Ρέκβιεμ στον Gianluca Vialli

Ο Ιταλός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Gianluca Vialli πέθανε σε ηλικία 58 ετών από καρκίνο.

Γράφει: Esquire Editors 07 Ιανουαρίου 2023

Μεγάλη απώλεια για το ιταλικό αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, μιας και ο Ιταλός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Gianluca Vialli πέθανε σε ηλικία 58 ετών από καρκίνο. Ο άσος του ιταλικού ποδοσφαίρου, της Εθνικής Ιταλίας, της Σαμπντόρια, της Γιουβέντους και της Τσέλσι, έχασε τη μάχη με τη ζωή, λίγες μέρες μετά τον Πελέ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο άσος της Σκουάντρα Ατζούρα είχε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, έχοντας διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας.

Η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα, με τα διεθνή μέσα να αναφέρουν ότι βρισκόταν στο Λονδίνο και νοσηλευόταν.

Η μάχη με τον καρκίνο

Ο 58χρονος Vialli έδινε μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος, αφού αρχικά ξεπέρασε την ασθένεια το 2018. Τον Δεκέμβριο του 2021 ο καρκίνος του παγκρέατος επέστρεψε.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε στην Ιταλία ότι η μητέρα και ο αδελφός του είχαν ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να είναι μαζί με τον Vialli εν μέσω ανησυχιών για την υγεία του.

Η πορεία του στα γήπεδα

Ο Vialli εκίνησε την καριέρα του στην Κρεμονέζε, την ομάδα της γενέτειράς του, πριν πρωταγωνιστήσει στη Serie A για τη Σαμπντόρια και τη Γιουβέντους, και ολοκλήρωσε την καριέρα του ως παίκτης στην Τσέσλι πριν ασχοληθεί με τη διοίκηση και την προπονητική. Πέτυχε 16 γκολ σε 59 συμμετοχές με την Ιταλία και συμμετείχε στις ομάδες των Ατζούρι για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 και του 1990.

Ο Vialli είχε θητεία και ως προπονητής στο Στάμφορντ Μπριτζ μετά από μια επιτυχημένη καριέρα ως παίκτης. Μετακόμισε στην Τσέλσι το 1996 και σημείωσε 21 γκολ σε τρία χρόνια πριν αναλάβει τον πάγκο της ομάδας το 1999.

Μετά την απόλυση του Ρουντ Γκούλιτ τον Φεβρουάριο του 1998, ο Vialli έγινε ο πρώτος Ιταλός προπονητής στην Premier League. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο δυτικό Λονδίνο, ο Vialli οδήγησε τους Μπλε στην κατάκτηση του FA Cup, του League Cup, του Κυπέλλου Κυπελλούχων UEFA, του UEFA Super Cup και του Charity Shield.

Από: Thetoc.gr

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear