Ο Mickey Rourke ήταν ο βασιλιάς του boxy tailoring

Από την Γουόλ Στριτ των '90s στην αντρική γκαρνταρόμπα του σήμερα.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 16 Σεπτεμβρίου 2023

Καταχρήσεις, botox -πολλά botox-, πλαστικές εγχειρήσεις. Η σημερινή εικόνα του 71χρονου Mickey Rourke -γεννήθηκε μία ημέρα σαν τη σημερινή, στις 16 Σεπτεμβρίου του 1952- ελάχιστα θυμίζει εκείνη του χολιγουντιανού γόη των 90s, που αποτελούσε όχι μόνο ένα από τα πιο ποθητά αρσενικά της μεγάλης οθόνης -9½ εβδομάδες, Άγρια Ορχιδέα- έναν από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, αλλά και ένα style icon που ξεχώριζε εντός και εκτός κόκκινου χαλιού με τις sartorial επιλογές του.

Σήμα – κατατεθέν του ήταν τα boxy suits. Τα κοστούμια με την ευρύχωρη γραμμή, τα φαρδιά μπατζάκια των παντελονιών και τους τετραγωνισμένους ώμους στα σακάκια, τα οποία ως επί το πλείστον ήταν σταυρωτά.

Ο Mickey Rourke ήταν ο βασιλιάς του boxy tailoring
Ο Mickey Rourke στη δίκη του John Gotti στην Νέα Υόρκη το 1992.
© Rick Maiman

Είχε ιδιαίτερη αδυναμία επίσης στα κοστούμια με την κάθετη ρίγα, που παρέπεμπαν στο στυλ του Michael Douglas στην ταινία Wall Street του 1987, αλλά και στις κατεξοχήν ενδυματολογικές επιλογές των ανθρώπων της πραγματικής Γουόλ Στριτ.

> Διάβασε ακόμη για το χρυσό Rolex του Justin Bieber στο Met Gala, τι κάνει μοναδικό το στυλ του Brad Pitt και το denim tuxedo του Timothée Chalamet.

Μία από τις πιο αξιομνημόνευτες εμφανίσεις του ήταν στην επίδειξη μόδας του Oscar de la Renta στην Νέα Υόρκη το 1994: Μαύρο δερμάτινο παντελόνι συνδυασμένο με oversized σταυρωτό ριγέ blazer, μέσα από το οποίο δεν φορούσε τίποτα -ούτε πουκάμισο, ούτε t-shirt.

ΜΙΚΙ ΡΟΥΡΚ
© Getty Images

Να σημειωθεί ότι τα boxy suits έχουν επανέρθει στο προσκήνιο της μόδας τα τελευταία χρόνια με ουκ ολίγους συναδέλφους του Rourke να τα ενσωματώνουν στο προσωπικό τους στυλ: Από τον Don Cheadle,

ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΣΤΥΛ

μέχρι τον Donald Glover

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΓΚΛΟΒΕΡ

και τον Henry Golding.

ΧΕΝΡΙ ΓΟΛΝΤΙΝΓΚ  ΚΟΣΤΟΥΜΙ

Θυμίζουμε ότι ο Mickey Rourke βρέθηκε πέρυσι στην χώρα μας για τα γυρίσματα της ταινίας "Ο Άνθρωπος του Θεού" (Man of God) της Yelena Popovic, στην οποία συμπρωταγωνίστησε με τους Άρη Σερβετάλη, Χρήστο Λούλη και Τόνια Σωτηροπούλου μεταξύ άλλων. Η ταινία κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες, από την Feelgood Entertainment τον περασμένο Δεκέμβριο και διέγραψε εξαιρετική πορεία.


Κεντρική φωτογραφία © Bertrand Laforet

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.