Ο Ντουπλάντις δεν λυγίζει ούτε από στομαχικές διαταραχές-Η απίθανη ιστορία πίσω από το νέο χρυσό μετάλλιο

Ο Ντουπλάντις δεν λυγίζει ούτε από στομαχικές διαταραχές-Η απίθανη ιστορία πίσω από το νέο χρυσό μετάλλιο

Ο 26χρονος Σουηδός κατέκτησε το τέταρτο διαδοχικό ευρωπαϊκό του χρυσό και αποκάλυψε την απρόσμενη περιπέτεια που προηγήθηκε.

Πρόσθεσε το esquire ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κορυφαίος επικοντιστής του κόσμου έχει συνηθίσει να περνά πάνω από ύψη που για τους περισσότερους μοιάζουν αδιανόητα. Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μπέρμιγχαμ, όμως, ο δυσκολότερος αντίπαλος του Μόντο Ντουπλάντις δεν ήταν ο πήχης ούτε ο Εμμανουήλ Καραλής. Ήταν ένα πιάτο με κοτόπουλο τίκα μασάλα.

Ο 26χρονος Σουηδός κατέκτησε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο, περνώντας τα 6,15 μ. και καταρρίπτοντας το δικό του ρεκόρ αγώνων, το οποίο βρισκόταν στα 6,10 μ. από το Ευρωπαϊκό της Ρώμης. Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη του στη διοργάνωση και το 13ο συνεχόμενο χρυσό του σε μεγάλη διοργάνωση, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά ότι στο επί κοντώ αγωνίζεται ουσιαστικά σε δική του κατηγορία.

Διαβάστε Επίσης

Η επιτυχία του, πάντως, ήρθε μέσα από μια κάθε άλλο παρά ιδανική προετοιμασία. Λίγες ώρες πριν από τον τελικό, ο Ντουπλάντις επέλεξε για το γεύμα του ινδικό φαγητό και συγκεκριμένα κοτόπουλο τίκα μασάλα. Γνωρίζοντας ότι έχει ευαίσθητο στομάχι, προσπάθησε να περιορίσει τη ζημιά αφαιρώντας όσο περισσότερη σάλτσα μπορούσε. Το σχέδιο απέτυχε παταγωδώς.

Όπως αποκάλυψε μετά τον αγώνα στο σουηδικό Aftonbladet, πέρασε μεγάλο μέρος της ημέρας κάνοντας συνεχείς διαδρομές προς την τουαλέτα. Παρά την αναστάτωση και τις στομαχικές ενοχλήσεις, κατάφερε να συγκεντρωθεί και να φτάσει σε μία ακόμη σπουδαία επίδοση.

"Ήταν το πιο βλακώδες πράγμα που έχω κάνει σε όλη μου τη ζωή", παραδέχθηκε γελώντας, χαρακτηρίζοντας την επιλογή του το μεγαλύτερο διατροφικό λάθος της καριέρας του. Το μήνυμα που έστειλε στους υπόλοιπους αθλητές ήταν αρκετά ξεκάθαρο: ποτέ κοτόπουλο τίκα μασάλα πριν από έναν σημαντικό αγώνα.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν ο μοναδικός που προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό του. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε τα 6,00 μ. και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, προτού ανεβάσει τον πήχη έως τα 6,20 μ. αναζητώντας τη μεγάλη ανατροπή. Το χρυσό, όμως, κατέληξε ξανά στον Ντουπλάντις, ενώ ο Γάλλος Μπατίστ Τιερί συμπλήρωσε το βάθρο με 5,85 μ.

Ο Σουηδός αποφάσισε να μην επιχειρήσει στα 6,31 μ., επίδοση που θα αποτελούσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Οι στομαχικές διαταραχές επηρέασαν την κατάστασή του, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στις όχι ιδανικές καιρικές συνθήκες και σε μια μικρή ενόχληση που είχε αισθανθεί μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Με το χρυσό και το ρεκόρ διοργάνωσης ήδη εξασφαλισμένα, δεν υπήρχε λόγος να πιέσει περισσότερο το σώμα του.

Ο Ντουπλάντις μπορεί να μην ανέβασε αυτή τη φορά τον πήχη σε νέο παγκόσμιο ύψος, όμως ακόμη και με το στομάχι του σε… κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κανείς δεν κατάφερε να τον κατεβάσει από την κορυφή.

Με πληροφορίες από Sportbladet

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης