Το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, σε μία από τις πιο εντυπωσιακές "μεταγραφές" του γαστρονομικού καλοκαιριού αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Ιταλό σεφ Luca Piscazzi, ο οποίος έχει ηγηθεί της κουζίνας του φημισμένου και βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin παριζιάνικου εστιατορίου La Dame de Pic, στο πλευρό της κορυφαίας Anne-Sophie Pic.

Ο chef Piscazzi φέρνει το ταλέντο και την όρεξή του για πειραματισμό στο Four Seasons Athens αυτό το καλοκαίρι, με την παρουσία του στο ξενοδοχείο να αναμένεται όχι μόνο να ανεβάσει το γαστρονομικό πήχη στο Four Seasons Athens, αλλά να κάνει το γαστρονομικό τοπίο στην Ελλάδα ακόμη πιο συναρπαστικό. Το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens ξεκινά μια μακροχρόνια συνεργασία με τοv ταλαντούχο σεφ που ενώνει τις δυνάμεις του με την μαγειρική ομάδα του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθηναϊκής Ριβιέρα. Η παρουσία του φέρνει ένα νέο επίπεδο δημιουργικότητας και υπόσχεται να μεταμορφώσει πλήρως το μενού της αγαπημένης ιταλικής trattoria Μercato.

Ο Luca Piscazzi ξεκίνησε την καριέρα του σε μια ιταλική trattoria στο Λονδίνο και εν συνεχεία κατέκτησε σημαντικές θέσεις σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά εστιατόρια του κόσμου. Από εστιατόρια τριών αστεριών Michelin στη Ρώμη, το Χονγκ Κονγκ και το Mio του Four Seasons στο Πεκίνο, μέχρι την πρόσφατη πορεία του ως Lead Chef στο πλάι της Anne-Sophie Pic, την πιο φημισμένη γυναίκα σεφ, που κρατάει σήμερα οκτώ αστέρια Michelin για τα πέντε εστιατόρια της. Το βιογραφικό του είναι άκρως εντυπωσιακό, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Βοηθώντας την ιταλίδα γιαγιά του να φτιάξει ντελικάτα κανελόνια ως παιδί, το πάθος του Luca για τη μαγειρική σφυρηλατήθηκε από πολύ μικρή ηλικία και συνεχίζει δυνατό μέχρι σήμερα. Τί τον ώθησε να κάνει τη μετάβαση από το φημισμένο Michelin εστιατόριο La Dame de Pic δύο αστέρων του Λονδίνου στην Αθήνα; Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι μακρινές ελληνικές ρίζες της οικογένειάς του μπορεί να έχουν σχέση με αυτό. Και τα αισθήματα φαίνεται να είναι αμοιβαία. 

"Στην Ελλάδα αισθάνομαι σαν να επιστρέφω στο σπίτι μου. Το μεσογειακό κλίμα, τα φρέσκα υλικά, η θάλασσα και όλα όσα έχει να προσφέρει,  καθιστούν την Ελλάδα ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος για να διευθύνω ένα εστιατόριο" λέει ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως σκοπεύει να "δημιουργήσει πιάτα εμπνευσμένα από τις μεσογειακές ρίζες και αναμνήσεις του. Η θάλασσα, το δάσος, τα βουνά. Όταν σκέφτομαι την Ελλάδα, σκέφτομαι μπλε ουρανό, τις αποχρώσεις του νερού, πολύχρωμα ηλιοβασιλέματα, βότσαλα, κοχύλια, βότανα. Ελπίζω να τα μεταφράσω όλα σε πιάτα".


Διάβασε ακόμη για το fusion που γίνεται cool στο The Royal Monkey, το Vintage που είναι ένα νόστιμο playground του κρασιού, την κορυφαία ψαροφαγία με θέα στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, τον Δημήτρη Κατριβέση που έκανε το THAMA του στην Τήνο και την πιο exclusive άφιξη στη Μύκονο COYA.