Ένα καλοκαίρι αυτοκριτικής για τον Mo Salah και τη Λίβερπουλ

O αιγύπτιος σουπερστάρ της Λίβερπουλ κλείνει σήμερα τα 31 του χρόνια.

"Είμαι εντελώς συντετριμμένος. Καμία δικαιολογία σ' αυτό. Είχαμε όλα όσα χρειαζόμασταν για να φτάσουμε στο Champions League της επόμενης περιόδου και αποτύχαμε. Είμαστε η Λίβερπουλ και η πρόκριση στη διοργάνωση είναι το ελάχιστο. Απογοητεύσαμε εσάς και τους εαυτούς μας". Αυτά δήλωνε ο Mo Salah πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, όταν η Λίβερπουλ έμενε και μαθηματικά εκτός του επόμενου Champions League.

Το κρίσιμο -ελληνικό- καλοκαίρι του Mo Salah

Σήμερα ο Αιγύπτιος γιορτάζει τα 31 του χρόνια και απολαμβάνει τις διακοπές του, στις οποίες μάλιστα εθεάθη να παίζει τάβλι. Είναι ωστόσο και για τον ίδιο το καλοκαίρι της μεγάλης αυτοκριτικής.

Παρά την αποτυχημένη σεζόν της Λίβερπουλ (κατέκτησε μόνο το Community Shield) ο Salah είχε μια αξιόλογη σεζόν. Δεν έγραψε τα νούμερα των πρώτων του χρόνων στο Μέρσεϊσαϊντ και σίγουρα επηρεάστηκε από τη γενικότερη εικόνα της ομάδας του, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι συμμετείχε σε 31 τέρματα (19 γκολ, 12 ασίστ) στην Premier League και σε ακόμη 10 στο Champions League. Ο Darwin Nunez δεν ταίριαξε στη Λίβερπουλ όπως θα ήθελε ο Klopp, ενώ η απουσία του Mane και κυρίως το ταίριασμα του με τον Salah δεν έχει αντικατασταθεί μέχρι σήμερα.

Ο Salah μπαίνει στην καλοκαιρινή σεζόν έχοντας συμβόλαιο, οπότε για την ώρα λίγα πράγματα μπορεί να περιμένει. Το θεωρητικό ενδιαφέρον της Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει γίνει ακόμη επίσημο και ο ίδιος τουλάχιστον στο φινάλε της χρονιάς έμοιαζε πεισμωμένος για τη συνέχεια. 

Σήμερα από την Ελλάδα πιθανότατα (άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια είχε επισκεφθεί τον Τσιμίκα και τον Ahmed Hassan) ο Salah καλείται να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα. Είναι πιθανότατα το πιο κρίσιμο καλοκαίρι για το υπόλοιπο της καριέρας του, καθώς στα 31 του πια πρέπει να πάρει τις αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία του στο εξής. Ο Αιγύπτιος μετά τον αποκλεισμό του από το περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο και την αποτυχημένη σεζόν της Λίβερπουλ, βιώνει ένα συνεχόμενο ομαδικό στραπάτσο και θέλει να γυρίσει τον διακόπτη όσο είναι νωρίς.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr