EURO: Τι μάθαμε από το Αγγλία-Δανία

To 'It's Coming Home' πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η Αγγλία επικράτησε με 2-1 της Δανίας στον ημιτελικό του EURO και θα παίξει στον πρώτο της τελικό σε μεγάλο τουρνουά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, που παραδόξως είχε και πάλι λάβει χώρα στην έδρα της. Το EURO φτάνει στο τέλος του και αυτά είναι όσα μάθαμε από ένα ακόμη συναρπαστικό παιχνίδι του τουρνουά.

Η εξιλέωση του Gareth Southgate

25 χρόνια πριν, πάλι επί αγγλικού εδάφους, ο Gareth Southgate έπαιζε στον ημιτελικό του EURO 1996, με αντίπαλο την Γερμανία. Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι και ο 26χρονος τότε αμυντικός της Άστον Βίλα είδε τον Γερμανό τερματοφύλακα Andreas Köpke να πιάνει το πέναλτί του, με έναν άλλο Andreas -τον χαρισματικό μέσο Möller- να ευστοχεί λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και να στέλνει τα Πάντσερ στον τελικό. Χθες το βράδυ, η μοίρα ξεπλήρωσε στον Άγγλο προπονητή κάποια χρωστούμενα.

Ο Kane είναι εδώ

Νομίζω πως πλέον μπορούμε να το πούμε με σιγουριά: Ο Harry Kane είναι ο πιο αποτελεσματικός επιθετικός της Αγγλίας σε μεγάλα τουρνουά από την εποχή του Alan Shearer.

Και όχι, δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς ένα χαμένο πέναλτι στην παράταση μόλις μερικά δέκατα του δευτερολέπτου μετά. 

> Διάβασε ακόμη: Η βιομηχανία ποδοσφαιριστών της Αταλάντα

Στο Wembley θα είναι διαφορετικά

Η Ιταλία κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ισπανίας στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του EURO και να βρεθεί στον τελικό. Η πρόσφατη προϊστορία της με την Αγγλία θέλει τους Ατζούρι να έχουν κερδίσει στα πέναλτι στα προημιτελικά του EURO 2012 και στη φάση των ομίλων στο Μουντιάλ του 2014. Αυτή τη φορά όμως το ματς θα διεξαχθεί στην έδρα των Λιονταριών.

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear