εύκολα πως δεν υπάρχει περίπτωση οι Minnesota Timberwolves να τερματίσουν πρώτοι στη Δύση και οι New York Knicks στην Ανατολή αντίστοιχα. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που έρχονται να σπάσουν τη μονοτονία, είτε με θετικό είτε με αρνητικό πρόσημο. Όπως οι παρακάτω.

Οι εκπλήξεις

Nikola Jokic και Joel Embiid στο δρόμο για το βραβείο του MVP

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

Joel Embiid και Nikola Jokic μπήκαν δυνατά στη νέα σεζόν, με επιβλητικές εμφανίσεις, καλά νούμερα και, πια, ως απόλυτοι ηγέτες στις ομάδες τους. Δεν είναι έκπληξη το ό,τι παίζουν καλά. Είναι έκπληξη πως παίζουν τόσο καλά, σε μία λίγκα που τα τελευταία χρόνια έδειχνε να περιθωριοποιεί τους σέντερ.

Η απρόσμενη ομοιογένεια των Brooklyn Nets

Στις αρχές της σεζόν και πολύ περισσότερο μετά την προσθήκη του James Harden, υπήρξε ενθουσιασμός όσο και προβληματισμός. Τα πάντα έδωσαν τη θέση τους στο θαυμασμό, όταν ο Μούσιας τα βρήκε στο παρκέ με τους Kevin Durant και Kyrie Irving. Μετά την προσθήκη και τους Blake Griffin, έχουμε μάλλον ένα πολύ ισχυρό φαβορί για τον τίτλο.

Ο ξεχωριστός LaMelo Ball

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charlotte Hornets (@hornets)

Οι Charlotte Hornets έχουν κάνει μία αρκετά καλή αρχή στο φετινό ΝΒΑ, εκπλήσσοντας πολλούς. Περίπου 4 μήνες πριν, είχαν κάνει μία επιλογή στο draft που συζητήθηκε αρκετά: Διάλεξαν στο νο.3 τον 19χρονο γκαρντ LaMelo Ball, μικρότερο μέλος της πολυσυζητημένης οικογένειας Ball. Πιθανότατα και το πιο χαρισματικό αυτής. Ο LaMelo Ball έφερε, μαζί με το ταλέντο του, και το απαραίτητο hype στην πόλη της Βόρειας Καρολίνα. Από τεχνικής πλευράς, ο LaMelo είναι ένα κλασικό παράδειγμα χαρισματικού παίκτη του 21ου αιώνα: Ένας multi-dimensional combo guard που έχει αντιγράψει στοιχεία από παίκτες όπως οι James Harden, Steph Curry και Damian Lillard, με φαινομενικά unlimited shooting range και ικανότητα να δημιουργεί φάσεις για τους συμπαίκτες του από το πουθενά. Οι αδυναμίες τους στην άμυνα είναι προφανείς αλλά αυτό είναι κάτι που πάντοτε μπορεί να βελτιωθεί. Το ταλέντο όμως υπάρχει και φαίνεται άπλετο.  

Οι Knicks είναι καλοί

Το ρεκόρ της ομάδας του coach Tom Thibodeau μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι στο 19-18 (κάτι που τους φέρνει στην 5η θέση της Ανατολής) αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Η ομάδα της Νέας Υόρκης διαθέτει πια φρεσκάδα, ένταση και όραμα. Ο Julius Randle (πρώτος σε πόντους ριμπάουντ και ασίστ) είναι εκείνος που καθοδηγεί, έχοντας βοήθειες από τους 4 νεαρούς που τον πλαισιώνουν:  Ο 22χρονος σέντερ Mitchell Robinson και ο συνομήλικός του Obi Toppin (γέννημα-θρέμμα του Μπρούκλιν και νο.8 του φετινού draft), ο 20χρονος γκαρντ RJ Barrett και ο 21χρονος πλέι μέικερ Immanuel Quickley κάνουν τη διαφορά. Σε αυτούς προστέθηκε και ο Derrick Rose, κάνοντας το όλο project ακόμη πιο ενδιαφέρον. 

Οι απογοητεύσεις

Η άμυνα των Milwaukee Bucks

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milwaukee Bucks (@bucks)

Όταν για δύο συνεχόμενα χρόνια η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι πρώτη σε defensive efficiency, προκαλεί ασφαλώς εντύπωση το γεγονός πως φέτος βρίσκονται εκτός top-10 της συγκεκριμένης στατιστικής κατηγορίας. Στο παρκέ, αυτό αντικατοπτρίζεται πρακτικά από τα πολύ υψηλά ποσοστά των αντιπάλων τους στα σουτ τριών πόντων.

Οι τραυματισμοί των Atlanta Hawks

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Atlanta Hawks (@atlhawks)

Μετά την απόλυση του Lloyd Pierce από το ρόλο του head coach όλοι γνώριζαν πως δεν υπήρχε υγεία στα αποδυτήρια των Hawks. Για την ομάδα της Ατλάντα όμως, η τελευταία φράση είναι κυριολεκτική, κάτι άλλωστε που προσπαθεί να διαχειριστεί και ο νέος προπονητής Nate McMillan. Για την ακριβεία, αν δεν απουσίαζαν λιγότερο ή περισσότερο παίκτες όπως οι Bogdan Bogdanovic, Danilo Gallinari, Rajon Rondo, De'Andre Hunter, Kris Dunn και Onyeka Okongwu, θα βλέπαμε μία άλλη ομάδα στο παρκέ.

Τα χέρια-μανταλάκια του James Wiseman

Στο περασμένο draft, οι Golden State Warriors επέλεξαν τον σέντερ του Memphis James Wiseman στο νο.2, για να καλύψουν ένα, θεωρητικά πάντα, μεγάλο κενό στο ρόστερ τους. Κι ενώ στα χαρτιά η επιλογή τους ήταν κάτι παραπάνω από σωστή, το παρκέ φανερώνει μία μεγάλη αδυναμία του νεαρού ύψους 2,16 μ. παίκτη: Κινείται γρήγορα, παίζει ψηλά αλλά πολλές φορές δεν μπορεί να πιάσει σωστά την μπάλα, με αποτέλεσμα να του γλιστρά. Το έχουμε δει στο παρελθόν με πολλούς παίκτες - κάποιοι το έλυσαν, άλλοι όχι. Είναι όμως ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τον Steve Kerr και τους συνεργάτες του. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.