4 cult ταινίες για το Πάσχα

Πρωταγωνιστούν Ναζωραίοι νίντζα, ένας serial killer που συναρμολογεί το σώμα του Χριστού και ένας Βρετανός γκάνγκστερ.

Σε περίπτωση που έχεις βαρεθεί να βλέπεις κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα ίδια και τα ίδια κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πασχαλινά προγράμματα -"Μπεν Χουρ", "Σπάρτακος", "Οι δέκα εντολές", "Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ"-, ιδού μία τετράδα ταινιών του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού καλτ σινεμά με αναφορές, άλλοτε άμεσες και άλλοτε έμμεσες, στη Μεγάλη Εβδομάδα, τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου. Ιδού λοιπόν 4 cult ταινίες για το Πάσχα.

> Διάβασε ακόμη: Όλοι βλέπουν το Shadow and Bone, το Game of Thrones του Netflix

El clan de los Nazarenos (1975)

4 cult ταινίες για το ΠάσχαΟ Ισπανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης Joaquín Luis Romero Marchent, που στα 60s γύρισε αρκετά spaghetti westerns, παραδίδει ένα δραματικό crime movie για έναν μοναχό, που όταν η πίστη του κλονίζεται, γίνεται μέλος μίας συμμορίας εγκληματιών που διαπράττει ληστείες.

Βρώμικο Σαββατοκύριακο (1980)

ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΑΣΧΑΟ πρωτότυπος τίτλος είναι The Long Good Friday, αυτολεξεί στα ελληνικά μεταφράζεται ως "Η μεγάλη Μεγάλη Παρασκευή". Η ιστορία της γκανγκστερικής ταινίας του John Mackenzie διαδραματίζεται στο μουντό Λονδίνο με τη δράση της να ξεκινά την Μεγάλη Παρασκευή. Κεντρικός ήρωας είναι ένας μεγαλοκακοποιός, ο Harold Shand -τον υποδύεται ο αείμνηστος Bob Hoskins που στο πλευρό του έχει την Helen Mirren-, που βλέπει τα οικονομικά του συμφέροντα να προσβάλλονται από ένα μυστηριώδες συνδικάτο. Ένα φιλμ γεμάτο βία και αίμα, που συγκαταλέγεται στις 100 καλύτερες βρετανικές ταινίες όλων των εποχών.

> Διάβασε ακόμη: Οι καλύτερες σειρές του Netflix αυτή τη στιγμή

Lauren y los ninjas nazarenos del infierno (1984)

ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΑΣΧΑΕδώ έχουμε μία τούρκικη ταινία με ισπανικό τίτλο -στα ελληνικά μεταφράζεται ως "Ο Λόρεν ενάντια στους Ναζωραίους νίντζα της Κόλασης"- και Τούρκο πρωταγωνιστή, τον Cüneyt Arkın, που σήμερα στα 81 του χρόνια είναι ένας θρύλος του σινεμά της χώρας του. Υποδύεται τον Λόρεν που καλείται να αντιμετωπίσει τους διαβολικούς νίντζα προκειμένου να μην ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως. Ό,τι λέει ο τίτλος δηλαδή.

Η ενδέκατη εντολή (1999)

ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΑΣΧΑΣτο θρίλερ του Russell Mulcahy, ο Christopher Lambert (Ταρζάν, Χαϊλάντερ) ενσαρκώνει έναν αστυνομικό και καταδιώκει έναν κατά συρροήν δολοφόνο, που θέλει να ξαναφτιάξει το σώμα του Χριστού από τα κομμένα μέλη των θυμάτων του.
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.