Η κορυφαία 11άδα της φάσης των ομίλων στο EURO

Λίγο πριν τη φάση των 16 του EURO, μία αξιολόγηση των καλύτερων μέχρι τώρα ποδοσφαιριστών της διοργάνωσης.

Η δράση στο EURO επιστρέφει μετά από δύο ημέρες, με τους πρώτους αγώνες για τη φάση των 16 αυτό το Σαββατοκύριακο. Πριν τη σέντρα ωστόσο, το Esquire καταλήγει σε εκείνους τους παίκτες που ξεχώρισαν κατά τη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, επιλέγοντας τους -κατά τη γνώμη μας- καλύτερους μέχρι στιγμής.

Τερματοφύλακας: Tomas Vaclik (Τσεχία)

Ένας από τους τερματοφύλακες με την πιο εντυπωσιακή πορεία έως τώρα και μαζί με τον Patrick Schick από τους λόγους που οι Τσέχοι συνεχίζουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ειδικά η εμφάνισή του στην πρεμιέρα εναντίον της Σκωτίας ήταν καταλυτική. Κατά πάσα πιθανότητα θα αφήσει τη Σεβίλλη αυτό το καλοκαίρι, έχοντας πολλές προτάσεις.

Η αλλαγή: Danny Ward (Ουαλία)

Δεξί μπακ: Denzel Dumfries (Ολλανδία)

Ο 25χρονος αμυντικός της Αϊντχόβεν πραγματοποιεί ίσως τον καλύτερο μήνα της καριέρας του, ανεβοκατεβαίνοντας την δεξιά πτέρυγα των Οράνιε. Έκανε το ντεμπούτο του με την πορτοκαλί φανέλα επί Koeman αλλά το ξεπέταγμά του γίνεται υπό τον De Boer, τουλάχιστον σε διεθνές επίπεδο.

Η αλλαγή: Thomas Meunier (Βέλγιο)

Αριστερό μπακ: Leonardo Spinazzola (Ιταλία)

Μία ακόμη από τις ευχάριστες εκπλήξεις του τουρνουά είναι ο δεξιοπόδαρος αριστερός μπακ της Ρόμα, που δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Γεμάτος αυτοπεποίθηση και δυνάμεις, συνδυάζεται περίφημα με τον Insigne και μπορεί να αποδειχθεί ο κρυφός άσος στο μανίκι του Roberto Mancini στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η αλλαγή: Robin Gosens (Γερμανία)

Κεντρικός αμυντικός: Simon Kjaer (Δανία)

Ο αρχηγός της εθνικής Δανίας έχει όλα όσα θα χρειαζόταν ένας προπονητής από τον κεντρικό του αμυντικό αλλά και τον αρχηγό της ομάδας του. Πραγματικά σπουδαίος, πέρα από το αθλητικό κομμάτι. 

Η αλλαγή: Matthijs de Ligt (Ολλανδία)

Κεντρικός αμυντικός: Victor Lindelöf (Σουηδία)

Ο centre-back της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει δεχθεί πολλές φορές κριτική αλλά στο EURO 2020 δίνει τις δικές του απαντήσεις. Ειδικά στο ματς εναντίον της Ισπανίας ήταν εξαιρετικός. 

Η αλλαγή: Andreas Christensen (Δανία)

Αμυντικός μέσος: Kalvin Philips (Αγγλία)

Ο Pirlo του Γιόρκσαϊρ είναι ο μάλλον κορυφαίος της Αγγλίας μέχρι τώρα, κάνοντας άπαντες να διαπιστώσουν τι συμβαίνει όταν ένα ταλέντο συναντά την ιδιοφυια του Marcelo Bielsa. Τεχνικά είναι άρτιος, πολύ αθλητικός, με υψηλή ένταση στο παιχνίδι του και χαμηλό προφίλ εκτός γηπέδου.

Η αλλαγή: Paul Pogba (Γαλλία)

Κεντρικός μέσος: Manuel Locatelli (Ιταλία)

Αν ένας και μόνο παίκτης αντιπροσωπεύει τη νέα, πιο ζωντανή και πολύ πιπο επιθετική εθνικής Ιταλίας που βλέπουμε έως τώρα, αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον 23χρονο μέσο της Σασουόλο. Δίνει μάχες, κερδίζει μπάλες, πατά και στις δύο περιοχές και γενικότερα δεν φοβάται.

Η αλλαγή: Georginio Wijnaldum (Ολλανδία)

Κεντρικός μέσος: Kevin de Bruyne (Βέλγιο)

Unpopular opinion: Ο KDB δεν είναι απλά ένας από τους καλύτερους μέσους της γενιάς του αλλά ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Αν το Βέλγιο κατορθώσει και φτάσει μέχρι το τέλος, δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία επ' αυτού, από κανέναν.

Η αλλαγή: Marcel Sabitzer (Αυστρία)

Επιθετικός: Romelu Lukaku (Belgium)

Ο φορ της Ίντερ έχει κεκτημένη ταχύτητα από το πρωτάθλημα Ιταλίας και την θαυμάσια σεζόν που πραγματοποίησε με τους Νερατζούρι. 

Η αλλαγή: Raheem Sterling (Αγγλία)

Επιθετικός: Patrick Schick (Τσεχία)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Statman Dave (@statmandave)

Το γκολ από τη σέντρα απέναντι στη Σκωτία έγινε viral αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Ο Schick δείχνει έτοιμος να αλλάξει επίπεδο και να επιβεβαιώσει όλους εκείνους που τον θεωρούσαν τεράστιο ταλέντο, μερικά χρόνια πριν.

Η αλλαγή: Memphis Depay (Ολλανδία)

Επιθετικός: Cristiano Ronaldo (Πορτογαλία)

Τι να πει κανείς για τον Πορτογάλο μύθο; 5 γκολ (τρία με πέναλντι) μιλούν από μόνα τους, διαψεύδοντας όλους εκείνους που έκαναν λόγο για την ηλικία του. Μένει να δούμε μέχρι πού μπορεί να οδηγήσει την εθνική του ομάδα και αυτή τη φορά.

Η αλλαγή: Kylian Mbappé (Γαλλία)

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος