Βίος και πολιτεία του Gerard Pique

Ποιος είναι τελοσπάντων αυτός ο τύπος που "κεράτωσε" τη Shakira;

Το καλοκαίρι του 2010 η Shakira, στην καλύτερη φάση της καριέρας της θα ερμήνευε το επίσημο τραγούδι του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Το "Waka Waka" έγινε επιτυχία πολύ πριν εκκινήσει η διοργάνωση, όμως αυτό που δεν γνώριζε η κολομβιανή τραγουδίστρια ήταν ότι θα αποτελούσε αφορμή για τη γνωριμία με τον σημαντικότερο έρωτα της ζωής της. Ο λόγος για τον Ισπανό αμυντικό Gerard Pique.

Στα 26 του τότε, 10 χρόνια (ακριβώς, καθώς έχουν γενέθλια και οι δύο στις 2 Φεβρουαρίου) μικρότερος από την Βασίλισσα της Latin, ο Pique ήταν μέλος μιας εκ των κορυφαίων εθνικών ομάδων της ιστορίας, της Εθνικής Ισπανίας. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, οι Ισπανοί κατέβαιναν ως φαβορί καθώς δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του Euro 2008, ήθελαν να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία τους στις διεθνείς διοργανώσεις.  Ο Pique όμως είχε έναν επιπλέον λόγο να φέρει το τρόπαιο στην πατρίδα του. 

> Διάβασε ακόμη: Γιατί τελικά η Shakira έδιωξε τον Gerard Piqué από το σπίτι;

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του video clip γνώρισε την Κολομβιανή τραγουδίστρια και αμέσως ξεκίνησε το φλερτ. Η ίδια η Shakira αποκάλυψε αργότερα ότι της είπε "Θα κερδίσω αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο γιατί θέλω να σε δω στο τέλος του τουρνουά και να σε καλέσω σε ένα ρομαντικό δείπνο". Η Shakira θα εμφανιζόταν στην τελετή λήξης της διοργάνωσης και αν η Ισπανία κατακτούσε το Μουντιάλ, ο Pique θα είχε την ευκαιρία για ένα νέο τετ α τετ μαζί της. "Έσπασα τα μούτρα μου για να κερδίσει η Ισπανία το Παγκόσμιο Κύπελλο" θα αναφέρει ο ίδιος λίγα χρόνια αργότερα, παραδεχόμενος το έξτρα κίνητρο που έθεσε ο ίδιος στον εαυτό του.

O Gerard Pique, γέννημα θρέμα της Βαρκελώνης μετακομίζει στο Μάντσεστερ

Μεγαλωμένος στη Βαρκελώνη, ο Pique είχε οικογενειακούς δεσμούς με το καμάρι της πόλης, την Barcelona. Ο παππούς του ήταν αντιπρόεδρος της ομάδας και μεγάλωσε σχετικά άνετα με πατέρα δικηγόρο και μητέρα επιφανή γιατρό της πόλης. Είχε έναν αδερφό, πέντε χρόνια μικρότερό του και ξεκίνησε να παίζει μπάλα από πολύ μικρός. Στα 10 του, έχοντας φυσικά και τα μεγάλα μέσα, έγινε μέλος των ακαδημιών της Barcelona και στη συνέχεια κατάφερε ενταχθεί στα τσικό της ομάδας και εκεί κατάλαβε ότι είναι γεννημένος για το κέντρο της άμυνας. 

Με την Barcelona απέκτησε μια ιδιαίτερη σχέση. Αν και ως έφηβος μεγάλωνε στη Μασία, εντούτοις έγινε επαγγελματίας το 2004, 1430 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του, στο Manchester, λογαριασμό της United. Την επόμενη χρονιά υπέγραψε και δεύτερο συμβόλαιο με τους "Μπέμπηδες" του Sir Alex Ferguson, που φάνηκε να τον πιστεύει. 
Το καλοκαίρι του 2006 ο Pique θα επαναπατριστεί για λογαριασμό της Zaragoza, όπου θα έχει μια γεμάτη σεζόν ως δανεικός, για να επιστρέψει στην Manchester United, ένα χρόνο αργότερα.

Όμως ήδη εκείνη η χρονιά ήταν αρκετή για να μπει ξανά στα ραντάρ της Barca και φυσικά στης Εθνικής Ισπανίας. Στην United αναδεικνύεται ως ένας από τους καλύτερους νέους παίκτες της χρονιάς και η μεταγραφή του στην Barcelona είναι προ των πυλών. Η Manchester United αγόρασε τσάμπα το 2004, και έχοντας χρησιμοποιήσει τον Pique μόλις 12 φορές, έβγαλε 5 εκατομμύρια λίρες, σε μια εποχή που τα μεγάλα ποσά δειλά - δειλά ξεκινούσαν να μοιράζονται. Και μάλλον ο Sir Alex το μετάνιωσε. 

Η επιστροφή στην Barcelona και οι ατέλειωτες επιτυχίες

Ο Guardiola τον ήθελε για βασικό του και έβλεπε στα μάτια του, τον τέλειο αντικαταστάτη του θρυλικού αρχηγού των Blaugrana, Carles Puyol. Η πρώτη ρήτρα που μπήκε στο συμβόλαιό του ήταν για 50 εκατομμύρια ευρώ, για να τεταπλασιαστεί δύο χρόνια αργότερα, το 2010. Στο ενδιάμεσο είχε καταφέρει να κατακτήσει το Champions League, με αντίπαλο την  Manchester United. Από τότε μέχρι και το περυσινό καλοκαίρι, ζει τα καλύτερά του χρόνια. 

Ο έρωτας του με τη Shakira ήταν κεραυνοβόλος και το 2011 ανακοίνωσαν επίσημα τη σχέση τους. Έναν χρόνο αργότερα, το Σεπτέμβριο του 2012 η Κολομβιανή ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος και τον Ιανουάριο του 2013 ήρθε ο Milán Piqué Mebarak, το πρώτο τους παιδί. Οι δυο τους δεν ακολούθησαν ποτέ τις νόρμες και έδειχναν άφθαρτοι. 10 χρόνια μεγαλύτερη η Shakira άπό τον Pique, δεν παντρεύτηκαν ποτέ και το 2015 υποδέχθηκαν και το δεύτερο παιδί τους, τον Sasha Pique Mebarak.



Από όταν επέστρεψε στη Βαρκελώνη μέχρι και το 2019 όλα έμοιαζαν με ένα θαύμα της ζωής για τον Ισπανό αμυντικό, που κατέκτησε όποια πρόκληση έμπαινε στο διάβα του. Πήρε 3 φορές το Champions League, 8 φορές τη La Liga, 7 φορές το Copa Del Rey και άλλες τόσες το European Super Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, όντας αναντικατάστατο μέλος μιας από τις σπουδαιότερες δυναστείες στην ιστορία. Με τη Furia Roja κατέκτησε τον κόσμο το 2010 και την Ευρώπη το 2012. Μέχρι και στο πόκερ, ο Pique έμοιαζε ανίκητος, βγάζοντας 300 χιλιάδες ευρώ στο μοναδικό επίσημο τουρνουά που συμμετείχε. 

> Διάβασε ακόμη: Ο Carles Puyol θα είναι για πάντα ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα

Η περίοδος χάριτος του Pique ξεκίνησε  να διακόπτεται στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Ο κορυφαίος αμυντικός βρέθηκε κατηγορούμενος σε μια υπόθεση φοροδιαφυγής, όταν και κλήθηκε να πληρώσει στο ισπανικό δημόσιο 2,1 εκατομμύρια ευρώ. Έπειτα η Barcelona άρχισε να βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και να μέχρι το 2021 τα χρέη έφτασαν στο Θεό. Ο Messi αποχώρησε καθώς ήταν αδύνατο να παραμείνει με τέτοιο συμβόλαιο και ο Pique έμεινε ως αρχηγός αν και η ομάδα φέρεται να του χρωστά περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ.

Η συνεχόμενη πτώση από το 2019 ως και σήμερα

Το οικονομικό κραχ της αγαπημένης του ομάδας έφερε και την αναμενόμενη αγωνιστική πτώση. Η Barcelona πολύ πριν τη φυγή του Messi είχε σταματήσει να πρωταγωνιστεί. Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με ευρωπαϊκό αποκλεισμό και ολοκληρώθηκε με την ομάδα, 13 βαθμούς πίσω από την αιώνια αντίπαλο, Ρεάλ. Ο Xavi, παλιός συμπαίκτης του Pique ανέλαβε την Barcelona και θέλει να φέρει την ομάδα στη νέα εποχή.

Σε αυτήν ο 35χρονος σήμερα αμυντικός δεν έχει από ότι φαίνεται ρόλο. Ο νέος προπονητής τον ενημέρωσε ότι δεν τον υπολογίζει για τη νέα σεζόν, κάτι που ο ίδιος δεν φαίνεται να πήρε με καλό μάτι. Η Barcelona του οφείλει ακόμα ένα μεγάλο ποσό και ο χωρισμός μόνο εύκολη υπόθεση δεν πρόκειται να είναι. 

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα κυκλοφόρησαν φήμες περί απιστίας του με τη Shakira και μερικές μέρες πριν, το ζευγάρι ανακοίνωσε το χωρισμό του με μια σύντομη δήλωση που υπέγραφαν από κοινού: "Με λύπη μας σας ενημερώνουμε ότι χωρίζουμε. Για την ευημερία των παιδιών μας, τα οποία αποτελούν την πρώτη μας προτεραιότητα. Ζητάμε σεβασμό στην ιδιωτική τους ζωή".

Ο Gerard Pique καλείται πια στη δύση της καριέρας του να αντιμετωπίσει τη δυσκολότερη φάση της ζωής του. Η γυναίκα με την οποία συνδέθηκε και μητέρα των παιδιών του, αποφάσισε να τραβήξει νέο δρόμο στη ζωή της και η αγαπημένη του Barcelona φαίνεται ότι θέλει να συνεχίσει χωρίς αυτόν. Και όλα αυτά με απόσταση μερικών ημερών. Πόσο εύκολο είναι να σηκωθεί κάποιος, ακόμη κι αν έχει κατακτήσει τον κόσμο, μετά από αυτό;

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος