Η κατάρρευση των Los Angeles Lakers

Ο LeBron James ίσως είναι ένας από τους κυριότερους λόγους γι' αυτό.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο LeBron James αποφάσισε να μετακομίσει από το Κλίβελαντ στο Λος Άντζελες και να δοκιμάσει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στην Άγρια Δύση, με τη φανέλα ενός εκ των σπουδαιότερων franchises του ΝΒΑ. Κάτι που αρχικά φαινόταν ως πολύ καλή ιδέα για όλους, αλλά τελικά εξελίχθηκε σε αποτυχία: Παρότι οι Lakers του LeBron είναι μία νέα και ταλαντούχα ομάδα, οι προσδοκίες που δημιούργησε η άφιξη του Βασιλιά ήταν τελικά πολύ πιο αισιόδοξες από την ίδια την πραγματικότητα και τα όσα συνέβησαν στην πορεία το επιβεβαίωσαν.

Η κατάρρευση των Los Angeles Lakers

Όσο πλησιάζει το τέλος της κανονικής περιόδου, τα απειλητικά ή υποτιμητικά βλέμματα από/προς συμπαίκτες γίνονται όλο και συχνότερα. Ακόμη και οι πιο ασθενείς ομάδες του ΝΒΑ επικρατούν των Lakers εύκολα και ακόμη χειρότερα, οι Clippers φαίνεται να μπαίνουν στα play-offs. Ο αρχικός ενθουσιασμός πλέον απέχει έτη φωτός μακριά.

Ο James των 8 συνεχόμενων παρουσιών σε τελικούς ΝΒΑ και η ομάδα του θα μείνουν εκτός play-offs προκαλώντας την έκπληξη (σχεδόν) όλων, όχι όμως εκείνων που είχαν την οξυδέρκεια να τονίσουν ότι ο μύθος του LeBron χτίστηκε στην αισθητά πιο αδύναμη Ανατολή.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε με την περιβόητη υπόθεση του Anthony Davis και της μετακίνησής του στο Λος Άντζελες. Με τις φήμες να οργιάζουν τις εβδομάδες πριν το All Star Game, οι Lakers κατέληξαν να χάνουν τελικά τόσο το παιχνίδι των εντυπώσεων όσο και εκείνο της ουσίας.

Ο Davis έμεινε τελικά στη Νέα Ορλεάνη παρά τις προσπάθειες του LeBron (και εξελίχθηκε σε μαύρο πρόβατο) την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό των Lakers υπήρξαν τριγμοί και δυσαρέσκεια από την ευκολία με την οποία η διοίκηση εισάκουσε τις επιθυμίες του Βασιλιά και παραλίγο να αδειάσει το μισό ρόστερ, συμπεριλαμβανομένων ως ανταλλαγμάτων για τον AD και αρκετών εκ των πιο ταλαντούχων παικτών των Λιμνανθρώπων.

ΑΝΤΟΝΙ ΝΤΕΪΒΙΣ

Η περίοδος των ανταλλαγών έληξε στις 7 Φεβρουαρίου και ο James για ακόμη μία χρονιά συμπεριφέρθηκε σαν κακομαθημένο παιδί που δεν του αγόρασαν οι γονείς το παιχνίδι που ήθελε. Πλέον όμως δε βρίσκεται στο Κλίβελαντ αλλά στο Λος Άντζελες. Εδώ, οι φιλοδοξίες είναι πάντοτε πολύ πιο μεγάλες όπως και οι απαιτήσεις.

Στο ρόστερ των Lakers βρίσκονται διψασμένοι αθλητές και όχι κάποιοι που απλά συμβιβάζονται με δευτερεύοντες ρόλους. Οι Ingram και Kuzma ένιωσαν τρομερά προσβεβλημένοι και η δυσφορία τους αυτή εκφράστηκε δημόσια και εκκωφαντικά. 

ΜΠΡΑΝΤΟΝ ΙΝΓΚΡΑΜ

Τα σημάδια έγιναν αρκετά πιο έντονα και ξεκάθαρα στο παιχνίδι εναντίον των Phoenix Suns, στις 2 Μαρτίου. Από την μία οι Lakers που καίγονταν για νίκες προκειμένου να κυνηγήσουν την τελευταία θέση της Δύσης που οδηγεί στα play-offs. Από την άλλη η χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ, με βάση τη βαθμολογία.

Κι όμως, οι DeAndre Ayton, Kelly Oubre Jr. και Devin Booker έκαναν ότι ήθελα την άμυνα μίας ομάδας που δε φάνηκε να καίγεται γενικότερα για οτιδήποτε συμβαίνει μέσα στο παρκέ, με εξαίρεση ίσως τον Rajon Rondo. 

Με ρεκόρ 30-36 οι Lakers δεν προλαβαίνουν τα play-offs, καθώς βρίσκονται στην 11η θέση της Δύσης, 7 νίκες μακριά από τους 8ους αυτή τη στιγμή Jazz.

Οι Magic Johnson και Rob Pelinka (GM της ομάδας) έχουν πλέον ρίξει λευκή πετσέτα, την ίδια στιγμή που σκέφτονται να απολύσουν τον Luke Walton, ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε να υπογράψουν ξανά τους Brook Lopez και Julius Randle, που είχαν ξεφορτωθεί λίγους μήνες νωρίτερα. Όπως και πέρυσι, στους υπόλοιπους αγώνες τους θα δώσει το παρών ο βετεράνος σουτέρ Andre Ingram.

ΑΝΤΡΕ ΙΝΓΚΡΑΜ

Κερασάκι στην τούρτα δηλώσεις όπως αυτές του Jeff Van Gundy ("Πιστεύω πως το καλοκαίρι οι Lakers πρέπει να ξαναχτίσουν αυτό το ρόστερ. Κατά την άποψη μου θα χρειαστεί μία ανταλλαγή και θα πρέπει η διοίκηση να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανταλλάξει τον LeBron για να πάρει όσα περισσότερα μπορεί") και κινήσεις όπως αυτή του Kawhi Leonard, που σύμφωνα με το περιβάλλον του προτιμά τους Clippers μεταξύ των δύο ομάδων του LA.

Η διοίκηση έχει αποφασίσει ο James να μην αγωνίζεται σε back-to-back αγώνες και γενικότερα να μην παίζει πάνω από 25 λεπτά, για να μην καταπονηθεί περαιτέρω εν όψει της νέας σεζόν. Τουλάχιστον αυτή είναι η επίσημη εκδοχή. Αυτοί εν ολίγοις ήταν οι αρχικά φιλόδοξοι Los Angeles Lakers της σεζόν 2018-19.

Ή τέλος πάντων ότι απέμεινε από αυτούς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος