Χάλκινο μετάλλιο για τον Απόστολο Χρήστου στα 100μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Τέταρτος τερμἀτισε ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης.

Γράφει: Esquire Editors 13 Φεβρουαρίου 2024

Μετά το χρυσό του Αρη Γρηγοριάδη στα 50μ. ύπτιο, το 2005 στο Μόντρεαλ, και το ασημένιο του Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο, το 2019 στη Γκουανγκζού, ο Απόστολος Χρήστου έγινε σήμερα (13/2) στην Ντόχα ο τρίτος Ελληνας κολυμβητής που ανεβαίνει στο βάθρο ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Στην 5η συνολικά συμμετοχή του σε τελικό ατομικού αγωνίσματος (συν άλλη μία σε ομαδικό), ο αθλητής του Ολυμπιακού κατάφερε επιτέλους να κατακτήσει ένα μετάλλιο, τερματίζοντας στην τρίτη θέση στα 100μ. ύπτιο με 53.36.

Ετσι, εμπλουτίζει τη συλλογή του, που περιλαμβάνει ακόμη πέντε μετάλλια (ένα χρυσό, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα) σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 50άρας, δύο χάλκινα σε Ευρωπαϊκά 25άρας, ένα ασημένιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, ένα χρυσό σε Παγκόσμιο εφήβων και ένα χρυσό, δύο ασημένια και ένα χάλκινο σε Ευρωπαϊκό εφήβων.

Ο Χρήστου, ο οποίος δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από το χρόνο του, έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατήσει στα τελευταία μέτρα την τρίτη θέση, αλλά ακόμη κι αν την έχανε, το μετάλλιο θα παρέμενε... γαλανόλευκο. Κι αυτό γιατί ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, που στην Ντόχα έκανε απίθανα πράγματα, βελτίωσε εκ νέου το ατομικό του ρεκόρ με 53.38 και έχασε "στη χεριά" το μετάλλιο από τον Χρήστου. Αν συνεχίσει όμως έτσι, ο 23χρονος κολυμβητής θα έχει κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον.

Το φαβορί του αγωνίσματος, ο Αμερικανός Χάντερ Αρμστρονγκ, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, πήρε την πρώτη θέση με 52.68 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, μετά από δύο χάλκινα τα δύο προηγούμενα χρόνια. Μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου πιο πίσω, ο Ισπανός Ούγκο Γκονζάλεθ εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο με 52.70.

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 100μ. ύπτιο ανδρών:

1. Χάντερ Αρμστρονγκ (ΗΠΑ) 52.68

2. Ούγκο Γκονζάλεθ (Ισπανία) 52.70

3. Απόστολος Χρήστου (ΕΛΛΑΔΑ) 53.36

4. Βαγγέλης Μακρυγιάννης (ΕΛΛΑΔΑ) 53.38

5. Πίτερ Κέτζε (Ν. Αφρική) 53.51

6. Ρόμαν Μιτιούκοφ (Ελβετία) 53.64

7. Μίροσλαβ Κνέντλα (Τσεχία) 53.74

8. Τζαν Εϊκινς (ΗΠΑ) 54.50

Λύγισε στο τέλος η Εθνική Πόλο Ανδρών

Μετά από ένα συγκλονιστικό ντέρμπι με απίθανες ανατροπές, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών ηττήθηκε 11-10 από την Ιταλία στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα και έμεινε εκτός τετράδας, μετά από δύο συνεχόμενες παρουσίες στο βάθρο.

Η ελληνική ομάδα έπαιξε για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο στη δεύτερη περίοδο, λόγω αποβολής του Αργυρόπουλου, και βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να ανακάμψει και προηγήθηκε 10-8, 2.35'' πριν τη λήξη.

Ενώ όμως βρίσκονταν "αγκαλιά" με τη νίκη, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου τα έκαναν όλα λάθος στα τελευταία δυόμισι λεπτά και οι "σετεμπέλο", χάρη σε γκολ του Ντι Φούλβιο 42 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία.

Η Εθνική θα παίξει για τις θέσεις 5-8 με το Μαυροβούνιο, το πρωί της Πέμπτης (15/2, 11:00).

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Το απίθανο ποσό που κοστίζουν τα μετάλλια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Η αυλαία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων άνοιξε στο Μιλάνο με την εντυπωσιακή τελετή έναρξης να φέρει τον τίτλο "Αρμονία" και να πλαισιώνεται από τους Mariah Carey και Andrea Bocelli.

Οι Σαουδάραβες τρολάρουν τον Ronaldo με αφίσες περί εξαφάνισης

Μια περίεργη εικόνα στα social media άνοιξε νέα συζήτηση γύρω από το σαουδαραβικό ποδόσφαιρο, την πίεση των σταρ και το πώς αντιδρά το κοινό όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως αναμένονται.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

O πρεσβευτής της Rolex, Carlos Alcaraz, γίνεται ο νέοτερος παίκτης που ολοκληρώνει το Carrer Grand Slam

Σε ηλικία μόλις 22 ετών, ο Alcaraz έχει πλέον κατακτήσει και τα τέσσερα κορυφαία τουρνουά του αθλήματος.

Έρχεται σοβαρή Τιτανομαχία: Μιχάλης Ζαμπίδης εναντίον Floyd Mayweather στο ΟΑΚΑ

Η αναμέτρηση που κανείς δεν περίμενε είναι γεγονός: Μιχάλης Ζαμπίδης και Floyd Mayweather θα βρεθούν αντιμέτωποι στο ρινγκ του ΟΑΚΑ τον ερχόμενο Ιούνιο. Ο αήττητος θρύλος της πυγμαχίας έρχεται στην Αθήνα για έναν αγώνα με τον πανίσχυρο δικό μας, Iron Mike.

Το πιο χαοτικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ευρώπης δεν μπορείς να το δεις στην τηλεόραση

Σε μια λίγκα χωρίς φαβορί, η βαθμολογία ανατρέπεται συνεχώς, οι ρόλοι αλλάζουν και κάθε αγωνιστική μοιάζει με ρίψη ζαριών. Εκεί όπου το ποδόσφαιρο γίνεται συνώνυμο με το χάος.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης