Για το Ρεάλ - Παρτιζάν θα συζητάμε χρόνια

Η σειρά μετά από 4 breaks επιστρέφει στη Μαδρίτη.

Και τι δεν έχουμε δει σε αυτήν την σειρά. Buzzer Beater, εκατέρωθεν σπασίματα της έδρας, μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στην Euroleague και τον σπουδαιότερο προπονητή των τελευταίων 30 χρόνων σε μια κοκορομαχία άνευ προηγουμένου. Α, είδαμε και πολύ ξύλο, το οποίο δε βγήκε από τον Παράδεισο και κοντεύουμε να το ξεχάσουμε, με το μπάσκετ που παίχθηκε αμέσως μετά. Το Ρεάλ - Παρτιζάν θα το μνημονεύουμε για χρόνια. 



Μια απίθανη σειρά αγώνων

Η σειρά ανάμεσα στην 3η Ρεάλ και την 6η Παρτιζάν ξεκίνησε με ξεκάθαρο φαβορί τους Μαδριλένους, αλλά ο τραυματισμός του Edy Tavares άλλαξε τα δεδομένα. Το ίδιο και το απίστευτο σουτ του Kevin Punter με το οποίο έγινε το 0-1 στη Μαδρίτη. Στο δεύτερο ματς ο Tavares έμεινε εκτός και εκεί φάνηκε η επιρροή του στο παιχνίδι της Βασίλισσας. Η Παρτιζάν έκανε πάρτι για 38 λεπτά στη Μαδρίτη και όλα έδειχναν ότι οι Σέρβοι θα ξεκινούσαν να κλείνουν αεροπορικά για Κάουνας, μέχρι να συμβεί το μοιραίο. 

Για το ξύλο έχουν ειπωθεί πολλά, δε χρειάζεται να γράψουμε άλλα. Κακό έκανε στην Παρτιζάν φυσικά, η οποία έχασε το μομέντουμ που είχε χτίσει προηγουμένως, αλλά σήμερα το μόνο που μας το θυμίζει είναι οι απουσίες των πυγμάχων από τα παιχνίδια του Βελιγραδίου. Μέσα στη σειρά αυτή τελικά βρήκαμε ξανά και το νόημα του αθλητισμού. Είναι οι μονιασμένοι αντίπαλοι στην αρχή του Game 3, είναι τα λουλούδια και οι αφιερώσεις φιλάθλων και παικτών προς τιμήν των θυμάτων του τραγικού μακελειού στο Βελιγράδι. Είναι φυσικά και οι σκληρές μάχες εντός γηπέδου και ο μοναδικός Edy Tavares, που μόνο η παρουσία του στο γήπεδο, αλλάζει το επίπεδο μιας ολόκληρης ομάδας.

Στο 4ο παιχνίδι της σειράς, ο καλύτερος πιθανότατα σέντερ της κανονικής διάρκειας, Mathias Lessort, επέστρεψε, όμως και πάλι ο Tavares ήταν ασταμάτητος. Η Ρεάλ στο Βελιγράδι κέρδισε δύο παιχνίδια και απέδειξε μεταξύ άλλων γιατί θεωρείται η μεγαλύτερη ομάδα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, εντούτοις κανείς δε μπορεί να προδικάσει το μέλλον. Ο Gabriel Deck, ένας από τους πιο χρήσιμους παίκτες των Μαδριλένων χτύπησε στο γόνατο και δύσκολα θα είναι έτοιμος για το 5ο ματς, ενώ ο Kevin Punter επιστρέφει μετά την τιμωρία του. 

Ο Zeljiko Obradovic δικαιούται να νιώθει απογοητευμένος αφού έχοντας σχεδόν κλειδώσει την πρόκριση, τώρα βρίσκεται μία ανάσα από μια ιστορική ανατροπή. Στο 5ο ματς θα κριθεί μια σεζόν για τη Ρεάλ και την Παρτιζάν και η συζήτηση περί αποτυχίας και επιτυχίας όπως την άνοιξε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, θα ξεκινήσει ξανά. Μέχρι τότε, μένουν 40 (ελπίζουμε) τουλάχιστον λεπτά μπάσκετ υψηλού επιπέδου. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.