Τι μέτρα ισχύουν για το πασχαλινό τραπέζι

Για το πασχαλινό τραπέζι ισχύουν ακόμα απαγορεύσεις στον αριθμό των ατόμων και τη μετακίνηση.

Ευχόμαστε να είναι η τελευταία φορά, πάντως και φέτος λόγω κορονοϊού ισχύουν για το πασχαλινό τραπέζι ορισμένες απαγορεύσεις. Έτσι πρέπει να θυμόμαστε ότι θα γιορτάσουμε φέτος Πάσχα με την παρέα μόνο άλλης μιας οικογένειας και αν το τραπέζι γίνεται σε εσωτερικό χώρο με μάξιμουμ 9 άτομα. Αν το γιορτινό τραπέζι είναι σε εξωτερικό χώρο επιτρέπονται έως και 12 άτομα. Το πασχαλινό τραπέζι θα γίνει με τη συμμετοχή δύο μόνο οικογενειών της ίδιας "κοινωνικής φούσκας" και συνιστάται προηγουμένως να έχουν γίνει και αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Ισχύουν τα μέτρα για τη μετακίνηση

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό "6", ενώ σημειώνεται πως μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα η κυκλοφορία επιτρέπεται μέχρι τις 10 το βράδυ.

Από Δευτέρα του Πάσχα χαλάρωση

Από τη Δευτέρα του Πάσχα όμως το ωράριο διευρύνεται και η κυκλοφορία επιτρέπεται πλέον έως και τις τις 11 το βράδυ.

Η άλλη μεγάλη αλλαγή που θα αντικρίσουν οι πολίτες από τη Δευτέρα και μετά, θα είναι η επαναλειτουργία της εστίασης, μετά από έξι μήνες που τα εστιατόρια και τα καφέ ήταν κλειστά. Βάσει της ΚΥΑ που έχει εκδοθεί ισχύουν τα εξής για την εστίαση:

Για την εστίαση, εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering (πλην φοιτητικών εστιατορίων), προβλέπεται ότι είναι υποχρεωτική η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

Θα λειτουργήσουν μόνον οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών και μη αναπαραγωγή μουσικής.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γης με την δεντροφύτευση 2.000 καρποφόρων δέντρων σε βόρεια Εύβοια & Μάνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου αποτελεί μια ημέρα αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, μια ευκαιρία να εμπνευστούμε, να δράσουμε και να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη.

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.