Οι ποδοσφαιρικοί σταρ της επόμενης ημέρας

Οι ποδοσφαιριστές που αναμένεται να λάμψουν μέσα στο 2022.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 03 Ιανουαρίου 2022

Το ποδόσφαιρο -με πανδημία ή δίχως αυτήν- δε σταματά ποτέ και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε, αναζητώντας, όπως πάντοτε, νέους ήρωες. Ακολουθεί λοιπόν μία εντεκάδα ποδοσφαιριστών που αναμένεται να μας απασχολήσουν πολύ σοβαρά μέσα στο 2022, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Pedri

Ο Pedro González López ή πιο απλά Pedri είχε σπάσει μέχρι το καλοκαίρι κάθε ρεκόρ συμμετοχών, ώσπου το κορμί του τον πρόδωσε. Ο 19χρονος κεντρικός μέσος της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας όμως επέστρεψε πριν λίγες ημέρες σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Το 2022 αναμένουμε να δούμε την εξέλιξή του από wonderkid σε παίκτη κορυφαίας κλάσης. 

Με τον Xavi προπονητή άλλωστε -που αγωνιζόταν στην ίδια ακριβώς θέση- μάλλον θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο κάτι τέτοιο. Θα τον παρακολουθούμε, όπως άλλωστε και το έτερο παιδί-θαύμα των Μπλαουγκράνα και της εθνικής Ισπανίας, Gavi.

> Διάβασε ακόμη: Γιατί έπεσε η αξία του Lionel Messi το 2021

Jude Bellingham

Ο 18χρονος Άγγλος μέσος της Μπορούσια Ντόρμουντ πρέπει ήδη να θεωρείται έτοιμος ποδοσφαιριστής πρώτης γραμμής, γι' αυτό άλλωστε Λίβερπουλ και Τσέλσι προσφέρουν 80 εκατ. έκαστη για να τον κάνουν δικό τους. 

Πιθανότατα θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της εθνικής Αγγλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ και ένας από τους ποδοσφαιριστές που θα τραβήξουν τα βλέμματα στο έτος που ξεκινά. Είτε με τη κιτρινόμαυρη φανέλα, είτε με κάποια άλλη.

Florian Wirtz

Τα όσα κάνεις τους τελευταίους μήνες στη Bundesliga o 18χρονος μεσοεπιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν έχουν αναγκάσει πολλούς ειδικούς να τον χαρακτηρίσουν ποικιλοτρόπως: Από το "ο καλύτερος παίκτης στη Γερμανία αυτή τη στιγμή" μέχρι "2 κλάσεις πάνω από τον Kai Havertz στην ηλικία του".

Ίσως αυτά να εμπεριέχουν κάποια υπερβολή αλλά αυτό δε φαίνεται να πτοεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αναμένεται να καταθέσει μία πρόταση ύψους 60 εκατ. Ευρώ για την απόκτηση του -ήδη- Γερμανού διεθνή.

Emile Smith Rowe

Το νο.10 της Άρσεναλ πραγματοποιεί μία έξοχη σεζόν, παρότι η ομάδα του εμφανίζεται πολύ περίεργη φέτος. Ο 21χρονος Άγγλος μέσος έχει αναγκάσει άπαντες να υποκλιθούν στο ταλέντο του - ακόμη και εκείνους που σχολίασαν αρνητικά την επιλογή του αριθμού του πριν μερικούς μήνες (την ίδια φανέλα που κάποτε φορούσε ο Dennis Bergkamp). Οι οπαδοί των Κανονιέρηδων πάντως δε διστάζουν να τον χαρακτηρίσουν ανώτερο του Jack Grealish.

> Διάβασε ακόμη: Στην Μάντσεστερ Σίτι θεωρούν περιττό το νο.9

Dusan Vlahovic

Δε χωρά αμφιβολία πως ο αριστεροπόδαρος επιθετικός της Φιορεντίνα Dusan Vlahovic είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο καυτά ονόματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο 21χρονος Σέρβος striker έχει πραγματοποιήσει ένα εκρηκτικό πρώτο μισό στη Serie A, σκοράροντας συνεχώς, τραβώντας τα βλέμματα πολλών σημαντικών ομάδων. Πιθανότατα σύντομα θα φορά άλλη φανέλα αλλά κάτι μας λέει πως δε θα πάψει να ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα. 

Mason Mount

Φυσικά και γνωρίζεις τον Mason Mount. Ο 22χρονος μέσος της Τσέλσι και της εθνικής Αγγλίας ξεχωρίζει εδώ και δύο χρόνια στο πιο υψηλό επίπεδο. Πλέον, ήρθε η ώρα να κάνει την breakout season του και να μεταμορφωθεί σε αυτό που οι ειδικοί έχουν προβλέψει για τον ίδιο: Μία βελτιωμένη έκδοση του Frank Lampard.

Karim Adeyemi

Γεννημένος στο Μόναχο από Νιγηριανό πατέρα και Ρουμάνα μητέρα, ο 19χρονος Γερμανός διεθνής είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς επιθετικούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αφού έπαιξε για μερικά χρόνια στην ακαδημία της Μπάγερν, μετακόμισε  στην τέταρτη κατηγορία και την Ουντερχάγκινγκ από όπου τον 'τσίμπησε' η Σάλτσμπουργκ.

Με ένα πανίσχυρο αριστερό πόδι, γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης και ψυχραιμία μπροστά στο αντίπαλο τέρμα, ο Karim Adeyemi έχει όλες τις προδιαγραφές να αφήσει εποχή, ξεκινώντας από τη βάση των 14 γκολ που έχει πετύχει σε 18 παιχνίδια φέτος. Έχει μάλιστα ήδη σκοράρει το πρώτο του γκολ και με την Νασιονάλμανσαφτ, στο ντεμπούτο του τον περασμένο Σεπτέμβριο εναντίον της Αρμενίας. Πολλά κορυφαία clubs τον παρακολουθούν στενά.

Antony

Ο Άγιαξ δείχνει για ακόμη μία σεζόν πως μπορεί πάντοτε να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα brand names του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ακολουθώντας αποκλειστικά τον δικό του δρόμο και ξεπερνώντας τις κάθε φορά μεταγραφικές απώλειες που ακολουθούν κάθε καλή του χρονιά. Ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της φετινής του εξαιρετικής -μέχρι τώρα- πορείας ακούει στο όνομα Antony Matheus dos Santos.

Ο 21ετών αριστεροπόδαρος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός από το Σάο Πάουλο με το μαγικό αριστερό πόδι, το εξωπραγματικό vision του γηπέδου, την ικανότητα στο ένας εναντίον ενός (ή και πολλών συχνά), τις μαγικές ντρίμπλες και τις πάσης φύσεως εμπνεύσεις αναμένεται να λάμψει περαιτέρω προσεχώς. Ίσως να είναι αυτό που χρειάζεται και η Σελεσάο για κάτι σπουδαίο στο Κατάρ.

Jamal Musiala

Είτε ως κεντρικός μέσος, είτε ως αμυντικό χαφ, είτε ως εξτρέμ, είτε ως μεσοεπιθετικός, ο 18χρονος άσος της Μπάγερν Μονάχου δείχνει πως είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Διαθέτει εξαιρετική τεχνική, υψηλή αντίληψη του παιχνιδιού και γνωρίζει πώς να αμύνεται σωστά.

Σημαντικότερο προσόν του; Κάτι που οι περισσότεροι νεαροί από τη μέση και μπροστά παραβλέπουν ή τοποθετούν σε δεύτερη μοίρα: Οι σωστές τοποθετήσεις. Και αυτό είναι αναμενόμενο αν αναλογιστεί κάποιος πως δουλεύει μαζί με έναν από τους κορυφαίους στο εν λόγω κομμάτι, τον Thomas Müller.

Julian Alvarez

Ο 21χρονος Αργεντινός επιθετικός της Ρίβερ Πλέιτ θεωρείται ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη προοπτική στη χώρα του, όπως άλλωστε μαρτυρούν και τα 20 γκολ σε 35 ματς τη φετινή σεζόν. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα έτοιμη να καταβάλει τη ρήτρα των 25 εκατ. Ευρώ που προβλέπει το συμβόλαιό του ώστε να τον αποκτήσει.

Ασχέτως του αν θα προχωρήσει η συγκεκριμένη μεταγραφή, ο Álvarez δείχνει να έχει κάτι το ξεχωριστό, αγωνιζόμενος τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και στις δύο πτέρυγες με την ίδια άνεση.

> Διάβασε ακόμη: Ο Olivier Giroud και το καταραμένο νο.9 της Μίλαν

Yacine Adli

Ο 21χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός που ανήκει στην Μίλαν, κάνει φέτος θραύση στο Championnat, παίζοντας δανεικός στην Μπορντώ. Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Παρί Σεν Ζερμέν, ο δεξιοπόδαρος χαρισματικός ποδοσφαιριστής ευελπιστεί να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο, να επιστρέψει στους Ροσονέρι και -γιατί όχι;- να κερδσει μία θέση στην αποστολή της εθνικής Γαλλίας για το Μουντιάλ. Με τη φόρα που έχει είναι πολύ πιθανό να τα πετύχει όλα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος