1921, το άρωμα για τα 100 χρόνια Gucci

Ένα άρωμα πολύπλοκο, πολύτιμο, σοφιστικέ και ντελικάτο, για όλα τα φύλα και όλες τις εποχές, αποτίνει φόρο τιμής στα 100 χρόνια του οίκου Gucci.

Με το Gucci 1921 ολοκληρώνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, η μαγική ιστορία της συλλογής αρωμάτων The Alchemist's Garden. Μίας συλλογής που, όπως την περιέγραψε ο Alessandro Michele, δημιουργικός διευθυντής του οίκου, βασίζεται στην παραδοχή του ότι υπάρχουν κάποιες πρωταρχικές μυρωδιές, όπως αυτές των αιθέριων ελαίων των λουλουδιών και του αρώματος της πρασινάδας κάποιων φυτών, οι οποίες μπορούν κατευθείαν να δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα, να συνδεθούν ευθέως με τις αναμνήσεις μας και να μας μεταφέρουν σε έναν διαφορετικό χωροχρόνο

Μία συλλογή αρωμάτων με έμπνευση από την παράδοση των αλχημιστών

Όντως, τα αρώματα που φοράμε συνδέονται στενά με μέρη, με ανθρώπους, με στιγμές και αποτελούν ένα εργαλείο για να ταξινομούμε τις αναμνήσεις στο υποσυνείδητό μας.

Για την πολύτιμη συλλογή The Alchemist's Garden, λοιπόν, με το υπέροχο προωθητικό φιλμ, ο Alessandro Michele άντλησε την έμπνευσή του από την παρακαταθήκη των αρχαίων εργαστηρίων αλχημείας όπου, ανάμεσα σε άλλα, τα διαφορετικά μέταλλα αναλύονταν, μελετώνταν και συνδυάζονταν το ένα με το άλλο με σκοπό τη μετατροπή τους σε χρυσάφι.

Πλέον, σε αυτή τη σειρά μετράμε ήδη δέκα eau de parfum, τέσσερα έλαια, τρία scented waters και ένα κερί. Κάθε ένα τους είναι φτιαγμένο από άνθη και φυτά στην πιο αγνή τους μορφή, συνδυασμένων με συνθετικά στοιχεία.

Το νέρολι, τα κίτρα και η αγάπη για τη Φλωρεντία

Η τελευταία αρωματική προσθήκη στο "μπουντουάρ" του "Κήπου του Αλχημιστή", η οποία είναι επετειακή μιας και φέτος ο οίκος Gucci εορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, φέρει την εμβληματική ονομασία 1921.

Η σύνθεση του συγκεκριμένου αρώματος που απευθύνεται σε όλα τα φύλα και είναι κατάλληλο για όλες τις εποχές, έχει ως οσφρητική αφετηρία την ξεχωριστή μυρωδιά του νέρολι, ενώ τα κίτρα της Φλωρεντίας αντικατοπτρίζουν τους μοντέρνους κι όμως διαχρονικούς κώδικες του οίκου, αποτίνοντας παράλληλα έναν φόρο τιμής στην πόλη της ίδρυσής του.

Όπως διαβάζουμε στο ιταλικό Esquire, ο πολύπλοκος χαρακτήρας του σοφιστικέ αρώματος 1921, έντονος και ντελικάτος την ίδια στιγμή, εμπλουτίζεται από τις ξυλώδεις νότες της λουΐζας και αφήνει ένα έντονο οσφρητικό αποτύπωμα το οποίο σφραγίζεται από τη γήινη, πολυτελή και ξυλώδη μυρωδιά της εβερνίας της προυνοφυούς.

1921, το άρωμα για τα 100 χρόνια GucciGucci

Το πολυτελές μπουκάλι και η συσκευασία του αρώματος

Με έμπνευση από τα vintage μπουκάλια που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε παρατεταγμένα στα γεμάτα περίεργα βάζα ξύλινα ράφια στις απεικονίσεις των παλαιών φαρμακείων, το μπουκάλι του 1921 είναι φτιαγμένο από διάφανο πράσινο γυαλί, χρωματική επιλογή που παραπέμπει σε μία από τις πιο εικονικές αποχρώσεις με τις οποίες έχει συνδυάσει την επωνυμία του ο οίκος Gucci.

> Διάβασε ακόμα: Ψεκάσου άφοβα με αυτά τα αρώματα για το καλοκαίρι

Τα χρυσά γράμματα στην μπροστινή του όψη είναι κυκλωμένα από ένα σχέδιο με φύλλα, πάλι σε χρυσό χρώμα, ενώ στην κορυφή του έχει σκαλιστεί ένα χέρι που κρατάει στεφάνι, με το κυκλικό του σχήμα να συμβολίζει την ανάπτυξη και τη δύναμη.

Το κουτί στο οποίο είναι συσκευασμένο είναι και αυτό σε βασιλική πράσινη απόχρωση, στολισμένο με τα γράμματα και το logo του οίκου Gucci σε χρυσό χρώμα και με τα χαρακτηριστικά διακοσμητικά μοτίβα της συλλογής The Alchemist's Garden.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.