O Steph Curry τα βάζει από παντού

Ό,τι λέει ο τίτλος.

Χθες το βράδυ, οι Golden State Warriors διέλυσαν τους Brooklyn Nets με 117-99 και τον Steph Curry να σημειώνει 37 πόντους. Η ομάδα του Steve Kerr βρίσκεται στην κορυφή της Δύσης στο NBA με ρεκόρ 12-2, με τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της να κάνει -ας το πούμε κομψά- όργια σε κάθε παρκέ, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για να είναι ο MVP της κανονικής σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Ένας μοναδικός τύπος

Η ικανότητα του Curry να σουτάρει, πολύ συχνά μετά από ντρίμπλα ακόμη και από τα 10 μέτρα -και συνήθως να ευστοχεί- είναι αποτέλεσμα πνευματικής ικανότητας, πάρα πολύ σκληρής δουλειάς που περιλαμβάνει από αλλαγές στον μηχανισμό του σουτ και τελειοποίηση του χειρισμού της μπάλας μέχρι την ενδυνάμωση των αστραγάλων του και off-balance training (στο οποίο προπονείται αποκλειστικά σε συνθήκες ανισορροπίας και σωματικής επαφής) και ασφαλώς έμφυτου ταλέντου.

Η ίδια ικανότητα του Steph Curry είναι κάτι πρωτοφανές για το ίδιο το μπάσκετ. Το διαπιστώνουν (και) φέτος όλοι όσοι έχουν βρεθεί απέναντί του. 

Δεν έχουν περάσει άλλωστε πολλά 24ωρα από μία εκ των πιο εμβληματικών φωτογραφιών στην ιστορία του αθλητισμού. Ναι, ακριβώς τέτοια είναι η viral εικόνα του από το παιχνίδι με τους Chicago Bulls, όπου ήδη πανηγυρίζει πριν η μπάλα πέσει στο καλάθι.

Το προφίλ

Γεννημένος στις 14 Μαρτίου του 1988 στο Άκρον του Οχάιο, ο Steph Curry είναι γιος του πρώην παίκτη του ΝΒΑ Dell Curry και της παλιάς βολεϊμπολίστριας Sonya Curry. Μεγάλωσε στην Σάρλοτ, την εποχή που ο πατέρας του αγωνιζόταν στους Hornets. Πήγε σχολείο στην πόλη της Βόρειας Καρολίνας για να ακολουθήσει το Queensway Christian College στο Οντάριο.

O Steph Curry τα βάζει από παντούFacebook/ Golden State Warriors

Εκεί, μπήκε στην ομάδα μπάσκετ και έμεινε μέχρι το 2002, για να ολοκληρώσει την κολεγιακή του πορεία τα 2 επόμενα χρόνια με το Davidson. Εκεί όπου είχε μ.ο. 25 πόντους στο NCAA.

Τελείωσε εκείνη τη σεζόν σαν πρώτος σκόρερ της South Conference και δεύτερος σε όλο το πρωτάθλημα, πίσω μόνο από τον Kevin Durant. Επίσης, έσπασε το ρεκόρ τριπόντων του NCAA με 162 εύστοχα σουτ, ενώ συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα. 

Στο draft του 2009, ο Steph Curry επιλέχθηκε στο νο.7 από τους Golden State Warriors, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο αξίας $12.700.000. Το πρώτο του παιχνίδι ήρθε στις 28 Οκτωβρίου του ίδιου έτους απέναντι στους Houston Rockets, φορώντας την (ίδια μέχρι σήμερα) κιτρινο-μπλε φανέλα με τον αριθμό 30, το ίδιο νούμερο που φορούσε και ο πατέρας του, λίγα χρόνια πριν, όταν και εκείνος αγωνιζόταν στο ΝΒΑ.

> Διάβασε ακόμη: Scottie Pippen εναντίον Michael Jordan, ξανά

Λίγους μήνες αργότερα, ξεκινούν και τα προσωπικά ρεκόρ, τα οποία συνεχίζονται μέχρι σήμερα, 12 χρόνια μετά. Μαζί ασφαλώς με τους 3 τίτλους του NBA που έχει κατακτήσει. Από ό,τι φαίνεται, έρχεται και συνέχεια.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear