Στην Ατλέτικο Μαδρίτης ξαναβρήκαν το cholismo

Η ομάδα του Diego Simeone θυμήθηκε τις αρχές της και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League.

Cholismo. Το περιβόητο δόγμα του Diego Simeone που ακολουθείται με θρησκευτική προσήλωση από όλους στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Μετά από ένα διάστημα που κάποιοι έμοιαζαν να το έχουν λησμονήσει, επέστρεψε, και μάλιστα την ιδανικότερη στιγμή: Την ώρα ακριβώς που χρειαζόταν, ώστε οι Ροχιμπλάνκος να αποκλείσουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (0-1 στο Old Trafford, μετά το 1-1 της Μαδρίτης) και να προχωρήσουν στους 8 του Champions League

Ένα σκληρό ποδοσφαιρικό δόγμα

Στην Ατλέτικο Μαδρίτης ξαναβρήκαν το cholismo@Atlético de Madrid

Τι ακριβώς όμως περικλείεται στο Cholismo; Παρακολουθώντας μπάλα την τελευταία δεκαετία, πάνω-κάτω θα έχεις καταλάβει. Αν δε, έχεις δει και τον τωρινό προπονητή των Μαδριλένων να αγωνίζεται στο παρελθόν, τότε σίγουρα δε χρειάζεται να σου εξηγήσουμε. Σε κάθε περίπτωση, ο Cholo έχει μεταδώσει τις αρχές του σε κάθε παίκτη που φορά την ερυθρόλευκη φανέλα και δεν τις διαπραγματεύεται με τίποτα. 

> Διάβασε ακόμη: Ο νόμος του Karim Benzema

Στην καρδιά της φιλοσοφίας, η προσπάθεια είναι αδιαπραγμάτευτη. Αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει τη νοοτροπία του 51χρονου Αργεντινού προπονητή και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Κάθε ένας από τους τύπους που βρίσκονται στο χορτάρι θα πρέπει να είναι πρόθυμος να θυσιαστεί για το κοινό καλό. 

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 3@Atlético de Madrid

Έπειτα, οι καθαρά ποδοσφαιρικές και αθλητικές γραμμές: Αμυντική στιβαρότητα, ταχύτητα με ή χωρίς την μπάλα, σωστά transitions, ανάκτηση της κατοχής με κάθε κόστος, λεπτομερής τακτική οργάνωση, πραγματισμός, επιθετικότητα και μία απίστευτη επιθυμία για τη νίκη. Συχνά, με κάθε κόστος, ακριβώς όπως και την εποχή που ο Cholo βρισκόταν στη μεσαία γραμμή της Ατλέτικο, της Ίντερ, της Λάτσιο, της Σεβίλλης.

Το ιδανικό timing

Στο χθεσινοβραδινό ματς του Old Trafford, ένα γκολ του Renan Lodi στο 41ο λεπτό ήταν αρκετό για να ρυθμίσει τα πράγματα, μετά το 1-1 του πρώτου παιχνιδιού. Καθόλη τη διάρκεια των 90+' όμως οι Ροχιμπλάνκος θύμισαν ξανά ομάδα με όλα τα γράμματα της λέξης κεφαλαία. Ένα ενιαίο 'μπλοκ', χωρίς ρωγμές, με την ομαδικότητα πάνω από οποιαδήποτε μονάδα. 

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2Ακόμη και παίκτες όπως ο Antoine Griezmann δε διστάζουν στιγμή να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά - ο Γάλλος, χθες, γυρνούσε πολύ συχνά στη μεσαία γραμμή για να προσφέρει βοήθειες στον Llorente.@Atlético de Madrid

Ο μόνος που δεν έχει καταφέρει ακόμη να ασπαστεί πλήρως τη φιλοσοφία είναι ο João Félix αλλά είναι γεγονός πως τους τελευταίους μήνες δείχνει να αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει εδώ. Του πήρε 2+ χρόνια. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. 

Ο Simeone εδώ και 11 χρόνια, από την πρώτη στιγμή που κάθισε στον πάγκο της Ατλέτικο, μένει πιστός στις αξίες και τις αρχές του. Παρά το γεγονός πως έχουν αλλάξει πολλά -πάρα πολλά- πρόσωπα.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 4@Atlético de Madrid

Για παράδειγμα, από την ομάδα της σεζόν 2016-17 που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, υπάρχουν μόνο οι Koke, Oblak, Giménez, Savic, Griezmann, Correa και Carrasco. Κι όμως, ο Cholo μετέδωσε και στην επόμενη φουρνιά την επιθυμία του για διαρκή μάχη, για θυσία, για το πότε πρέπει να επιτεθούν και πότε πρέπει να αμυνθούν. 

> Διάβασε ακόμη: Τα -όχι και τόσο καλά- σενάρια για το μέλλον της Τσέλσι

Τον τελευταίο μήνα δείχνει πως τόσο ο ίδιος όσο και η Ατλέτικο μπορούν να γίνουν και πάλι άκρως ανταγωνιστικοί στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Oblak θυμίζει και πάλι τον κορυφαίο πορτιέρο του πλανήτη, τα αποδυτήρια φαίνονται ενωμένα και η ομάδα ανακτά τη φλόγα της. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος