Μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, το Borat 3 μοιάζει πιο αναγκαίο από ποτέ

Μήπως ο Sacha Baron Cohen πρέπει να επαναφέρει τον πιο διάσημο χαρακτήρα του;

Παλαβοί τύπου με κέρατα ελαφιού στο κεφάλι, φασίστες με μπλούζες που υμνούν το Άουσβιτς, αρματωμένοι ακροδεξιοί, φανατικοί της QAnon, πρώην στελέχη του αμερικανικού στρατού που πίνουν νερό στο όνομα του Donald Trump και των συνομωσιολογιών. Όλα αυτά σε μερικές εκατοντάδες μέτρα. Και ύστερα, εισβολή στο Καπιτώλιο, βλέμματα του τύπου "ωραία, μπήκαμε αλλά τώρα τι κάνουμε;", σκηνές ανομίες και παράβασης κάθε δημοκρατικού ορίου, εισβολείς που τηρούν τις ουρές εντός του κτιρίου αλλά μόλις έχουν ποδοπατήσει αστυνομικούς. Γενικά, μία ωραία ατμόσφαιρα που μόνο σε ταινία του Borat θα βλέπαμε. Α, ναι, και μέχρι στιγμής 5 άνθρωποι νεκροί.

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης θα γραφτεί με μελανά χρώματα στα βιβλία ιστορίας. Θα μπορούσαμε να γελάμε με τα όσα βλέπουμε. Αν, φυσικά, δεν μας τρόμαζαν. Αν στα μάτια δεν έρχονταν δάκρυα θλίψης και βαθιάς απογοήτευσης για το πού ακριβώς οδεύει η κατάσταση στις Η.Π.Α και όχι μόνο. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα πολιτικής τρέλας και παράνοιας, ο Καζακστανός ρεπόρτερ του Sacha Baron Cohen δείχνει πιο χρήσιμος από ποτέ. Ή μάλλον για να το πούμε πιο σωστά: Πιο αναγκαίος από ποτέ.


"Εμφάνισα ξανά τον Borat εξαιτίας του Trump, και ειλικρινά δεν βλέπω τον λόγο γιατί να επαναλάβω άλλη μία ταινία μαζί του. Οπότε, ναι, έχω βάλει τον χαρακτήρα στην ντουλάπα".


Το δόγμα Trump πλήγωσε βαθύτατα την δημοκρατία και θα χρειαστούν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις των Η.Π.Α να συνδράμουν και να συνεργαστούν για ένα καλύτερο αύριο. Η αμερικανική δημοκρατία νοσεί βαριά και επειδή θαύματα δεν γίνονται παρά μόνο στα παραμύθια, θα χρειαστεί πολλή δουλειά και αφοσίωση ώστε τα κομμάτια της να κολλήσουν ξανά. 

Μία δήλωση, δύο αναγνώσεις

"Εμφάνισα ξανά τον Borat εξαιτίας του Trump, και ειλικρινά δεν βλέπω τον λόγο γιατί να επαναλάβω άλλη μία ταινία μαζί του. Οπότε, ναι, έχω βάλει τον χαρακτήρα στην ντουλάπα" δήλωσε πρόσφατα ο Cohen, σε συνέντευξή του στο Variety. Είναι αλήθεια πως ο 49χρονος Βρετανός κωμικός προχώρησε στο Borat 2 κινούμενος με καθαρά πολιτικά κίνητρα. Ήταν το δικό του λιθαράκι στη μάχη ενάντια στον Donald Trump. Τώρα, υπό κανονικές συνθήκες, η μάχη αυτή θα έπρεπε να είχε τελειώσει, ήδη από το βράδυ των αμερικανικών εκλογών και τη νίκη του Joe Biden.

Μετά τα γεγονότα όμως της Τετάρτης, όλα δείχνουν, πως μπορεί ο Trump να έχασε την πολιτική μάχη των εκλογών, θα συνεχίσει όμως -αν δεν τον σταματήσει κάποιος και κυρίως η δικαιοσύνη- να διεξάγει έναν ανορθόδοξο (και ξεκάθαρα ακροδεξιό) πόλεμο με όποιον τρόπο μπορεί. Μήπως, λοιπόν, θα έπρεπε ο Cohen να σκεφτεί ξανά την απόφαση του σχετικά με τον Borat; Μήπως μία τρίτη συνέχεια της επιτυχημένης πολιτικής σάτιρας θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ξεσκεπαστούν οι ακροδεξιές συνωμοσίες που εξυφαίνονται σε κάθε μήκος και πλάτος των Η.Π.Α; Άλλωστε, σε αυτή τη μάχη, όπως όλα δείχνουν, κανένας προοδευτικός Αμερικανός δεν μπορεί να λείπει, και κανείς δεν περισσεύει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο viral The Sympathizer βλέπουμε την ιστορία της πτώσης της Σαϊγκόν όπως δεν τη φανταζόμασταν

Στη σειρά που τρομάξαμε να γνωρίσουμε τον Robert Downey Jr., η ιστορία του μεταπολεμικού Βιετνάμ παρουσιάζεται από μια άλλη οπτική.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix αυτήν τη στιγμή είναι γερμανική

Πέρα από το 3 Body Problem, το Netflix συνεχίζει το σερί με τις πολύ καλές σειρές επιστημονικής φαντασίας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Oι πλουσιότεροι ηθοποιοί του Χόλιγουντ δεν είναι αυτοί που νομίζεις

Ο Tom Cruise μπορεί να έχει κερδίσει πολλά από την υποκριτική του καριέρα αλλά...

Γραφει Γιαννης Σπανος

Fallout, το παιχνίδι που έγινε σειρά και παραλίγο να ήταν ταινία

Στα τέλη της δεκαετίας του '90 ήταν υπό ανάπτυξη η ομώνυμη ταινία.

Γραφει Παυλος Κρουστης