Πώς θα φτιάξεις τα τέλεια BBQ ribs
Τα απόλυτα χοιρινά παϊδάκια, ακριβώς όπως θα τα έτρωγες από τους masters του είδους, στο Όστιν του Τέξας.
Τρυφερά, ελαφρώς πικάντικα, εξόχως καπνιστά και με κρέας που λιώνει στο στόμα αφού προηγουμένως έχει ενεργοποιήσει τους σιελογόνους αδένες σου κατά την πρώτη του επαφή με τη σχάρα. Σε κάθε σπιτικό μπάρμπεκιου πρέπει να υπάρχουν χοιρινά παϊδάκια, πλαισιωμένα με την χαρακτηριστική σάλτσα. Ακολουθούν κάποια βήματα ώστε να τα περιποιηθείς δεόντως.
Το κρέας
Μιλάμε ασφαλώς για χοιρινά παϊδάκια και όπως εύκολα αντιλαμβάνεσαι θα πρέπει να προμηθευτείς το καλύτερο δυνατό κρέας σε θέμα ποιότητας. Ζήτα από τον χασάπη να μην στα διαχωρίσει εντελώς -ειδικά αν πρόκειται να τα φτιάξεις στο φούρνο- και φρόντισε να έχουν κοπεί μόνο μεταξύ των νευρώσεων (για καλύτερο έλεγχο κατά το ψήσιμο). Υπολόγισε τουλάχιστον 4-5 κομμάτια ανά άτομο.
Το seasoning
Ένα από τα μυστικά για άψογα BBQ ribs είναι το "στεγνό μασάζ" - που αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη βήματα ώστε το κρέας να αποκτήσει την επιθυμητή γεύση και τις αρωματικές νότες που πρέπει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πασαλείψεις κάθε σημείο τους με ένα μείγμα που αποτελείται από καπνιστό αλάτι, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα, κόκκινο και μαύρο πιπέρι. Το κύμινο, το σκόρδο σε σκόνη και η μουστάρδα σε αντίστοιχη υφή είναι καλοδεχούμενα σαν έξτρα συστατικά. Για να αποφύγεις την ταλαιπωρία με τις σκόνες, βάλτε το μείγμα μαζί με το κρέας μέσα σε σακουλάκια, και, αφού ανακινήσεις καλά, άφησε το για ένα διάστημα 3-4 ωρών σε αυτά, φυσικά εντός ψυγείου.
Το ψήσιμο
Αφού ολοκληρώσεις τη διαδικασία του "αρωματισμού" του κρέατος (και το αφήσεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου), μπορείς να το τοποθετήσεις σε χαμηλή φωτιά στην ψησταριά. Αν επιλέξεις τη λύση του φούρνου, θα πρέπει να οπλιστείς με υπομονή, καθώς χρειάζονται τουλάχιστον 2,5 ώρες στους 120°C. Τα παϊδάκια, θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί στη σχάρα από την πλευρά του οστού. Στη συνέχεια, κάλυψέ τα με λαδόκολλα και μαγείρεψε για ακόμη μία ώρα.

Η σάλτσα μπάρμπεκιου
Το άψογο φινάλε: Η στιγμή που μία πραγματικά λαχταριστή μπάρμπεκιου σάλτσα αγκαλιάζει το τρυφερό και καλοψημένο κρέας. Ευτυχώς, κυκλοφορούν αρκετές καλές επιλογές στο εμπόριο, με ετικέτες που υπάρχουν ακόμη και στο σούπερ μάρκετ. Η sauce πρέπει να απλωθεί προσεκτικά, ιδανικά με τη χρήση πινέλου, ώστε να σκορπιστεί ομοιόμορφα. Να θυμάσαι πάντοτε ότι θα χρειαστούν αρκετές χαρτοπετσέτες για να καθαρίσεις τα δάχτυλά σου. Αλλά κάτι τέτοιο, πάντοτε αξίζει τον κόπο.
Δες ακόμη πώς θα φτιάξεις το εθνικό φαγητό του Βιετνάμ Pho, την τέλεια και πιο τραγανή πάπια και το περίφημο ramen του Momofuku.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα