Οι πιο ακριβοί Έλληνες ποδοσφαιριστές

Σύμφωνα με τα στοιχεία του CIES Football Observatory.

Γράφει: Esquire Editors 11 Οκτωβρίου 2021

Ο Κώστας Τσιμίκας της Λίβερπουλ και ο Χρήστος Τζόλης της Νόριτς, με εκτιμώμενη αξία 15-20 εκατομμύρια ευρώ, αμφότεροι, είναι οι πιο ακριβοί Έλληνες ποδοσφαιριστές στην μεταγραφική αγορά, ξεπερώντας τους Κώστα Μανωλά (Νάπολι) και Δημήτρη Λημνιό (Τβέντε, "δανεικός" από την Κολωνία), οι οποίοι με ανάλογη αξία, μοιράζονταν την πρώτη θέση την περασμενη σεζόν. 

Αυτό αναφέρει το CIES Football Observatory, διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών που εδρεύει στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και το Πανεπιστήμιο της ελβετικής πόλης. Από το 2013, έχει αναπτύξει μια ισχυρή οικονομετρική προσέγγιση για την αξιολόγηση της αξίας μεταγραφής επαγγελματιών ποδοσφαιριστών με επιστημονική μεθοδολογία, παρουσιάζοντας εύρη τιμών για όλους τους παίκτες των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων (big-5). 

Οι πιο ακριβοί Έλληνες ποδοσφαιριστέςΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην τρίτη θέση της κατάταξης, είναι ο Δημήτρης Μαυροπάνος, ο οποίος αγωνίζεται ως "δανεικός" από την Αρσεναλ στην Στουτγκάρδη, με τον γερμανικό σύλλογο να έχει υποχρεωτική οψιόν αγοράς το καλοκαίρι, με εκτιμώμενη μεταγραφική αξία 10-15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόλις πέρυσι ήταν στα 1-2 εκατ. ευρώ (!).

Σημαντική πτώση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρουσίασε η αξία του Κώστα Μανωλά στο "ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο", που υποχώρησε από τα 15-20 εκατ. ευρώ στα 5-7 εκατ. ευρώ, ενώ ακόμη μεγαλύτερη, είναι η πτώση στην αξία του Δημήτρη Λημνιού από τα 15-20 εκατ. ευρώ στα 2 εκατ. ευρω (σ.σ. σύμφωνα με την γερμανική ιστοσελίδα transfermarkt).

Παράλληλα, ο Γιώργος Κυριακόπουλος της Σασουόλο και Κώστας Νικολάου της Σπέτσια, έχουν αμφότεροι, εύρος αξίας 7-10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πιο ακριβός Έλληνας "εντός των συνόρων", παραμένει ο μέσος του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης, με αξία, σύμφωνα με τη γερμανική ιστοσελίδα transfertmarkt.de, 8 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.