7 όχι και τόσο γνωστά facts για τα Nike Air Max

Παγκόσμια Ημέρα Air Max με ένα trivia αφιερωμένο στο ίσως πιο δημοφιλές μοντέλο της Nike.

Ήταν 26 Μαρτίου του 1987 όταν η Nike κυκλοφόρησε στην αγορά το πρώτο ζευγάρι Air Max. Έκτοτε, κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη ημερομηνία γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Air Max. Σήμερα, το ίσως πιο δημοφιλές μοντέλο του αμερικάνικου sport brand κλείνει τα 34 του χρόνια και αυτά είναι μερικά από τα όχι και τόσο γνωστά πράγματα για το ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών που γεννήθηκε στα 80s και αποθεώθηκε στα 90s.

1.

Το Air Max δεν ήταν το πρώτο αθλητικό παπούτσι της Nike που περιείχε αδρανές αέριο στη σόλα. Την επανάσταση στην αντικραδασμική προστασία είχε φέρει χρόνια πριν το Nike Tailwind που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1978 στη Χαβάη, στον Μαραθώνιο της Χονολουλού. Ωστόσο, το Nike Air Max ήταν το πρώτο μοντέλο που η αερόσολα στη φτέρνα ήταν ορατή, επιτρέποντας θαυμαστές του μοντέλου όχι μόνο να αισθάνονται, αλλά και να βλέπουν αυτήν την πρωτοποριακή τεχνολογία.

2.

Μετά το ντεμπούτο του Nike Air Max 1, η αερόσολα υπέστη ανά τα χρόνια αρκετές αλλαγές. Η τελευταία συνέβη φέτος στο Air Max 720.

3.

Παρά το γεγονός ότι τα Nike Air Max είχαν κατηγορηθεί ότι επιτείνουν τον ιδρώτα στις πατούσες, πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση των ιδρωμένων ποδιών με το εν λόγω μοντέλο.

7 όχι και τόσο γνωστά facts για τα Nike Air Max

4.

Φέτος, είναι η πρώτη φορά που η Nike δεν κυκλοφορεί κάποιο συλλεκτικό μοντέλο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Air Max. Παρ' όλα αυτά, ξεκίνησε μία καμπάνια που φέρει τον τίτλο "Give Fresh Air", παροτρύνοντας όλους μας να δωρίσουμε ένα ζευγάρι παπούτσια σε ανθρώπους που είναι άποροι/άστεγοι.

5.

Η NASA κρύβεται πίσω από την τεχνολογία της αερόσολας.

6.

Στα αποκαλυπτήρια του Nike Air Max 1 το 1987, η Nike επέλεξε ένα κομμάτι των Beatles για να το παρουσιάσει.

7.

Ο Barack Obama είναι ένας από τους διάσημους θαυμαστές του Air Max. 

 

Μπορείς να δεις κάποια αξεπέραστα ζευγάρια Nike Air Max εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.