Πώς οι κερδοσκόποι του ίντερνετ βγάζουν χρήματα από τον Messi

Οι τιμές στις μεταπωλήσεις της φανέλας του Messi σοκάρουν.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 22 Δεκεμβρίου 2022

Από τη στιγμή που η φανέλα με το Νο 10 του Lionel Messi στην Εθνική Αργεντινής έγινε παγκόσμιο sold out, ήταν δεδομένο ότι θα εμφανίζονταν αρκετοί κερδοσκόποι καλοθελητές για να μεταπωλήσουν την εμφάνισή του. Ο Messi μετά τον τελικό της Κυριακής και την πρώτη κατάκτηση Μουντιάλ στην καριέρα του, ζει γενικά το όνειρο. Η πρώτη ανάρτησή του μετά τον τίτλο έχει ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια likes και έγινε το δημοφιλέστερο post στην ιστορία των social media, ενώ κάθε του εμφάνιση στο Μπουένος Άιρες δημιουργεί παροξυσμό. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Έλαχιστοι είναι πλέον εκείνοι που δε θεωρούν τον "Pulga" ως τον σπουδαιότερο παίκτη στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ατομικά έχει κερδίσει τα πάντα, όντας ο κορυφαίος νικητής της Χρυσής Μπάλας (7 φορές), του Χρυσού Παπουτσιού (6 φορές) και του τίτλου του Παγκόσμιου Παίκτη της Χρονιάς της FIFA (6 φορές). Έχει κατακτήσει 35 τίτλους με την Μπαρτσελόνα, μεταξύ των οποίων: 10 LaLiga, 7 Copa del Rey, 8 ισπανικά Super Cups, 4 Champions League, 3 ευρωπαϊκά Super Cups και 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Και μέχρι στιγμής, είχε σηκώσει με την εθνική του ομάδα το Παγκόσμιο Κύπελλο U20 το 2005, το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο το 2020, το Copa de America το 2021 και το "Finalissima" φέτος.

Με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Messi όχι μόνο κέρδισε τον τελευταίο τίτλο που έλειπε από την τροπαιοθήκη του, αλλά πλέον έχει ξεπεράσει και τυπικά τον Diego Maradona, καθώς και όλους όσοι υπήρχαν στη συζήτηση για το ποιος είναι ο GOAT του αθλήματος. Τα παραπάνω ήταν δεδομένο ότι θα εκτόξευαν στα ύψη την τιμή μεταπώλησης της φανέλας του Messi. Οι αριθμοί ωστόσο, σοκάρουν. 

Από τη λιανική τιμή των 125 ευρώ οι μεταπωλήσεις αγγίζουν και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 500 ευρώ. Και όμως υπάρχει κόσμος που αγοράζει και δε μπορεί να περιμένει. Πριν από τον τελικό ακόμη, η γενική φανέλα του έχει εξαντληθεί σε όλο τον κόσμο, τόσο σε φυσικά καταστήματα όσο και σε πλατφόρμες όπως το Amazon. Μέχρι και τα αντίτυπα της φανέλας της Παρί Σεν Ζερμέν, της σημερινής του ευρωπαϊκής ομάδας, ανεβαίνουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. 

Η Adidas πανηγυρίζει

Αυτό ενίσχυσε περαιτέρω τα 400 εκατ. ευρώ που συγκέντρωσε η Adidas από "πωλήσεις που σχετίζονται με εκδηλώσεις" το τέταρτο τρίμηνο, με τα ποδοσφαιρικά της εμπορεύματα να αυξάνονται κατά 30% τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η Adidas δήλωσε επίσης ότι υπάρχει "μεγαλύτερη ζήτηση" κατά τη διάρκεια αυτής της έκδοσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε σύγκριση με το προηγούμενο τουρνουά. "Μετά την ιστορική του νίκη, δημιουργήσαμε μια σειρά εορταστικών ενδυμάτων που διατίθενται άμεσα και θα δημιουργήσουμε επίσης μια νέα έκδοση της φανέλας του Messi με την εθνική ομάδα, με τρία αστέρια για να τιμήσουμε το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αργεντινής το συντομότερο δυνατό", δήλωσε η μάρκα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος