Όσα μάθαμε από την 1η αγωνιστική της Euroleague

Η πρεμιέρα της Euroleague ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει σπουδαία εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Η πρώτη αγωνιστική της Euroleague αποτελεί παρελθόν και οι 18 μονομάχοι πήραν μια πρώτη γεύση από αυτό που θα ακολουθήσει. Εκπλήξεις, μεγάλα σκορ και εμφανίσεις - statements για τη συνέχεια, ήταν ανάμεσα στα όσα σημειώσαμε από τον πρώτο γύρο του φετινού Μαραθωνίου. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν με μια εμφατική εκτός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 70-80 ενώ ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τη Ρεάλ με 68-71 στο ΟΑΚΑ.

Παρακάτω βρίσκεις τα 5 πράγματα που μας τράβηξαν την προσοχή από την πρώτη αγωνιστική.

Η κανονική προετοιμασία του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε για πρώτη φορά φέτος μπροστά στο κοινό του και εμφανίστηκε καλύτερος από ό,τι στον τελικό του Σούπερ Καπ. Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να έφτασε στην Αθήνα με απουσίες, δεν παύει ωστόσο να είναι κορυφαία και να έχει την καλύτερη ίσως γραμμή ψηλών στην Ευρώπη. Η ομάδα του Dejan Radonjic αν και φανερά ανέτοιμη, μπόρεσε να χτυπήσει το παιχνίδι μέχρι τέλους και αν ήταν λίγο πιο εύστοχη στις ελεύθερες βολές και στα σουτ τριών πόντων θα είχε φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα. 

Ο Παναθηναϊκός είναι μια 100% νέα σύνθεση με 10 μεταγραφές και η απουσία του βασικού playmaker της ομάδας, Nate Wolters δημιούργησε δυσκολίες από την αρχή. Το πόσο γρήγορα θα καταφέρουν οι Πράσινοι να γίνουν ομάδα, θα δείξει πολλά και για τη φετινή τους πορεία. Για την ώρα περιμένουν από την σημαντικότερη μεταγραφική τους κίνηση, Marius Grigonis, να βρει τον καλό της εαυτό (1/18 σουτ στα δύο τελευταία παιχνίδια) και να δώσει ώθηση στους υπόλοιπους.

> Διάβασε ακόμη: 5 rookies έτοιμοι να λάμψουν στη φετινή Euroleague

Το τριφύλλι έχει πολύ δρόμο μπροστά του και με τα βασικότερα στελέχη του να λείπουν από την καλοκαιρινή προετοιμασία, καλείται να γίνει ομάδα από το μηδέν, Οκτώβριο μήνα. Το επόμενο παιχνίδι του είναι προγραμματισμένο την Πέμπτη 13/10 στο Βελιγράδι, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και τον Nemanja Nedovic.

Η υπερηχητική Μονακό

Οι Γάλλοι της Μονακό έφτασαν πέρυσι μια νίκη μακριά από το Final 4 της Euroleague, ωστόσο φέτος είναι ακόμη πιο δυνατοί. Το βράδυ της Παρασκευής σκόρπισαν εκτός έδρας την Βίρτους Μπολόνια με 66-83 και απέδειξαν ότι φέτος είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Ηγέτης της ομάδας του Sasa Obradobic είναι και αυτή τη χρονιά ο Mike James, ο οποίος σημείωσε 26 πόντους για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της αγωνιστικής. Οι προσθήκες των Loyd, Okobo, Blossomgame, Moerman και John Brown την έχουν τοποθετήσει ως ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για τη φετινή διοργάνωση. Το πρώτο δείγμα ήταν άκρως θετικό.

Η εξαιρετική Άλμπα που διέσυρε τον Obradovic 

Η Άλμπα είναι τα τελευταία χρόνια μια από τις πιο fun to watch ομάδες της Ευρώπης και ως έχει σήμερα δείχνει ικανή να κάνει πολλές ζημιές. Ο Sikma, ένας από τους πιο έξυπνους παίκτες στην Ευρώπη ξεκίνησε τη σεζόν φανταστικά με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ και οι κίτρινοι του Israel Gonzalez έβαλαν 100 στην Παρτιζάν του Zeljko Obradovic. Οι Σέρβοι δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα του αγώνα και αφού δέχθηκαν 33 πόντους στην πρώτη περίοδο, δεν μπόρεσαν να επανέλθουν στη διεκδίκηση του ματς. Η Παρτιζάν δείχνει αυτήν τη στιγμή ανέτοιμη για την 8αδα, αλλά έχει στην άκρη του πάγκου της, τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών και κανείς δεν μπορεί να την ξεγράψει.

Νίκη-Statement από τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη χρονιά από εκεί που την τελείωσε. Οι προσθήκες που έγιναν και φέτος ήταν χειρουργικές και η ομάδα είναι χτισμένη για να φτάσει ως το τέλος. Αυτό ακριβώς έδειξε και με την σπουδαία επικράτηση επί της Μπαρτσελόνα με 70-80. Ο Sasha Vezenkov απέδειξε γιατί ήταν πέρυσι μέλος της καλύτερης 5αδας, ενώ οι Bolomboy και Λαρεντζάκης αποτέλεσαν τα κρυφά όπλα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε για 3 περιόδους μέσα στο Palau Blaugrana και έφυγε με μία πολύ σπουδαία νίκη. Την επόμενη Παρασκευή φιλοξενεί στο ΣΕΦ την Ζαλγκίρις σε ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

> Διάβασε ακόμη: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχασε ποτέ το κίνητρό του

Η άμεση επίδραση του Clyburn στο παιχνίδι της Efes

Ο Will Clyburn αποτέλεσε την "κλοπή" της χρονιάς από την Efes, καθώς όταν οι Τούρκοι κατακτούσαν στο Βελιγράδι την δεύτερη σερί κούπα τους, κατάφεραν παρασκηνιακά να τον κάνουν δικό τους. Ο αμερικανός φόργουορντ φαίνεται ότι προσαρμόστηκε αμέσως στις απαιτήσεις των Πρωταθλητών και όσο ο MVP Vasilje Micic δυσκολευόταν, πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Με 19 πόντους σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, έκανε τη διαφορά για την Efes, δείχνοντας ότι ο Ataman μπορεί να στηριχθεί πάνω του. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος