Τι θα θυμόμαστε από το φετινό All Star Game του ΝΒΑ

Όλα όσα κρατάμε από το Σαββατοκύριακο στο Σικάγο και τη φετινή μεγάλη γιορτή του ΝΒΑ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Φεβρουαρίου 2020

H Team Giannis ηττήθηκε με 157-155 από την Team LeBron σε ένα πραγματικά συναρπαστικό παιχνίδι αλλά η τιτανομαχία που έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής δεν ήταν το μόνο πράγμα που θα θυμόμαστε από το All Star Game του Σικάγο. Το Esquire κάνει λοιπόν μία λίστα με όλα εκείνα που θα μνημονεύονται για λίγο ακόμη καιρό έπειτα από το τριήμερο που μας πέρασε. 

Το ντέρμπι της τέταρτης περιόδου

Εν αντιθέσει με όσα γινόντουσαν τα τελευταία χρόνια, αυτή τη φορά το ματς ανάμεσα στις ομάδες του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του LeBron James μόνο αδιάφορο δεν ήταν. Οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα, ειδικά στην τελευταία περίοδο. Σε αυτό, η Team Giannis μπήκε προηγούμενη με 133-124, και αρκούσαν μόλις 24 πόντοι για να πάρει τη νίκη. Τελικά, σημείωσε μόλις 22 πόντους, με τους αντίπαλους να πετυχαίνουν 33. Μοναδικό "ξενέρωτο" σημείο της βραδιάς ότι το παιχνίδι κρίθηκε από ελεύθερη βολή και όχι από κάποιο νικητήριο σουτ, που ενδεχομένως θα προκαλούσε ενθουσιασμό. Ο Greek Freak πέτυχε 25 πόντους και είχε 11 ριμπάουντ, ενώ για τους νικητές ο Kawhi Leonard σημείωσε 30 π., αποσπώντας και το Kobe Bryant All-Star MVP.

Το εντυπωσιακό Dunk Contest και ο αδικημένος Aaron Gordon

Ο διαγωνισμός καρφωμάτων του 2016 έχει σημαδέψει την ιστορία, τουλάχιστον των τελευταίων 15 ετών. Όλοι οι επόμενοι έκτοτε συγκρίνονται και θα συνεχίσουν να συγκρίνονται με αυτόν, με τον φετινό να είναι η αλήθεια πως τον πλησίασε αρκετά. Ο Aaron Gordon των Orlando Magic θύμισε αρκετά από τα όσα -εντυπωσιακά- είχε πραγματοποιήσει στo Air Canada Centre του Τορόντο πριν από 4 χρόνια, περνώντας μάλιστα πάνω από τον ύψους 2,28 μ. Tacko Fall σε ένα από τα καρφώματα του τελικού. Δυστυχώς για τον ίδιο δεν ήταν αρκετό κάτι τέτοιο. Είδε και πάλι κάποιον άλλον να στέφεται νικητής και, δικαιολογημένα, νιώθει αδικημένος από τις αποφάσεις της κριτικής επιτροπής. Ο Derrick Jones Jr. των Miami Heat ήταν ο κερδισμένος, προσφέροντας κάποια instant classics στο θεσμό. Πολλοί πάντως, μεταξύ των οποίων και ο LeBron James, θεωρούν πως η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, κάτι απολύτως λογικό αν αναλογιστεί κάποιος πως οι δύο μονομάχοι του τελικού έκαναν από 4 προσπάθειες σε αυτόν.

Η αρχοντική τάπα του Γιάννη στον LeBron

Με το σκορ να βρίσκεται στο 136-142 υπέρ της Team Giannis, ο Βασιλιάς βρίσκεται στο 1on1 στο low post με τον Έλληνα διεθνή. O σταρ των Lakers επιχειρεί να σκοράρει με ένα off-balance σουτ αλλά ο MVP της περσινής περιόδου στο ΝΒΑ έχει διαφορετική άποψη. 

Η επική εμφάνιση του Damian Lillard με τον Lil Wayne 

Ο ηγέτης των Portland Trail Blazers δεν κατόρθωσε τελικά λόγω τραυματισμού να δώσει το αγωνιστικό παρών αλλά τα πήγε περίφημα επί σκηνής, δίνοντας μία απροσδόκητα καλή μουσική παράσταση μαζί με τον Lil Wayne. 

Ο μπόμπερ Buddy Hield

Η τελευταία φορά που κάποιος παίκτης των Sacramento Kings κέρδισε στον διαγωνισμό τριπόντων, ήταν το 2003, όταν ο Peja Stojakovic έκανε το back-to-back έπειτα από τη νίκη του και την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Ο Buddy Hield επιβλήθηκε του περσινού νικητή Devin Booker στον τελικό, αποδεικνύοντας ότι παρότι οι Kings παραμένουν μάλλον μπερδεμένοι τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά, αλλά έχουν στις τάξεις του έναν πραγματικό winner. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φετινό πρωτάθλημα ο 27χρονος γκαρντ από τις Μπαχάμες σουτάρει με 38,5% πίσω από την γραμμή των 7,24 μέτρων.

Luka από το σπίτι του, Zion ο καταστροφέας

Στον αγώνα των Rising Stars, που ουσιαστικά άνοιξε τη γιορτή του μπάσκετ τα ξημερώματα του Σαββάτου, η Team USA επικράτησε άνετα με 151-131της Team World. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου, ο Trae Young προκάλεσε τον Luka Doncic να σουτάρει από το κέντρο και αυτός απλά το έβαλε, ενώ ο Zion Williamson δεν παρέλειψε να στραβώσει το στεφάνι έπειτα από ένα εκκωφαντικό κάρφωμα. 

Όταν ο Γιάννης συνάντησε τον Barack

Στο πλαίσιο των δράσεων του Obama Foundation, o πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε το βράδυ του Σαββάτου του Chris Paul, Kevin Love και Γιάννη Αντετοκούνμπο σε μία ιδιαίτερη συζήτηση, για θέματα που επεκτείνονται πολύ πιο πέρα από τον κόσμο του μπάσκετ. "Ο λόγος που κάλεσα τους συγκεκριμένους τρεις είναι πως, εκτός από σπουδαίοι αθλητές, είναι και σπουδαίοι άνθρωποι σε διαφορετικές φάσεις της καριέρας τους. O Chris Paul πηγαίνει προς το τέλος, o Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι αρκετά νεαρός και ο Kevin Love βρίσκεται κάπου στη μέση. Κάθε ένας από αυτούς έχει αποδείξει πως διαθέτει σπουδαίο χαρακτήρα, εντός κι εκτός παρκέ. Αυτό που κάνω μετά τη θητεία μου ως Πρόεδρος, είναι να αφοσιωθώ στο πώς θα υποστηρίξουμε την εκπληκτική νέα γενιά των ηγετών που έρχονται" τόνισε μεταξύ άλλων ο Barack Obama, ενώ ο Greek Freak αναφέρθηκε και στο παρελθόν του: "Άλλα παιδιά δεν είχαν την τύχη που είχα εγώ ή την υποστήριξη που δέχθηκα από τη γειτονιά μου. Πριν από μερικές εβδομάδες είδα ένα παιδί να σκουπίζει το παρκέ και πήγα και του μίλησα. Του ότι κι εγώ κάποτε σκούπιζα το παρκέ. Αν εγώ τα κατάφερα, τότε κι εσύ μπορείς να τα καταφέρεις". Ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή για τον Barack Obama, καθώς πέρασε πολύ μεγάλο μέρος της ζωής του στην πόλη του Σικάγο και υπήρξε βουλευτής της Γερουσίας του Ιλινόις.

Ο επιδέξιος Bam Adebayo

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA (@nba) on

Ακόμη ένας παίκτης των Miami Heat που κατόρθωσε να ξεχωρίσει στο Σαββατοκύριακο του Σικάγο. Ο 22χρονος φόργουορντ/σέντερ διανύει φέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και δικαίως έγινε All Star, καθώς επιλέχθηκε από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Adebayo έκανε την έκπληξη και κέρδισε στο Skills Challenge το βράδυ του Σαββάτου, έχοντας για αντίπαλο στον τελικό τον Domantas Sabonis των Indiana Pacers.

Το βραβείο του MVP θα ονομάζεται πια Kobe Bryant

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης, ετήσιας ομιλίας του στο All Star Game, o κομισάριος του ΝΒΑ Adam Silver ανακοίνωσε ότι από εδώ και πέρα το βραβείο του MVP θα φέρει το όνομα του Kobe Bryant. "Σκεφτόμασταν έναν από τους καλύτερους δυνατούς τρόπους για να τιμήσουμε τον Kobe. To γεγονός πως χάθηκε λίγο πριν ξεκινήσει η γιορτή του All Star Game, στο οποίο είχε συμμετάσχει 15 φορές και είχε 4 τίτλους MVP, μας κατέστησε φανερό ότι έπρεπε να το κάνουμε με αυτόν το τρόπο" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Silver. Για την ιστορία ο πρώτος που βραβεύτηκε με αυτό, ήταν ο Kawhi Leonard.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA (@nba) on

Ραντεβού του χρόνου στην Ιντιάνα. 


Διάβασε ακόμη για τον Kobe Bryant και τo νέο logo του NBA, τις ομορφότερες και τις ασχημότερες φανέλες των All Star Games και τις απαντήσεις σε 10 σπορ ερωτήματα για το 2020

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος