Οι καλύτερες μεταγραφές της χειμερινής περιόδου

Ο Dusan Vlahovic, o Ferran Torres, o Luis Diaz και οι υπόλοιποι.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 02 Φεβρουαρίου 2022

Μεταγραφές, μεταγραφές και, μάντεψε, μεταγραφές. Το 'παράθυρο' ενίσχυσης των ποδοσφαιρικών ομάδων της Ευρώπης κατά τη χειμερινή περίοδο ήταν κάτι παραπάνω από έντονο - ίσως ένα από τα πιο εντυπωσιακά των τελευταίων ετών. Αρκετά clubs προχώρησαν σε διορθωτικές κινήσεις, προσθήκες ουσίας αλλά και εντυπωσιασμού. Όπως οι παρακάτω.

O Christian Eriksen στην Μπρέντφορντ

Μόνο και μόνο πως η είδηση ότι ο Δανός μέσος θα πατήσει και πάλι χορτάρι αρκεί από μόνη της για να δημιουργήσει χαρά. Πόσο μάλλον, όταν θα το κάνει με τη φανέλα μίας εκ των πιο cool ομάδων των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Οι Dejan Kulusevski και Rodrigo Bentancur στην Τότεναμ

O Antonio Conte αποφάσισε να ενισχύσει την ομάδα του και η αλήθεια είναι πως το έκανε εντυπωσιακά. Οι Πετεινοί απέκτησαν τον εξαιρετικά ταλαντούχο Σουηδό μεσοεπιθετικό και τον χρήσιμο Ουρουγουανό μέσο, σε μία διπλή μεταγραφή από τη Γιουβέντους.

Η ηλικία (21 και 24 ετών αντίστοιχα), οι παραστάσεις αλλά και το potential των δύο ποδοσφαιριστών συνηγορούν πως πρόκειται για ένα σημαντικό μεταγραφικό boost για τους Λονδρέζους.

O Κώστας Μανωλάς στον Ολυμπιακό

Ο 30χρονος Έλληνας κεντρικός αμυντικός, μετά από 7,5 σεζόν στην Ιταλία με τις φανέλες της Ρόμα και της Νάπολι, πήρε την απόφαση της επιστροφής στην ομάδα που ουσιαστικά του άνοιξε διάπλατα το δρόμο για διεθνή καριέρα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας από την άλλη, αποκτούν έναν εξαιρετικό παίκτη, σε μία θέση που χρειαζόντουσαν ενίσχυση.

Ο Luis Diaz στη Λίβερπουλ

Ο 25χρονος Κολομβιανός εξτρέμ προσθέτει βάθος και έκρηξη στην επιθετική γραμμή των Κόκκινων, που αναζητούσαν εκεί μία έξτρα λύση. Για να τον αποκτήσουν βέβαια χρειάστηκε να εκταμιεύσουν 45 εκατ. Ευρώ (συν άλλα 20 στο μέλλον). 

Ο Aaron Ramsey στη Ρέιντζερς

Η μετακίνηση του 31χρονου Ουαλού μέσου από το Τορίνο και τη Γιοβέντους προς τη Γλασκώβη ήταν μία από τις εκπλήξεις του χειμερινού μεταγραφικού παζαριού. Ο ίδιος δήλωσε πως προτίμησε τους Σκωτσέζους ανάμεσα σε πολλές άλλες ομάδες καθώς διαθέτουν πολύ βαρύ όνομα και τον κέρδισε η προσέγγιση των ανθρώπων τους.

Ο Robin Gosens στην Ίντερ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inter 🏆🇮🇹 (@inter)

Ο ιπτάμενος Γερμανός μεσοαμυντικός άφησε την Αταλάντα για τους πρωταθλητές Ιταλίας και άπαντες περιμένουν να δουν πως θα αλληλεπιδράσει σε ένα σύνολο εντελώς διαφορετικό από εκείνο του Gian Piero Gasperini. O 28χρονος wing-back πάντως διαθέτει τσαγανό, εμπειρία και προσωπικότητα για να κάνει τη διαφορά και στους Νερατζούρι.

Ο Romain Faivre στη Λυών

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olympique Lyonnais (@ol)

O 23χρονος, διεθνής πια, Γάλλος μέσος έδειξε ωραία πράγματα με τη φανέλα της Μπρεστ στο Σαμπιονά και έτσι η Λυών δεν το σκέφτηκε στιγμή: Έβγαλε από τα ταμεία της 15 εκατ. Ευρώ και τον έκανε δικό της. 

Ο Bruno Guimaraes στη Νιούκαστλ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Newcastle United FC (@nufc)

Ο Bruno Guimaraes ήταν ο παίκτης τη θέση του οποίου θα πάρει ο προαναφερθέντας Faivre στη Λυών, καθώς ο 24χρονος Βραζιλιάνος μετακόμισε στον αγγλικό βορρά, στην μάλλον πιο ουσιαστική κίνηση της νεόπλουτης Νιούκαστλ.

Ο Philippe Coutinho στην Άστον Βίλα

Ο Βραζιλιάνος playmaker έψαχνε απεγνωσμένα ένα σημείο επανεκκίνησης της καριέρας του και φαίνεται να το βρίσκει στο Μπέρμιγχαμ, στο πλευρό του πολύ καλού του φίλου -προπονητή του πια- Steven Gerrard.

Ο Ferran Torres στην Μπαρτσελόνα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

Ναι, αυτή ήταν μία μεταγραφή από εκείνες που χρειάζεται η Μπαρτσελόνα του Xavi. Όχι μόνο για το τώρα αλλά και για το μετά. Η προσθήκη του 21χρονου Ισπανού επιθετικού δείχνει να είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τους Καταλανούς. Για τις αντίστοιχες των Pierre-Emerick Aubameyang και Adama Traoré από την άλλη, δεν είμαστε και τόσο βέβαιοι. 

Ο Dusan Vlahovic στη Γιουβέντους

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juventus (@juventus)

Το παιδί-θαύμα από τη Σερβία έκανε την επόμενη, μεγάλη κίνηση στην καριέρα του, διαλέγοντας τη Γιουβέντους. Κάτι που σίγουρα δεν αρέσει στους οπαδούς της Φιορεντίνα. Βέβαια, για τον ίδιο μοιάζει ως μία μεταγραφή-αφετηρία για να απογειώσει την καριέρα του.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος