Ο Steph Curry επιστρέφει

Ο ηγέτης των Golden State Warriors έλειψε πάρα πολύ ακόμη και στο ίδιο το ΝΒΑ.

Εδώ είμαστε λοιπόν. 5 μήνες και σχεδόν 60 παιχνίδια μετά τον τραυματισμό του (κάταγμα στο αριστερό χέρι, έπειτα από πτώση του βάρους 120 κιλών Aaron Baynes σε αυτό), ο Stephen Curry μοιάζει κάτι παραπάνω από έτοιμος να επιστρέψει στο ΝΒΑ και να βοηθήσει τους Golden State Warriors να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση της Δύσης στην οποία βρίσκονται προς το παρόν. 

Πολλοί υπολόγιζαν ότι θα δουν και πάλι τον δύο φορές MVP της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στην Chase Arena και το παιχνίδι εναντίον των Washington Wizards, κάτι που δεν συνέβη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wardell Curry (@stephencurry30) on

Αντιθέτως, ο Curry προπονήθηκε κανονικά με τη θυγατρική ομάδα του Golden State, Santa Cruz Warriors, ποστάροντας μάλιστα μία φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Instagram από το locker room με το όνομά του και τη λεζάντα "One step closer". Μάλιστα, δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής και σε ένα παιχνίδι της G-League, κάτι που θα σημαίνει ότι είναι ο πιο σημαντικός εν ενεργεία παίκτης που έχει αγωνιστεί ποτέ σε αυτήν. 

Η αλήθεια είναι πάντως πως πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχουν κάποια πράγματα που μας έχουν λείψει αρκετά από τον Curry όλο αυτό το διάστημα. Αρχικά, η ρουτίνα της προθέρμανσής του. Δεν μιλάμε για ένα απλό ζέσταμα αλλά για μία διαδικασία που κρατά περισσότερα από 20 λεπτά. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ντρίμπλα με δύο μπάλες (μία σε κάθε χέρι), floaters και με τα δύο χέρια από μέση απόσταση και ασφαλώς αρκετά τρίποντα.

Η κορύφωση όλων των παραπάνω έρχεται συνήθως με κάποια συνεχόμενα εύστοχα σουτ είτε από το κέντρο του γηπέδου, είτε από τη φυσούνα, πριν κατευθυνθεί στα αποδυτήρια για να ετοιμαστεί για το παιχνίδι, που συνήθως μετατρέπονται και σε viral βιντεάκια. Έπειτα, αμέσως μετά την προαναφερθείσα διαδικασία, το ιδιαίτερο handshake με την κόρη του Riley - μία από τις ατραξιόν των Golden State Warriors. 

Κυρίως όμως, αυτό που έχει νοσταλγήσει περισσότερο κάθε πραγματικός φίλος της πορτοκαλί μπάλας, είναι η επιβλητική παρουσία του εντός του παρκέ κατά τη διάρκεια των αγώνων. Η ικανότητα του Curry να σουτάρει, πολύ συχνά μετά από ντρίμπλα ακόμη και από τα 10 μέτρα -και συνήθως να ευστοχεί- είναι αποτέλεσμα πνευματικής διεργασίας, πάρα πολύ σκληρής δουλειάς που περιλαμβάνει από αλλαγές στον μηχανισμό του σουτ και τελειοποίηση του χειρισμού της μπάλας μέχρι την ενδυνάμωση των αστραγάλων του και off-balance training (στο οποίο προπονείται αποκλειστικά σε συνθήκες ανισορροπίας και σωματικής επαφής) και ασφαλώς έμφυτου ταλέντου.

Αυτό ίσως είναι εκείνο που κάνει τον Steph Curry πραγματικά μοναδικό στο είδος του και αποτελεί έναν από τους λόγους που έλειψε πάρα πολύ, όχι μόνο στην ομάδα του Steve Kerr, αλλά και στην ίδια τη λίγκα.

Ο Steph Curry επιστρέφει

Ευτυχώς για όλους, η αναμονή τελείωσε και -λογικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα- το νο.30 των Warriors θα πατήσει και πάλι παρκέ. Αυτή τη φορά για επίσημο ματς του ΝΒΑ. 


Διάβασε ακόμη για το rivalry Lakers-Celtics που δεν θα τελειώσει ποτέ, την εκτόξευση του Luka Doncic και τους Miami Heat που απέσυραν τη φανέλα του Dwyane Wade.


φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος