Ένα μεταγραφικό τσίρκο γύρω από τον Erling Haaland

Το οποίο όμως έστησε ο ίδιος.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 18 Ιανουαρίου 2022

Ο Erling Haaland είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο ποθητούς ποδοσφαιριστές στο μεταγραφικό παζάρι αυτή τη στιγμή. Ο σούπερ σταρ επιθετικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ εμφανίζεται ωστόσο ενοχλημένος από τις εικασίες γύρω από το μέλλον του - εικασίες όμως που ο ίδιος έχει τροφοδοτήσει. Μετά από κάθε ματς, δύο είναι οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που του γίνονται. Η πρώτη, αφορά τα γκολ που σημείωσε. Η δεύτερη, αν έχει αποφασίσει για το μέλλον του και τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. 

"Τους τελευταίους έξι μήνες, επέλεξα να μην πω τίποτα από σεβασμό για την Ντόρτμουντ. Αλλά τώρα ο σύλλογος έχει αρχίσει να με πιέζει ώστε να πάρω μια απόφαση. Το μόνο που θέλω είναι να παίζω ποδόσφαιρο. Έχω πει από την αρχή ότι θέλω να επικεντρωθώ στο παιχνίδι αλλά νιώθω πια πίεση. Έτσι ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα" σχολίασε πρόσφατα μιλώντας στο Viaplay.

Είναι ακριβώς έτσι;

Θέλει ο Haaland να παίζει μόνο ποδόσφαιρο; Όχι ακριβώς. Ή ακόμη και εάν το επιθυμεί, έχει κάνει μερικά επικοινωνιακά λάθη. Όχι μόνο τώρα αλλά και παλαιότερα. Όταν ήταν 17 ετών και αγωνιζόταν στην Μόλντε, είχε μεταβεί μαζί με τον πατέρα του, τον παλιό ποδοσφαιριστή Alf-Inge, το Elland Road ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο μετακίνησής του στο Yorkshire.

> Διάβασε ακόμη: Οι ποδοσφαιρικοί σταρ της επόμενης ημέρας

Τον καιρό εκείνο, η ομάδα της Νορβηγίας είχε ζητήσει 4 εκατ. λίρες για τη μεταγραφή του νεαρού επιθετικού - ποσό που κρίθηκε απαγορευτικό για τα Παγόνια. Ο Haaland κατέληξε τελικά στην Σάλτσμπουργκ, με την ιστορία να είναι από εκεί και πέρα γνωστή.

Έπειτα μπήκε στη ζωή του ο μεγαλοατζέντης Mino Raiola, στήνοντας πάνω του ένα επιχειρηματικό πλάνο που δείχνει να λειτουργεί ακριβώς όπως το είχε σχεδιάσει. Ο 21χρονος striker είναι από τους πιο περιζήτητους και ακριβούς ποδοσφαιριστές του κόσμου. Αλλά αυτό δεν έχει μόνο θετικές επιπτώσεις. Κάθε φορά που ο Raiola μιλά στα Μέσα δεν το κάνει ακριβώς με τακτ και προσοχή, δημιουργώντας αναστάτωση προς πάσα κατεύθυνση. Το σημείο-κλειδί είναι πως μιλά εκ μέρους του 'πελάτη' του, ασχέτως αν ο ίδιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τα λεγόμενά του. 

 

"Μπορεί και θα κάνει το επόμενο βήμα και μάλιστα σύντομα. Η Μπάγερν, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Σίτι είναι τεράστια clubs, με κύρος, ιστορία και οικονομική δυνατότητα που καλύπτουν τις φιλοδοξίες μας. Όταν ο Erling έπαιρνε μεταγραφή στην Ντόρτμουντ, όλοι ξέραμε πως αυτό ήταν ένα σκαλοπάτι για το επόμενο βήμα. Το βήμα αυτό θα γίνει" έλεγε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου ο Raiola στο Sport1.

Η επόμενη κίνηση

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η αξία του ξανθομάλλη κυνηγού ανέρχεται σύμφωνα με το έγκριτο Transfermarkt στα €150.000.000, με το συμβόλαιό του με την Μπορούσια Ντόρτμουντ να εκπνέει στον Ιούνιο του 2024. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, δύσκολα θα συνεχίσει για πολλούς ακόμη μήνες στη Βεστφαλία. 

Η Ντόρτμουντ βρίσκεται εκτός Champions League και μάλλον δεν έχει τις δυνάμεις να κοντράρει την Μπάγερν στην Bundesliga μέχρι τέλους. Ίσως έχει αρχίσει να ψάχνει ήδη αντικαταστάτη, ούσα επηρεασμένη από την περιρρέουσα κατάσταση.

> Διάβασε ακόμη: Ο άνθρωπος που έκοψε την μπάλα για τις μπύρες και το bbq

Ο ίδιος ο Haaland επηρεάζεται μάλλον λιγότερο. Ναι, τον ενδιαφέρει πού θα παίξει και πόσα θα πάρει αλλά συνεχίζει να σκοράρει ανεξαρτήτως των γεγονότων και της φημολογίας. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.