Eλεύθερες μετακινήσεις χωρίς SMS με το άνοιγμα της εστίασης

Το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα σηματοδοτεί και το τέλος των SMS στο 13033, καθώς θα επιτρέπονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Γράφει: Esquire Editors 27 Απριλίου 2021

Ενα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα βρισκόμαστε, αφού από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Μαΐου ανοίγουν ξανά τα καταστήματα εστίασης, έπειτα από έξι μήνες που παρέμειναν κλειστά και, όπως όλα δείχνουν, αυτό σηματοδοτεί και το τέλος των SMS στο 13033, καθώς και την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων. Η κυβερνητική πρόταση είναι τη Δευτέρα του Πάσχα να καταργηθούν τα SMS, καθώς δεν μπορεί να ισχύσουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, δηλαδή να στέλνεις μήνυμα π.χ. για τον φούρνο αλλά όχι για το εστιατόριο ή την καφετέρια.

Μιλώντας στον ANT1, o ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σημείωσε ότι "θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα".

Από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση χωρίς SMS

Μάλιστα, όπως είπε αναφορικά με την εστίαση, από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και δεν θα χρειαστεί να στέλνει ο πολίτης sms για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης, τα οποία για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away. "Ο γενικός κανόνας, είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους", σημείωσε.

Το δεύτερο βήμα είναι η κατάργηση των ραντεβού στο κατάστημα, αν συμφωνήσουν οι ειδικοί. Από Τετάρτη 5 Μαΐου, οπότε και ανοίγουν ξανά τα καταστήματα, όπως όλα δείχνουν, θα ψωνίζουμε ελεύθερα, χωρίς click away και click inside.

Επιπλέον, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας σε συνέντευξή του και ερωτηθείς για το θέμα των μετακινήσεων με sms, δήλωσε ότι είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη κατάργηση τους.

"Με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση, για την οποία δεν θα χρειάζονται sms, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν τα sms παρελθόν", είπε ο κ. Πιερρακάκης, αλλά το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους τις επόμενες μέρες.

Γεωργιάδης για εστίαση: Θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο

"Το sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις αλλά θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί", όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στο ωράριο των εστιατορίων που θα κλείνουν στις 11, ο υπουργός εξήγησε ότι οι πολίτες πρέπει στις 1 να είναι σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS, αλλά εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς.

Σχετικά με τους επιχειρηματίες της εστίασης που δεν έχουν πολύ χώρο εξωτερικά ανέφερε πως, όπως έγινε και πέρυσι, θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο να μπορούν να απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματα σε μεγαλύτερο κομμάτι δημοσίου χώρου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα μέτρα οικονομικής στήριξης για την εστίαση.

Τέλος, αναφορικά με τους γάμους και τα βαπτίσεις σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί ακόμα αποφαση. "Όσο η πανδημία πέφτει τα μέτρα αίρονται. Όσο κάνουμε εμβόλια θα έχουμε γάμους και βαπτίσεις" όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Τα σχόλια στα social media

Μετά από μέρες που η επικαιρότητα ασχολήθηκε με το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα ήρθε και η παρουσίαση στο κατάμεστο Παλλάς που σχολιάστηκε πολύ στα social media.

Ο Donald Trump εντείνει τον πόλεμο με τους δημοσιογράφους

Ο Donald Trump ανεβάζει ξανά τους τόνους απέναντι στα media, λανσάροντας μια νέα λίστα "ενόχων" και στοχοποιώντας γνωστούς δημοσιογράφους και μεγάλους οργανισμούς που –όπως λέει– τον αδικούν.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

O Donald Trump ακύρωσε σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα του Joe Biden

Ο Donald Trump ακυρώνει σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε ο Joe Biden με autopen, ανοίγοντας νέο γύρο πολιτικής σύγκρουσης και νομικής αβεβαιότητας.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πλέον, κυκλοφορούν κι αγριογούρουνα στο Περιστέρι (video)

Ένα αγριογούρουνο έκανε… χαλαρή βόλτα στους δρόμους του Περιστερίου και έγινε viral στο TikTok. Το απίθανο στιγμιότυπο προκάλεσε γέλιο, αλλά και απορίες.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Κ. Μητσοτάκης: Στόχος μου η δημιουργία Υπουργείου Έρευνας, Τεχνολογίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με τρεις προσωπικότητες που είχαν συμπεριληφθεί στο παρελθόν στη λίστα Forbes 30 under 30, κατά την εκδήλωση παρουσίασης της λίστας 2026 που διοργάνωσε το Forbes Greece στο Μέγαρο Μουσικής.

Όσα γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του, "Ιθάκη"

Ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του "Ιθάκη" αφηγείται τα δύσκολα χρόνια της πρωθυπουργίας του, υπερασπίζεται επιλογές, ανακαλεί κρίσιμες αποφάσεις και ξεκαθαρίζει λογαριασμούς με συντρόφους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα