Πού θα πάει ο Harry Kane

Οι πιθανοί προορισμοί για τον κορυφαίο Άγγλο επιθετικό, που ζήτησε να φύγει από την Τότεναμ.

Σε μία μάλλον απροσδόκητη τροπή των γεγονότων (ή ίσως όχι και τόσο), ο αρχηγός και κορυφαίος παίκτης της Τότεναμ, Harry Kane, ζήτησε χθες από τη διοίκηση της ομάδας μεταγραφή το ερχόμενο καλοκαίρι. Αυτό δεν είναι κάτι νέο και σίγουρα πρόκειται για μία κίνηση που οι ιθύνοντες του λονδρέζικου club περίμεναν κάποια στιγμή στο μέλλον. Το πρόβλημα για τους ίδιους είναι πως συμβαίνει τη χειρότερη δυνατή στιγμή και συνδυάζεται με τα προβλήματα του προέδρου Daniel Levy, ο οποίος αναζητά νέο προπονητή μετά την απόλυση του Jose Mourinho.

Ο Harry Kane, στα 27 του, μετρά ήδη 7 συνεχόμενες χρονιές με 20+ γκολ/σεζόν και αρκετές ασίστ στο κορυφαίο επίπεδο και μέχρι τώρα αμείβεται με 12 εκατ./έτος. Υπάρχει επίσης ρήτρα που ξεπερνά τα €100.000.000 στο υπάρχον συμβόλαιό του. Όλα αυτά όμως μπορεί να αποτελέσουν ψιλά γράμματα στο άμεσο μέλλον.

Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν: Πού μπορεί να πάει ο Harry Kane;

Λίβερπουλ

Να μία κίνηση που θα έβαζε φωτιά στο φετινό καλοκαίρι. Οι Κόκκινοι προέρχονται από μία καταστροφική χρονιά, η οποία εκτός από τους πολλούς τραυματισμούς, οφείλεται και στην κακή απόδοση των κυνηγών της, που δεν έβγαλαν ακριβώς μάτια φέτος. Η ομάδα του Jürgen Klopp έχει προς το παρόν σέντερ φορ -τον Roberto Firmino- ενώ βασίζεται πολύ και στους Mo Salah, Sadio Mane και Diοgo Jota για το σκοράρισμα. Αν όμως κάποιος από αυτούς φύγει; Τότε ναι, ανοίγει ο δρόμος για τον Kane, σε μία μεταγραφή που δύσκολα θα κόστιζε λιγότερα από 150 εκατ. λίρες. Και είναι σίγουρα μία συναρπαστική προοπτική, για όλες τις πλευρές.

Μπαρτσελόνα

Μία προοπτική που φαντάζει συναρπαστική για κάθε φίλο των Μπλαουγκράνα αλλά και του ίδιου του ποδοσφαίρου. Ποιος δεν θα ήθελε να δει τον Harry Kane στο πλευρό του Lionel Messi; Υπάρχει όμως ένα βασικό θέμα και σχετίζεται, φυσικά, με τα άδεια ταμεία των Καταλανών.

Τσέλσι

Ο Tammy Abraham φεύγει, ο Timo Werner αποδεικνύεται flop και ο Olivier Giroud γίνεται σύντομα 35 ετών. Οπότε, γιατί όχι; Ο Thomas Tuchel εκτιμά ποδοσφαιριστές σαν τον Kane και θα επιθυμούσε το αγωνιστικό -και όχι μόνο- boostάρισμα που θα έδινε στην Τσέλσι μία τέτοια κίνηση. Το μόνο πρόβλημα είναι πως ο ιδιοκτήτης Roman Abramovich έχει έρωτα με τον Romelu Lukaku και θα προτιμούσε να τον φέρει πίσω από την Ίντερ. Ίσως και με τα ίδια χρήματα που θα έδινε για τον Kane.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δεν είναι μυστικό πως οι Κόκκινοι Διάβολοι τον κυνηγούν εδώ και χρόνια και, φαινομενικά τουλάχιστον, μοιάζει ως ένα τέλειο fit - σκέψου τον Bruno Fernandes, τον Paul Pogba και τους υπόλοιπους να τον τροφοδοτούν. Το μόνο θέμα που προκύπτει είναι η παρουσία του Edinson Cavani, ο οποίος στο κρίσιμο φινάλε της σεζόν βρίσκει τον εαυτό του.

Οι απάντήσεις προφανώς και θα δοθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος