Μπορεί να μην το έχεις συνειδητοποιήσει ακόμη αλλά ο Σεπτέμβρης είναι ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου. Τι κάνουμε, λοιπόν, κάθε Σεπτέμβρη που δαγκώνουμε ένα μήλο, εμείς, εσείς, οι στιλάτοι; Αλλάζουμε άρωμα. Δεν θέλουμε κόνξες του τύπου "εγώ φοράω το Le Male του Jean Paul Gaultier τα τελευταία 20 χρόνια και δεν το αλλάζω". Το καλοκαίρι η μυρωδιά μας πρέπει να ακτινοβολεί φρεσκάδα και καθώς ο καιρός ψυχραίνει ζεστασιά. Γι' αυτό και τα ξυλώδη αντρικά αρώματα είναι ιδανικά για τη μετάβαση ανάμεσα στις εποχές. Εκτός και αν μιλάμε για το Le Male που δεν είναι άρωμα αλλά θρησκεία, με πολλές εκδοχές, μία για κάθε εποχή.

Γιατί τώρα είναι η ώρα για να επιλέξεις ένα ξυλώδες άρωμα

Στη μεγάλη οικογένεια των woody αρωμάτων μπορείς να βρεις όχι μόνο κάθε δέντρου το μυρωδάτο ξύλο, αλλά και τις φρεσκαδουριές των φύλλων και των πρασινάδων. Όπως ξέρουμε από προσωπική μας εμπειρία, γιατί το κατέχουμε το θέμα, αλλά παρεμπιπτόντως το διαβάσαμε και στο ολλανδικό Esquire, γιατί ποτέ κανείς δεν έχασε τη γνώση του διαβάζοντας, ο μόνος τρόπος για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει είναι δοκιμάζοντας. Για να σου κάνουμε αυτή τη διαδικασία πιο σύντομη, σορτλιστάραμε τα 5 πιο κλασικά και αγαπημένα αρώματα που ταιριάζουν στο φθινόπωρο.

 

Bleu de Chanel 

Η eau de parfum εκδοχή του Bleu de Chanel, πιο γλυκιά και έντονη από την eau de toilette του που κάνει θραύση από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι, αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες αντρικές μυρωδιές όλων των εποχών. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε. Ο αρωματικός, ξυλώδης χαρακτήρας της, με νότες από σανδαλόξυλο, κέδρο και κίτρα είναι ακαταμάχητος αλλά και πολύ ταιριαστός με την οσμή που αφήνουν πίσω τους οι πρώτες μπόρες καθώς ποτίζουν το διψασμένο, καθαρό χώμα.

Terre d'Hermès

Ένα eau de toilette που διεκδικεί την πρωτιά στα αντρικά αρώματα που αρέσει και στις γυναίκες να τα φορούν. Κάνει opening με φρέσκες νότες από κίτρα και με τη γλυκάδα της βενζόης, ενώ από κοντά έρχεται το πιπέρι και ο ξυλώδης κέδρος για να ισορροπήσουν την κατάσταση. Αν θέλεις κάτι πιο βαρύ, πιο ελαφρύ ή πιο πειραγμένο, κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει πολλές και διαφορετικές εκδοχές του, όλες τους φίνες.

Tom Ford Oud Wood 

Το ξύλο ουντ είναι ένα από τα πιο σπάνια και πολύτιμα υλικά που διαθέτουν οι αρωματοποιοί στη διάθεσή τους για να κάνουν τις αλχημείες τους. Στο πολυτελές "απόσταγμα" του Tom Ford συνδυάζεται με τα κατάλληλα στοιχεία, ανάμεσά τους το σανδαλόξυλο, τα φασόλια τόνκα, το άμπερ και το βετιβέρ, για να φτάσει το αποτέλεσμά του να μπορεί να περιγραφεί ως καπνισμένο, ζεστό και (πολύ) αισθησιακό.

> Διάβασε ακόμα: Επιχείρηση αποσμητικό: Ένα crash test

Valentino Uomo

Ένα eau de toilette που καταρχήν εντυπωσιάζει με το μπουκάλι και το χρώμα του, που φέρνουν στον νου τα βαρύτιμα ουίσκια μίας άλλης, πιο ενδιαφέρουσας εποχής. Η σύνθεσή του είναι ξυλώδης, γλυκιά και σπιρτόζικη, χάρη στον κέδρο, τη βανίλια και την ίριδα που περιλαμβάνει.

 

 

> Διάβασε ακόμα: 1921, το άρωμα για τα 100 χρόνια Gucci

L'Homme Yves Saint Laurent

Όπως όλα τα αρώματα του Yves Saint Laurent έτσι και αυτό θα μπορούσε να περιγραφεί με μία μόνο λέξη ως χαρισματικό. Είναι ελαφρύ χάρη στο βετιβέρ, το περγαμόντο και το κινέζικο τζίντζερ του, είναι αρωματικό μιας και στις μεσαίες του νότες συγκαταλέγονται εκείνες της βιολέτας, του βασιλικού και του λευκού πιπεριού, είναι και ξυλώδες χάρη στο σανδαλόξυλο και τον κέδρο. Γενικώς και ειδικώς, έχει τις χάρες όλες.

 

Διάβασε ακόμη για τα καλύτερα κουρέματα του 2021 μέχρι στιγμής, τα grooming trends της εποχής και το μέλλον των αρωμάτων που δεν έχει φύλο.