Alieno Unum, o Borat της αυτοκίνησης
Εδώ παπάς, εκεί παπάς με... 5.000 ίππους.
Αν καμιά φορά κατηφορίσετε προς Αθηνάς είναι πολύ πιθανόν να πετύχετε παπατζήδες. Πάντα έχουν κάποιον δικό τους που ποντάρει για να καμφθούν οι αντιστάσεις των σκεπτικιστών -αλλά με ροπή προς τον τζόγο. Έχει πλάκα να παρακολουθείς παπατζήδες στην Αθηνάς αλλά έχει ακόμα μεγαλύτερη πλάκα να βλέπεις φωτό από παπατζήδες wannabe Rimac. Όπως είναι o Βούλγαρος που έχει την φίρμα Alieno και μόλις λάνσαρε τις φωτό του εξωπραγματικού ηλεκτρικού hypercar Alieno Unum.

O Borat της αυτοκίνησης με τους 12 ηλεκτροκινητήρες
Σίγουρα θα έχεις διαβάσει όλα τα στοιχεία για το Alieno Unum. Kαι ειλικρινά απορώ πώς το έκανες. Με τι υπομονή διαβάζεις για τελική 528 km/h, για ιπποδυνάμεις που ξεκινούν από τους 2.000 και φθάνουν μέχρι τους 5.200+ ίππους, για ροπή από μισό τόνο και πάνω και εκδόσεις με το διακριτικότατο όνομα "THF” που σημαίνει "The Heavenly Founder", δηλαδή "Ο Ουράνιος Ιδρυτής"; Το τι γράφει το site της Alieno δεν περιγράφεται ή μάλλον περιγράφεται αν είσαι ο Sacha Baron Cohen ως Borat ή κάποιος από τους Monty Python ντυμένος ρωμαίος εκατόνταρχος.
Πραγματικά σκέφτομαι ότι ο Βούλγαρος μάλλον μας τρολάρει και δεν θέλει να γίνει ο νέος Rimac αλλά ο Borat της αυτοκίνησης και συγκεκριμένα της ηλεκτροκίνησης, μιας και μας τάζει μοντέλο με 12 (και βάλε) ηλεκτροκινητήρες. Ακόμα και το μέσο Transformer έχει λιγότερους. Και φυσικά όλα αυτά δεν είναι φθηνά. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε. Ο άνθρωπος έχει φτάσει το παπατζηλίκι σε κβαντικά επίπεδα και μπορεί να ζητήσει ό,τι θέλει. Χονδρικά ζητάει από 2 εκατομμύρια ευρώ και πάνω για κάτι που δεν υπάρχει και με τεχνολογία που έχει βγάλει από το κεφάλι του. Το σημαντικό είναι ότι σύμφωνα με τον ίδιο, η έμπνευση για το σχήμα του Unum προήλθε από τον θανατηφόρο πρωταγωνιστή της ταινίας Alien. Δεν κάνω πλάκα, να η φωτό απόδειξη. Επίσης σκεφτόταν τα αυτοκίνητα του Batman, μερικούς σκορπιούς και κάτι σκαθάρια. Επίσης δεν κάνω πλάκα.
Η συνέχεια στο TopGear
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Ferrari Luce: Τόσο γρήγορη που ζητήθηκε η βοήθεια της Nasa
Η επιτάχυνση της ηλεκτρικής Luce δοκιμάζει τα όρια του σώματος σε τέτοιο βαθμό, που η Ferrari στράφηκε στη NASA για να καταλάβει πότε μπορεί να γίνει υπερβολική για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Γραφει Γιαννης ΤσακαλοςΔιαθέσιμες οι νέες Vespa Primavera και Vespa Sprint S
Τα πιο νεανικά και αστικά μοντέλα της Vespa φέρνουν σημαντικά νέα χαρακτηριστικά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςH Maserati ήθελε να "χτυπήσει" την BMW - Δεν τα κατάφερε
Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 η Maserati έφτιαξε ανταγωνιστή για την σειρά 3 της BMW. Τελικά γέλασαν και οι πέτρες και ο λόγος ήταν απλός.
Γραφει Γιαννης ΤσακαλοςΟδηγούμε την πρώτη ηλεκτρική Cayenne, την πιο δυνατή Porsche που έγινε ποτέ
Τελικά η Porsche και θέλει και μπορεί: δημιούργησε το πιο ολοκληρωμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του κόσμου.
Γραφει Γιαννης Τσακαλος7 διαφημίσεις αυτοκίνητων με διάσημους πρωταγωνιστές
Ένα μεγάλο όνομα πίσω από το τιμόνι πάντα πουλάει και οι αυτοκινητοβιομηχανίες το ξέρουν καλά. Διαλέξαμε 7 περίπτωσεις που σούπερ διάσημοι διαφήμισαν ένα νέο μοντέλο.
Γραφει Γιαννης ΤσακαλοςΟ σουπερ σταρ του ποδοσφαίρου με μία από τις πιο σπάνιες Bugatti στον κόσμο
Με μόλις 10 αυτοκίνητα να έχουν κατασκευαστεί, το σπάνιο hypercar κοσμεί το γκαράζ του Cristiano Ronaldo, με το κόστος συντήρησης του να είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό.
Γραφει Αχιλλεας Τσακαλιδης