Eλεύθερες μετακινήσεις χωρίς SMS με το άνοιγμα της εστίασης

Το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα σηματοδοτεί και το τέλος των SMS στο 13033, καθώς θα επιτρέπονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Γράφει: Esquire Editors 27 Απριλίου 2021

Ενα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα βρισκόμαστε, αφού από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Μαΐου ανοίγουν ξανά τα καταστήματα εστίασης, έπειτα από έξι μήνες που παρέμειναν κλειστά και, όπως όλα δείχνουν, αυτό σηματοδοτεί και το τέλος των SMS στο 13033, καθώς και την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων. Η κυβερνητική πρόταση είναι τη Δευτέρα του Πάσχα να καταργηθούν τα SMS, καθώς δεν μπορεί να ισχύσουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, δηλαδή να στέλνεις μήνυμα π.χ. για τον φούρνο αλλά όχι για το εστιατόριο ή την καφετέρια.

Μιλώντας στον ANT1, o ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σημείωσε ότι "θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα".

Από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση χωρίς SMS

Μάλιστα, όπως είπε αναφορικά με την εστίαση, από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και δεν θα χρειαστεί να στέλνει ο πολίτης sms για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης, τα οποία για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away. "Ο γενικός κανόνας, είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους", σημείωσε.

Το δεύτερο βήμα είναι η κατάργηση των ραντεβού στο κατάστημα, αν συμφωνήσουν οι ειδικοί. Από Τετάρτη 5 Μαΐου, οπότε και ανοίγουν ξανά τα καταστήματα, όπως όλα δείχνουν, θα ψωνίζουμε ελεύθερα, χωρίς click away και click inside.

Επιπλέον, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας σε συνέντευξή του και ερωτηθείς για το θέμα των μετακινήσεων με sms, δήλωσε ότι είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη κατάργηση τους.

"Με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση, για την οποία δεν θα χρειάζονται sms, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν τα sms παρελθόν", είπε ο κ. Πιερρακάκης, αλλά το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους τις επόμενες μέρες.

Γεωργιάδης για εστίαση: Θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο

"Το sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις αλλά θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί", όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στο ωράριο των εστιατορίων που θα κλείνουν στις 11, ο υπουργός εξήγησε ότι οι πολίτες πρέπει στις 1 να είναι σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS, αλλά εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς.

Σχετικά με τους επιχειρηματίες της εστίασης που δεν έχουν πολύ χώρο εξωτερικά ανέφερε πως, όπως έγινε και πέρυσι, θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο να μπορούν να απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματα σε μεγαλύτερο κομμάτι δημοσίου χώρου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα μέτρα οικονομικής στήριξης για την εστίαση.

Τέλος, αναφορικά με τους γάμους και τα βαπτίσεις σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί ακόμα αποφαση. "Όσο η πανδημία πέφτει τα μέτρα αίρονται. Όσο κάνουμε εμβόλια θα έχουμε γάμους και βαπτίσεις" όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Μία πρώτη ματιά στο νέο, υπερσύγχρονο δίκτυο καταστημάτων της Allwyn

Μοντέρνα καταστήματα, συναρπαστικές εμπειρίες, αλλά οικεία διάδραση και περιβάλλον επιφυλάσσει η μετάβαση του δικτύου ΟΠΑΠ και PLAY στην εποχή της Allwyn.

Τι κρύβεται πίσω από το ενδιαφέρον του Τραμπ για τη Γροιλανδία

Γιατί ο Τραμπ θέλει οπωσδήποτε την Γροιλανδία και τι κρύβεται πίσω από αυτήν την εμμονική απαίτηση.

Καρυστιανού και αμβλώσεις: 30 από τα πιο δημοφιλή σχόλια στα social media

Ήταν αναμενόμενο να γίνει χαμός με την τοποθέτηση της Μαρίας Καρυστιανού για τις αμβλώσεις και στα social media τα σχόλια πέφτουν βροχή.

Σε άλλα νέα, η Μαρία Καρυστιανού θεωρεί ότι οι αμβλώσεις αποτελούν θέμα δημόσιας διαβούλευσης

Αναφερόμενη στις αμβλώσεις η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε διχασμένη σε σχέση με τη σύγκρουση του "δικαιώματος" της γυναίκας στο σώμα της και του "δικαιώματος του εμβρύου", ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Bill Gates ανησυχεί για τη "σκοτεινή εποχή" που έρχεται

Ο Bill Gates προειδοποιεί ότι κρίσιμοι δείκτες προόδου υποχωρούν και ότι οι αποφάσεις των επόμενων ετών θα καθορίσουν αν ο κόσμος θα προλάβει μια επικίνδυνη οπισθοδρόμηση.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Οι αλλαγές που έρχονται στο σύστημα πληρωμών IRIS από τις 15 Ιανουαρίου

Το σύστημα άμεσων πληρωμών εξελίσσεται και επηρεάζει τον τρόπο που κινούνται τα χρήματα στην Ελλάδα.

Γραφει Τιμος Σαλαμες