Κάποιοι θέλουν νεκρό τον Enes Kanter

"Θα σε αποκεφαλίσουμε", "Θα σκοτώσουμε το παιδί σου Έλληνα μπάσταρδε" είναι μόνο κάποια από τα μηνύματα που δέχεται ο Τούρκος μπασκετμπολίστας.

Γράφει: Esquire Editors 31 Ιουλίου 2020

Ανατριχιαστικές απειλές δέχεται από υποστηρικτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Τούρκος άσος του NBA, Ενές Καντέρ, σύμφωνα με όσα δημοσίευσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Αυτή μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, με την πολιτική θέση του παίκτη των Boston Celtics να είναι ξεκάθαρη.

"Θα πεθάνεις, η εντολή να σου κόψουμε το κεφάλι έχει δοθεί" αναφέρεται στο πρώτο μήνυμα που δημοσίευσε ο ίδιος, ενώ στο επόμενο μήνυμα φτάνουν στο σημείο να απειλούν και τη ζωή του ίδιου του παιδιού του: Θα σκοτώσω το γιό σου Έλληνα μπάσταρδε, θα σε μαχαιρώσω, θα δέσω τα χέρια και τα πόδια σου και θα σε πετάξω στη θάλασσα" είναι η σοκαριστική απειλή που εκτοξεύεται εναντίον του Τούρκου μπασκεμπολίστα.

Το σχόλιο του Καντέρ που συνόδευε τις φωτογραφίες με τα απειλητικά μηνύματα ανέφερε ότι "ο φασίστας Ερντογάν χρησιμοποιεί τους χαζούς του για να μου στέλνουν απειλές κατά της ζωής μου. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις χιλιάδες απειλές που λαμβάνω καθημερινά. Δεν θα σταματήσω μέχρι κάθε αθώα ψυχή να αποφυλακιστεί από τις τουρκικές φυλακές. Έχω μπει στο μυαλό σου τύραννε Ερντογάν και διαμένω εκεί τσάμπα".

Οι απειλές κατά Καντέρ από υποστηρικτές του Ερντογάν δεν είναι κάτι το καινούριο, αφού ο άσος των Boston Celtics είναι σε ανοιχτή κόντρα με τον Τούρκο πρόεδρο εδώ και χρόνια καθώς έχει δηλώσει ανοιχτά ότι υποστηρίζει τον ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και θεωρεί τον Ερντογάν τύραννο. Το διαβατήριο του Ενές Καντέρ είχε ακυρωθεί, όταν είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με ανάρτηση του στο Instagram, χαρακτηρίζοντας τον "Χίτλερ".

Ο πατέρας του παίκτη του ΝΒΑ, Μεχμέτ Καντέρ, ο οποίος είναι σκληρός επικριτής του Τούρκου προέδρου, είχε φτάσει στο σημείο να αποκηρύξει τον γιο του όταν του ασκήθηκε δίωξη για τρομοκρατικές κατηγορίες. Πριν από μερικούς μήνες, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, σε μια κίνηση που ερμηνεύτηκε ως ένδειξη καλής θέλησης από τον Ερντογάν.

Από: Thetoc.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος