Καντίνα 60 ετών στην Ταϊβάν φτάνει μέχρι τον οδηγό Michelin

Τα bao buns του Wu Huang-yi κέρδισαν την προτίμηση του περίφημου γαστρονομικού οδηγού.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 04 Σεπτεμβρίου 2020

Ο 80χρονος Wu Huang-yi ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση πριν από 6 δεκαετίες: Έναν πάγκο στην αγορά Huaxi στην Ταϊπέι που πουλά αποκλειστικά guabao (ατμιστά ψωμάκια με μαριναρισμένο pork belly, πίκλες, κόλιανδρο και τριμμένο φιστίκι). Πλέον, το υπαίθριο μίνι εστιατόριό του Yuan Fang Guabao συγκαταλέγεται στο Michelin Guide Taipei & Taichung 2020, με Bib Gourmand. 

Καντίνα 60 ετών στην Ταϊβάν φτάνει μέχρι τον οδηγό MichelinΟ ίδιος ο Wu Huang-yi φροντίζει να πηγαίνει καθημερινά στις 5 το πρωί στην αγορά προκειμένου να επιλέξει το κρέας του και να κάνει την προετοιμασία. Έπειτα παραμένει για αρκετές ώρες εκεί και φροντίζει και ο ίδιος (πέρα από άλλα μέλη της οικογένειάς του) να σερβίρει τους πελάτες του, οι οποίοι σχηματίζουν ουρές, ειδικά κατά την ώρα του μεσημεριανού. Μαζί με τον ίδιο εργάζονται στην καντίνα η σύζυγός του, τρία από τα παιδιά του και ο εγγονός του. Τα bao buns στο Yuan Fang Guabao είναι χειροποίητα, μαλακά και μαστιχωτά, κάτι που ενισχύει τόσο την ευχάριστη υφή τους όσο και το συνολικό γευστικό αποτέλεσμα. Ο Wu Huang-yi υποστηρίζει πως τελειοποίησε τη συνταγή του πριν 20 χρόνια και η τιμή για κάθε σάντουιτς δεν ξεπερνά τα $2. 

Ασφαλώς, δεν είναι το μοναδικό εστιατόριο του είδους που έχουμε δει στον κορυφαίο γαστρονομικό οδηγό του κόσμου. Η Jay Fai (που άπαντες γνώρισαν μέσα από το Street Food του Netflix) από την Μπανγκόγκ έχει καταφέρει να βραβευτεί με αστέρι Michelin όπως και το Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle στη Σιγκαπούρη.

ΤΖΕΙ ΦΕΙ

Διάβασε ακόμη για το τηνιακό Thama του Δημήτρη Κατριβέση, τι δίνει νόημα στην καριέρα και τη ζωή του Σωτήρη Κοντιζά, 5 outsider τυριά που αξίζει να δοκιμάσεις σε burgers, τη δημιουργική κουζίνα και τη φανταστική θέα στο Metropolis Roof Garden και τον Νίκο Σκλήρα που κάποτε έκανε τη Meryl Streep να παραμιλά με τις γεύσεις του.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο Matzenta απολαμβάνεις την αυθεντική ιεροτελεστία του μεξικανικού φούρνου Barbacoa

Από την πολιτεία Hidalgo μέχρι τα Χανιά της Κρήτης μία ιστορία της κουζίνας των Μεξικανών γεμίζει το τραπέζι μας με την πιο αυθεντικά παραδοσιακή γαστρονομική τεχνική.

Η Λίνδος της Ρόδου μέσα από πέντε πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η Λίνδος είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός.

Ο Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί με φόντο την Καλντέρα

Στο εστιατόριο Ombra του πανέμορφου boutique hotel Esperas Santorini γευόμαστε signature πιάτα του Γκίκα Ξενάκη με θέα το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο.

Το Sailinn κάνει νοστιμότερη την Λευκάδα

Το beach club & restaurant στο Νυδρί βάζει ρότα για τις γαστρονομικές θάλασσες της Μεσογείου, υπό την επιμέλεια της Rolling Stove.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Κάτι νόστιμο μαγειρεύουν Γιάννης Κιόρογλου και Αλέξανδρος Τσιοτίνης στην Πάρο

Μία άλλη γεύση της δημοφιλούς Κυκλάδας μέσα από τα μενού των δύο σημαντικών σεφ σε "Parostia" και "Mr. E".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Γιάννης Λουκάκος κάνει νοστιμότερο το Πόρτο Χέλι

Ο δημοφιλής σεφ σχεδιάζει μοναδικά μενού για τα Riviera στο AKS Porto Heli και Porfyra στο AKS Hinitsa Bay.

Γραφει Μπαμπης Δουκας