O φιλέλληνας Enes Kanter ήρθε επιτέλους στην Ελλάδα

Η παρουσία του στο NBA έχει λογοκριθεί από τα τουρκικά μέσα λόγω της κόντρας του με τον Erdogan, που τον θεωρεί εχθρό του τουρκικού κράτους.

Γράφει: Esquire Editors 18 Οκτωβρίου 2022

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο γνωστός Τούρκος μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ, Enes Kanter, όπως γνωστοποίησε και ο ίδιος με ανάρτηση του στα social media. O Kanter ο οποίος έχει αλλάξει το επίθετο του σε Freedom, όπως φαίνεται και από το προφίλ του), φωτογραφίζεται με την ελληνική σημαία, χαιρετώντας την Ελλάδα. "Hello Greece", αναφέρει χαρακτηριστικά στην δημοσίευση του.


Ο Enes Kanter αποτελεί γνωστό πολέμιο του Τούρκου Προέδρου, Recep Tayyip Erdoğan, τον οποίο έχει κατακρίνει πολλές φορές για την επιδείνωση της τουρκικής οικονομίας, τον αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης του καθώς και τα ελληνοτουρκικά.

Γιατί ζήτησε να συναντηθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη

Στο πλαίσιο αυτό ο Kanter θα συναντηθεί αύριο στις 10 το πρωί με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, στο γραφείο του στην Βουλή. Σημειώνεται ότι ο έντονα πολιτικοποιημένος Enes Kanter, είχε σταθεί σε ομιλίες και παρεμβάσεις του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινοβούλιο για τα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα τα ελληνοτουρκικά. Γι' αυτό και ζήτησε να τον συναντήσει.

Η κόντρα με τον Erdoğan

Ο πρώην άσος των Boston Celtics είναι σε ανοιχτή κόντρα με τον Τούρκο πρόεδρο εδώ και χρόνια, καθώς έχει δηλώσει ανοιχτά ότι υποστηρίζει τον ισλαμιστή ιεροκήρυκα Fethullah Gülen και θεωρεί τον Erdoğan τύραννο.

Το διαβατήριο του Enes Kanter είχε ακυρωθεί, όταν είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του Recep Tayyip Erdoğan, με ανάρτησή του στο Instagram, χαρακτηρίζοντάς τον "Hitler". Ο πατέρας του παίκτη του ΝΒΑ, Mehmet Kanter, είχε φτάσει στο σημείο να αποκηρύξει τον γιο του όταν του ασκήθηκε δίωξη για τρομοκρατικές κατηγορίες.


Πρόσφατα, ο Kanter χαρακτήρισε ως απαράδεκτα και αηδιαστικά τα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος στον ΟΗΕ κατά της Ελλάδας όπου εργαλειοποίησε το προσφυγικό.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.