Spike Lee, ο πιο πιστός οπαδός

Το μπασκετικό ανέκδοτο που ακούει στο όνομα New York Knicks έκοψε το γήπεδο στον τελευταίο σκληροπυρηνικό fan της ομάδας.

Long story short: Ο Spike Lee είναι πιστός οπαδός των New York Knicks. Μάλιστα, ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης δεν έχει χάσει εντός έδρας αγώνα της ομάδας της Νέας Υόρκης για 28 ολόκληρα χρόνια, δίνοντας πάντοτε δυναμικό παρών στα VIP seats του Madison Square Garden. Ένα σερί που μάλλον θα διακοπεί προσεχώς.

Αφορμή για αυτό, είναι ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στον αγώνα της περασμένης Τρίτης εναντίον των Houston Rockets. Ο 63χρονος auteur εισήλθε στο γήπεδο από την είσοδο των εργαζομένων του MSG, κάτι που κάνει εδώ και 3 δεκαετίες, χωρίς ποτέ κάποιος να του απαγορεύσει τη διέλευση. Όταν βρέθηκε εντός, η ασφάλεια του ζήτησε να βγει από το γήπεδο και να ξαναμπεί σε αυτό από την είσοδο των VIP, όπως γίνεται με κάθε άλλο επώνυμο φίλαθλο των Knicks.

Ο ίδιος αρνήθηκε, τονίζοντας πως έχει ήδη σκαναριστεί το εισιτήριό του, για να ξεκινήσει το show λίγα λεπτά αργότερα: Ο Lee έβαλε τα χέρια πίσω από την πλάτη του, προκαλώντας τους security guards να τον συλλάβουν. Μετά από σειρά διαβουλεύσεων, οδηγήθηκε τελικά στη θέση του. Ασφαλώς, αυτό ήταν απλά ένα ακόμη επεισόδιο στην κόντρα του με τον ιδιοκτήτη της ομάδας αλλά και του γηπέδου James Dolan. 

"Ήταν μια απαίσια εμπειρία. Εδώ και 28 χρόνια μπαίνω από την ίδια είσοδο. Είδα αυτόν τον τύπο της ασφάλειας να με πλησιάζει και να μου λέει ότι πρέπει να βγω και να ξαναμπώ στο γήπεδο. Απάντησα ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Έβαλα τα χέρια μου πίσω από την πλάτη και είπα αν τολμά να με συλλάβει, όπως έκαναν στο παρελθόν και με τον αδερφό μου Charles Oakley" τόνισε μεταξύ άλλων για το περιστατικό ο Spike Lee, που διευκρίνισε επίσης ότι δεν θα παρακολουθήσει άλλο φετινό ματς της ομάδας, επιστρέφοντας από τη νέα σεζόν.

Spike Lee, ο πιο πιστός οπαδός
ΣΠΑΪΚ ΛΙ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ 2
ΣΠΑΪΚ ΛΙ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ 8

Εν αντιθέσει με τύπους όπως οι Jack Nicholson, Drake και Jay-Z που παρακολουθούν επίσης συχνά τις αγαπημένες τους ομάδες στο ΝΒΑ, ο Lee ζει πραγματικά το παιχνίδι. Και δεν το κάνει για κάποιο επιτυχημένο -διαχρονικά ή πρόσφατα- franchise αλλά για έναν οργανισμό που είναι καταδικασμένος να υποφέρει τις τελευταίες δεκαετίες εξαιτίας των τραγικών χειρισμών διοίκησης, προπονητών και παικτών. Ο Spike Lee έχει ξοδέψει πάνω από $10.000.000 σε εισιτήρια όλα αυτά τα χρόνια, στεκούμενος στο πλευρό των Knicks από την πρώτη φορά που ο πατέρας του τον πήγε στο Garden, 40 έτη πριν. Είναι γι' αυτόν μία ιεροτελεστία που δεν θα σταματήσει ποτέ. Είτε τη φανέλα φορούν θρύλοι της μπασκετικής Νέας Υόρκης όπως οι Patrick Ewing, John Starks και Latrell Sprewell, είτε αθλητές με περιορισμένο ταβάνι όπως οι  Landry Fields, Jeremy Lin και Frank Ntilikina.

Ο φασαριόζος Spike βρισκόταν και θα βρίσκεται πάντοτε εκεί για να κάνει κατάθεση ψυχής κάθε βράδυ από την πρώτη γραμμή. Ακόμη κι αν χρειαστεί να τσακωθεί με μύθους του αθλήματος σαν τους Michael Jordan, Reggie Miller, Kobe Bryant και Paul Pierce - οι προαναφερθέντες έχουν επιδοθεί πολλές φορές σε trash talking μαζί του. Είναι τόσο πιστός οπαδός που έχει δηλώσει ότι δίχως δεύτερη σκέψη θα αντάλλασσε το τιμητικό Όσκαρ που του έδωσε η Ακαδημία το 2015 με έναν τίτλο του ΝΒΑ για τους New York Knicks. Βλέποντάς τον στα court seats με τη φανέλα του Starks, του Ewing, του Stephon Marbury, του Allan Houston ή του Nate Robinson, εύκολα γίνονται κατανοητά όλα τα παραπάνω.

ΣΠΑΪΚ ΛΙ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ 5
ΣΠΑΪΚ ΛΙ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ 3
ΣΠΑΪΚ ΛΙ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ 4

Μιλώντας με άλλους fans των Knicks συνηθίζει απλά να λέει ότι "είναι ένας από αυτούς", παροτρύνοντάς τους να μην χάνουν την ελπίδα τους για το μέλλον. Αν ήταν στο χέρι του, θα έφερνε στην ομάδα τον Jesus Shuttlesworth, τον νεαρό σταρ που με επιτυχία είχε υποδυθεί ο Ray Allen στην ταινία του He Got Game. Αυτό ασφαλώς δεν μπορεί να συμβεί στον πραγματικό κόσμο, εκεί όπου όλα πάνε στραβά για το franchise. 

Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν θα πατήσει το πόδι του στο MSG μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η αγάπη του όμως για τους Knicks, το πάθος και η τρέλα του είναι τέτοια που δύσκολα θα κρατήσει την υπόσχεσή του. Έτσι είναι οι πραγματικά πιστοί οπαδοί άλλωστε.

ΝΥ ΣΠΑΪΚ ΛΙ

Διάβασε ακόμη για τους διαδόχους του LeBron James στο ΝΒΑ, τη νύχτα που ο Tim Duncan έγινε προπονητής, τον Steph Curry που επιστρέφει και το επικό rivalry Lakers-Celtics

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.