Τα πιο ακριβά sneakers της ιστορίας

Tα πρώτα Nike Air Yeezy του Kanye West πουλήθηκαν για $1.800.000.

Τα ‘Grammy Worn’ Nike Air Yeezy 1 Prototypes του Kanye West έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία και έγιναν τα πιο ακριβά sneakers της ιστορίας. Συγκεκριμένα, το ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών της Nike που φόρεσε ο Αμερικανός ράπερ στις 10 Φεβρουαρίου του 2008   και την 50ή τελετή των Grammy Awards, ερμηνεύοντας τα Hey Mama και Stronger 'έπιασε' $1.800.000.

> Διάβασε ακόμη: Τα 10 πιο ακριβά sneakers στον κόσμο

Στο event του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s στο Hong Kong Convention and Exhibition Centre που διοργανώθηκε από τα 16 έως τις 21 Απριλίου, το πρωτότυπο ζευγάρι έγινε το πρώτο που η αξία του ξεπερνά το 1 εκατ. δολάρια.

Τα πιο ακριβά sneakers της ιστορίας

Όσο για τον αγοραστή των αν μη τι άλλο υπερσπάνιων παπουτσιών, ήταν η πλατφόρμα RARES, που ασχολείται αποκλειστικά με επενδύσεις σε sneakers. "Στόχος μας είναι να αγοράζουμε κάθε τέτοιο παπούτσι που διατίθεται προς πώληση και να καλλιεργούμε την κουλτούρα των sneakers σε όλο και περισσότερο κόσμο" ανέφερε μεταξύ άλλων ο CEO & Co-Founder της RARES, Gerome Sapp, σχετικά με τη συγκεκριμένη αγορά.

Η ιστορία των Yeezy

Ο 43χρονος Αμερικανός ράπερ ουσιαστικά άλλαξε τον κόσμο των sneakers στις 10 Φεβρουαρίου του 2008, φορώντας ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών που κανείς δεν μπορούσε να αναγνωρίσει. 

NIKE AIR YEEZY ΤΟΥ ΚΑΝΙΕ ΓΟΥΕΣΤ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ 2021RM Sotheby's

Υπήρχαν βέβαια και τότε φήμες πως η αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών συνεργαζόταν με τον Kanye αλλά οι περισσότερες λεπτομέρειες είχαν παραμείνει μυστικές. Μέχρι εκείνο το βράδυ, που ουσιαστικά λειτούργησε σαν το δελτίο τύπου της Nike προς όλο τον πλανήτη και κάθε ενδιαφερόμενο.

> Διάβασε ακόμη: Τα νέα Yeezy

Το παπούτσι έγινε αμέσως viral σε μία εποχή που δεν υπήρχε καν ο όρος και τα social media δεν ήταν ακριβώς όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Ο Kanye West έφυγε από τη Nike και ξεκίνησε να συνεργάζεται με την Adidas το 2013, με τα Yeezy να έχουν έκτοτε διαφορετικό ύφος, design και φιλοσοφία.

 


Διάβασε ακόμη για τα νέα sneakers του LeBron James που δεν περνούν απαρατήρητα, την ιστορία των Stan Smith, των πιο θρυλικών sneakers της Adidas, τα πιο κλασικά και αγαπημένα μαύρα αθλητικά παπούτσια και 7 όχι και τόσο γνωστά facts για τα Nike Air Max.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα