Το Κατάρ πέφτει έξω στις προβλέψεις του για το Μουντιάλ

Η διοργανώτρια χώρα συγκέντρωσε μόλις 765.000 επισκέπτες κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων του τουρνουά.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 09 Δεκεμβρίου 2022

Ο στόχος των 3 εκατομμυρίων επισκεπτών κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, χάθηκε από πολύ νωρίς για το Κατάρ. Οι διοργανωτές αντιμετωπίζουν ένα κάρο προβλήματα και ο θάνατος ενός ακόμη εργάτη στη βάση προπόνησης της Σαουδικής Αραβίας τους εκθέτει ξανά στην κοινή γνώμη. 

Σύμφωνα με έκθεσή του που δημοσιεύει το Reuters, το Κατάρ ανέμενε εισροή περίπου 1,2 εκατομμυρίων επισκεπτών κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά υποδέχθηκε μόλις πάνω από 765.000 επισκέπτες κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του τουρνουά. Με μόνο οκτώ ομάδες και οκτώ παιχνίδια να απομένουν, είναι απίθανο το Κατάρ να πετύχει τον στόχο του. Μπορεί όμως να τα καταφέρει με τον αντίστοιχο που αφορά τις δαπάνες των φιλάθλων, καθώς αυτές έχουν αυξηθεί κατά πολύ.

Οι Καταριανοί δηλώνουν ακόμα αισιόδοξοι

Ειδικές πτήσεις, όπως αυτή που έφερε εκατοντάδες Μαροκινούς οπαδούς στο Κατάρ πριν από τη νίκη της ομάδας τους με ανατροπή επί της Ισπανίας, θα αρχίσουν να οργανώνονται για τους φιλάθλους από τις χώρες που είναι ακόμα ζωντανές στο τουρνουά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το Κατάρ να πλησιάσει τον στόχο, αλλά εξακολουθεί να φαίνεται πιθανό ότι ο τελικός αριθμός των επισκεπτών θα υπολείπεται των προσδοκιών. "Με πάνω από μια εβδομάδα αγώνων να απομένει, ένα κύμα νέων επισκεπτών έχει αρχίσει να φτάνει από τα έθνη που έφτασαν στα προημιτελικά", δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του Κατάρ.

Αν το Κατάρ τελικά πάει κουβά, θα πρέπει να κάνει σημαντική αυτοκριτική, καθώς αυτό θα οφείλεται -και- στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τους θανάτους που προκλήθηκαν.  

Ο Hassan Al-Thawadi, γενικός γραμματέας της Ανώτατης Επιτροπής Παράδοσης και Κληρονομιάς του Κατάρ, δήλωσε ότι όλα ακόμη βρίσκονται υπό συζήτηση, αλλά εκτίμησε ότι ο αριθμός των μεταναστών εργατών που έχασαν τη ζωή τους σε έργα που σχετίζονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν "μεταξύ 400 και 500" κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Piers Morgan.

"Ένας θάνατος είναι πάρα πολύς, είναι τόσο απλό", είπε. "Αλλά κάθε χρόνο τα πρότυπα υγείας και ασφάλειας στα εργοτάξια βελτιώνονται, τουλάχιστον στα δικά μας εργοτάξια, τα εργοτάξια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτά για τα οποία είμαστε υπεύθυνοι", πρόσθεσε. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο ακριβής αριθμός των θανάτων δεν θα γίνει ποτέ γνωστός επειδή "οι αρχές του Κατάρ δεν έχουν διερευνήσει τα αίτια των θανάτων χιλιάδων μεταναστών εργατών, πολλοί από τους οποίους αποδίδονται σε "φυσικά αίτια"".

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος